Caracasbaai Curacao

Ik wil u voorstellen aan mijn favoriete strand van Curaçao: de Caracasbaai! Let op: leg de klemtoon op de RA en dat scheelt weer wat opmerkingen van linguïsten.

De omgeving van het strand is nog flink in ontwikkeling. Toen we er jaren geleden voor het eerst er kwamen was er nog niet veel. Nu ligt er een mooie weg, een grote parkeerplaats (direct aan het strand) en de rotonde bij aankomst (met vissershaventje) ziet er verzorgd uit. Elke dag wordt het strand weer mooier. Zeker nu er een groot aantal prachtige palapa’s staan en er bomen zijn geplant. 

Als mensen dromen over Caribische stranden dan dromen ze over wit zandstranden en wuivende palmbomen. (Het strand van) de Caracasbaai heeft dit zeker niet. Het is een strand bedekt met veel koraal en het is flink onhandig om de zee in te lopen. Maar wat heeft het strand dan wel? 1 woord: gezelligheid. Hele families komen elke dag weer om verjaardagen te vieren, te BBQ-en of de kids hun eerste waterbelevenis te geven. In de zomervakantie is het helemaal druk en moet je niet raar opkijken als er enorme karaoke-sets te voorschijn komen. De Caracasbaai is bedoeld om met je vrienden en familie samen te zijn, lekker te eten, te drinken en te spelen in het water.

Deze ongedwongen sfeer zorgt er ook voor dat je redelijk vaak erheen gaat. Het is uitermate geschikt om even snel een duik te nemen, vanaf hier een avondwandeling te maken of om lekker even wat te drinken. De kern van het strand bevindt zich tussen twee strandtenten: Golden Sea Horse, een kleine snack die ook steeds mooier wordt, en Pop’s Place, een wat grotere snack met geweldig lokaal eten. Een simpel gemaakte tent maar je zit voor geen geld letterlijk 2 meter van de zee te eten.

Het strand ligt in 1 van de grootste baaien van Curaçao en ook 1 van de diepste. Vandaar dat er een grote pier is waar grote schepen komen aanmeren ter reparatie. Dit kan vervelend zijn voor het uitzicht maar eigenlijk heeft het wel weer wat.

Caracasbaai strand Curacao in de avond

 

Een paar tips & weetjes:

 • duiken is niet heel bijzonder maar doordat het langzaam ondiep wordt, is het slim om hier de eerste duiken te maken
 • wil je snorkelen, zwem dan naar rechts net voor de Golden Sea Horse of zwem helemaal naar links richting de grote palen en verder naar de pier (prachtig)
 • huur een jetski bij Adrenaline Tours want de baai is groots en redelijk beschut dus 1 grote speeltuin
 • zorg dat je vroeg gaat eten bij Pop’s, de keuken gaat vroeg dicht, wijk anders uit naar Snappers vlakbij de Caracasbaai rotonde
 • ga je BBQ-en en wil je een palapa voor beschutting kom dan heel vroeg. Op zondag is om 10 uur bijna het hele strand al bezet
 • het is 1 van de weinige gratis stranden op Curaçao
 • het strand lijkt een grote massa van versteend koraal maar dit is niet het enige dat er ligt. Er liggen namelijk enorm veel afgekloven spare ribs tussen, kijk maar eens goed
 • stoor je niet aan het bord dat je niet mag BBQ-en, dit mag zeker wel, maar kijk uit voor de palapa’s die zeer snel vlam kunnen vatten. Breng ook een vuilniszak mee want LAAT GEEN ROTZOOI ACHTER!
 • duik niet zomaar van de palen. Zoals je kan zien is de zee er omheen lichtblauw en dit betekent ondiep

Nog even samenvattend: er is nergens zo’n gezellig strand op Curaçao te vinden als in de Caracasbaai. We zijn enorm blij dat de regering investeert in het strand en zorgt dat iedereen op Curaçao er echt van kan genieten. Over een paar jaar is dit waarschijnlijk het mooiste strand van Curaçao. Nu maar hopen dat dit ten koste gaat van de ongelofelijke charme van het strand.

