Visite en vis op Curacao blijven 3 dagen fris

Laat dit een wijze les zijn voor iedereen. Iedereen die nog met goeie moed wacht op bezoekjes in eigen huis van vrienden en familie: onthoud deze wijze spreuk! Ik heb de spreuk via mijn collega, die het weer van haar moeder heeft. En het is zo waar!

Verse vis moet je binnen de eerste 2 dagen opeten, dat is tenminste het lekkerst. De derde dag is nog net te doen maar eigenlijk al weer tegen uiterste houdbaarheidsdatum aan. Als je de vis sealed (in een zak zonder zuurstof) dan kun je het iets langer bewaren. Nou ja, zo ook met visite.
Erg leuk allemaal als je vrienden of familie uit Nederland je komen opzoeken, maar na 3 dagen is de lol er echt vanaf. En krijg je net zoals bij oude vis een zure bijsmaak. Zorg ervoor dat je zo min mogelijk lucht van je bezoek krijgt door ze steeds erop uit te sturen en je houdt weer iets langer vol. Daarna volgt een lijdensweg en is het aftellen geblazen naar de dag van vertrek.

Natuurlijk zit er een verschil in soorten vis en bereidingswijze die de uiterste houdbaarheidsdatum kunnen oprekken. Als je een visje lekker marineert kun je de vis iets langer bewaren en ook niet alle visjes zijn natuurlijk hetzelfde. Zo ook met je bezoek. Soms heb je visite die echt hun best doen om leuk te blijven na de 3 dagen, en weer andere visite moet je goed inpeperen wat de regels zijn om het gezellig in huis te houden. De uiterste houdbaarheidsdatum van je bezoek wordt dan ineens veel langer.

Maar let op: de meeste visite vindt de 10-urige reis naar Curaçao zo lang dat ze wel minimaal 2 weken willen blijven. Jongens en meisjes wat hebben we zojuist geleerd? Vis blijft geen 2 weken goed!! Voor degene die het wel aandurven, wees gewaarschuwd. Ik ken mensen die echt hun visite de deur uit hebben gegooid omdat de eerste week al zo verschrikkelijk was en een week langer was echt niet vol te houden zonder een fikse ruzie.

Het vervelende van bezoek is ook dat jij ze hoort te vermaken, ze komen per slot van rekening voor jou! En zij sparen al hun eurocentjes voor die dure vlucht om samen met jou te kunnen zijn en ze verwachten dat jij als insider op het eiland hun alle plekjes laat zien, elke avond mee uit eten gaat of dat je een geweldige maaltijd op tafel zet. Elke keer weer merk ik dat je een hotel aan het runnen bent om je gasten het maar naar de zin te maken.

Visite Curacao bezoekDe mededeling of je visite rekening wil houden met het gebruik van de elektriciteit en het water komt op de een of andere manier nooit aan. Vaak moet ik er zelf achter komen dat de airco aan is blijven staan, of dat de kraan van de douche loopt zonder iemand eronder omdat het water dan WEL warm zou worden??? Ik heb mijn lesje inmiddels wel geleerd en heb maatregelen genomen.

Iedereen hier op het eiland heeft zijn eigen manier om met visite om te gaan. Zo stellen sommigen een checklist op waar het bezoek aan moet voldoen voordat ze in huis mogen. Sommigen hebben een lijst met mensen die wel en die niet mogen verblijven in je huis. Anderen kopen een tweede huis speciaal voor het bezoek, zo ver mogelijk vandaan van hun eigen huis. En er zijn mensen die hun grote dure huis verruilen voor een 1 slaapkamer appartement zodat al het bezoek altijd in een hotel moet.

Visite is ook nog eens gehaaid (ook weer vis). Ze boeken gewoon en gaan er vanuit dat ze wel bij jou thuis mogen logeren. Daar ben je toch vrienden voor?!? Maar ho maar, als jij eens 2 weken bij hun in huis in Nederland wil verblijven. Dat is toch niet normaal?

Motto van het verhaal lieve jongens en meisjes: eet nooit bedorven vis je wordt er erg ziek van!

7 BERICHTEN

 1. Nou, wat een negatief verhaal over visite;-)
  Je kent Hollanders toch?
  We komen op visite, op afspraak. Het liefst met veel aandacht, koffie en koekjes.
  En vooral op visite bij vrienden die in het buitenlnd wonen.
  Ja, zo zijn wij.
  Een huis kopen waar een appartementje bijzit Susan;-), dan ben je van als af.
  Zij daar, jij hier. Zoiets.
  Gezellig ( ook typisch Hollands) dichtbij, maar met gepaste afstand.
  Ikzelf zou ze een hotel aanraden na 3 dagen , koken kan ik niet, ben een chaoot wat boodschappen betreft en gesteld op privacy.
  Niks voor mij al die vrienden, kennissen en familie over de vloer;-)

 2. @ Molly: niet al de visite is hetzelfde natuurlijk, met sommige mensen heb je juist een geweldige tijd. Toch komt dat heel zelden voor. Je kunt namelijk niet met iedereen samenwonen. Daarom is zo’n appartementje idd een goeie uitkomst. 😉

 3. En Nederland is dan letterlijk de vrieskist waardoor ze houdbaar blijven zodat het weer tof is om iedereen na een tijd te zien/ op te eten

LAAT EEN BERICHT ACHTER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.