BLOGS - CULTUUR EN GESCHIEDENIS

Curaçao is ontzettend rijk aan cultuur en geschiedenis. Dat zie je terug in het groot aantal historische panden die overal te vinden zijn op het eiland en in de gebouwen van de hoofdstad Willemstad. Deze historische stad, waar de economie van Curaçao immers is geboren, maakt niet voor niks deel uit van de UNESCO World Heritage lijst. Verder maak je overal op het eiland iets mee van haar cultuur en geschiedenis, van vissers op het strand tot aan de wereldbekende Chichi souvenirs. Lees hier beneden nog meer!

Foto van bergen genomen vanaf de Christoffelberg op Curaçao.

De Christoffelberg beklimmen: hoe is het nou echt?

Het is meer dan een wandeling en op een gegeven moment heb je toch echt je handen en voeten nodig.
Eigen one-of-a-kind Chichi souvenir van Serena’s Art Factory.

Je eigen one-of-a-kind Chichi souvenir van Serena’s Art Factory

Op een regenachtige dag, is de eerste die me begroet één van Serena’s geiten. Ik loop door naar het atelier en zie hier Serena bezig met het maken van een lamp in de vorm van een Chichi.
Visite en vis blijven 3 dagen fris op Curaçao.

Visite en vis blijven 3 dagen fris

Laat dit een wijze les zijn voor iedereen die nog met goeie moed wacht op bezoekjes in eigen huis van vrienden en familie. Het is zo waar!
San Juan Curaçao is het rustige strand met helderblauw water en ongerepte natuur.

San Juan, onbekend, ongerept, uniek en rustgevend

3 stranden op dit prachtige landgoed. Moeilijk toegankelijk vanwege de slechte wegen. En terecht, deze unieke stranden moeten zo blijven
Onze vlag, onze verhaal. Vlag van Curaçao.

“Onze vlag, zijn verhaal.” – het ontstaan van de vlag van Curacao

Dit is een exclusief interview met ontwerper en bedenker van de vlag: Martin den Dulk. Enthousiast en vol trots vertelde hij over de totstandkoming van “onze” maar ook zeker “zijn” vlag.