Foto-impressie

[Not a valid template]

11 BERICHTEN

 1. Tweets that mention Nice to share:: Strand impressie: Caracasbaai - enorm veel gezelligheid -- Topsy.com

  […] This post was mentioned on Twitter by Meet Curacao. Meet Curacao said: Nice to share:: Strand impressie: Caracasbaai – enorm veel gezelligheid http://bit.ly/9qaVy8 […]

 2. Sebastiaan, ik ben er nog nooit geweest maar we gaan het een keer uitproberen. Kom jij weleens aan de westkant? Daar zijn toch veel mooiere stranden! Beide Knippen, Daaibooi, Porto Marie, Cas Abou… Wat dat betreft is het maar behelpen voor jullie in Jan Thiel 😉

 3. Nog nooit op de Caracasbaai geweest!! Schande 😉 Ik kom regelmatig op de stranden aan de westkant en die zijn natuurlijk prachtig. Maar die echte gezelligheid is toch wel anders. Wat vooral voor de ‘oosterlingen’ telt is de lange rit die je nog enigszins nuchter moet maken. Een BBQ ‘s avonds (na zonsondergang) aan de westkant is dus lastig. En natuurlijk gaan de stranden daar eerder dicht.
  Ik hoop dat je wel een keer bij Director’s Bay bent geweest? Hoewel het strand vol ligt met koraal is dit voor mij 1 van de allermooiste baaien op Curacao. Prachtig duiken ook. Maar die komt de volgende keer in de strandimpressie!
  De Knippen zijn trouwens mijn minst favoriete stranden, alhoewel we wel bij het landhuis altijd even wat drinken of eten. Lekker in de ‘bergen’.

 4. Kijk dit is altijd een leuke discussie met mensn uut ut Oostn 😉 Wij gaan bijvoorbeeld naar Kleine Knip om ‘s avonds lekker te BBQ-en, een prachtig paradijselijk strandje waar verder niemand is, beter kan het niet toch. Maar ik kom graag de gezelligheid van Caracasbaai ervaren binnenkort!

 5. Strand-impressie: Daaibooi baai – love it or hate it | Meet Curacao Online Magazine - Informatie en Nieuws Curacao

  […] tot overlast voor de andere strandgangers en je staat heerlijk in de schaduw. In vergelijking met ‘BBQ-strand’ Caracasbaai heeft Daaibooi meer een palmboom gevoel. Of het leuker is… anders […]

 6. Ha Sebas,

  Ben het wél met je eens, het is ook een goede plek om de zon in de zee te zien zakken. Heb vroeger (toen alles veel beter was (-; op Caracasbaai gewoond. Mij Pa was loods en samen met een ander Loodsengezin woonden wij vlakbij de Noordelijk steiger, in de knik naar rechts als je richting Baya rijd. Heel veel gesnorkeld. Moet je eens gaan kijken vanaf de Tugboat buitenom richting Directorsbay zwemmen, langs de blauwe rand. een paar mooie wanden naar beneden met veel koraal en vissen. Terug zwemmen langs het ondiepe, is weer geheel anders maar evenzo mooi.
  Ik las net het duurzame NGO plan voor het gehele Caracasbaai schiereiland. Niks geen groot Hotel o.i.d., maar een goed duurzaam plan waarbij enerzijds de bestaande recreatie gehandhaafd word en wat meer verzorgd maakt en de rest, het oostelijke deel als rustgebied faciliteerd.Kijk maar een op http://www.caracasbaai.org.
  Groet

  Ben

 7. Helaas kan je op de website je steun niet betuigen, dit werkt niet. Ik zag het plan in de amigoe gisteren inderdaad. Klinkt goed maar ik vraag me af of hier ook het Caracasbaaistrand hoort. En er zijn op Curacao heel veel plannen die nooit tot uitvoer gebracht worden. De ergste plannen zijn de plannen waaraan ze beginnen en niet (goed) afmaken. Dan blijft het een zooi. Maar ik wens ze iig veel sterke!

  Mooi maar zwaar beroep trouwens met een evenzo mooie naam: Loods. Ik heb laatst een uitgebreid gesprek gehad met een loods, erg interessant.

 8. Ik las gisteren in de krant dat er nu 3 plannen op tafel liggen, waaronder het cruise-terminal plan. Dus nog een lange weg te gaan…

 9. […] De Caracasbaai is een echt familiestrand, super gezellig en dus perfect voor een barbecue met familie en vrienden. Wil je meer weten over het Caracasbaai strand zelf? […]

LAAT EEN BERICHT ACHTER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.