barbeque caracasbaai curacao
Er zijn van die activiteiten op Curaçao die je moet doen anders mis je wat. Barbecueën op het strand is natuurlijk overal hartstikke leuk, maar het Caracasbaai strand is natuurlijk dé plek op Curaçao om dit te doen. Ikzelf heb al redelijk wat vlees naar binnen gewerkt op dit strand, en met mij velen. Wat maakt het nou zo bijzonder?

Allereerst heerst er een enorm ongedwongen sfeer. Alles kan, alles mag. Dit heeft natuurlijk ook nadelen (vuil etc.) maar over het algemeen gaat het goed. Ten tweede, het is 1 van de grootste baaien op Curaçao en is ongelofelijk mooi. De zon gaat niet in zee onder maar langs de enorme rotsmuur waar Vista Royal op ligt. Dit geeft toch weer een net ander gevoel. Ten derde: er zijn altijd heel veel mensen aan het barbecueën dus het is super gezellig. Overal ruik je die heerlijke geuren, en hoor je veel gelach en muziek. Dit maakt het na zonsondergang ook leuker omdat het redelijk veilig is om te blijven zitten. De meeste stranden op Band Abou gaan bijvoorbeeld met zonsondergang dicht. Als je er überhaupt al mag barbecueën. Nou schijnt het op de Caracasbaai ook niet te mogen, maar lang leve gedoogbeleid!

Omdat het natuurlijk zonnig is en je ook niet altijd zin hebt om stoelen mee te sjouwen, is het handig als je een picknicktafel met palapa kan bemachtigen. Of je komt heel vroeg ’s ochtends of later op de middag als mensen weer weggaan. Je moet een beetje geluk hebben voor je favoriete spot. Normaal gesproken is het geen probleem, behalve in de zomervakantie, dan is het altijd heel druk.
bbq Curacao
Wij gaan eigenlijk altijd met een groep vrienden. Iedereen neemt een koelbox mee vol met drinken en eten. Vergeet de bordjes, cups en vuilniszak niet (knopen aan het handvat van je koelbox)! Zorg ook voor iets van een snijplank, want spareribs snijden op een plastic plate gaat niet echt gemakkelijk. Een beetje overbodig om te zeggen: maar zorg voor genoeg ijs! De ervaring leert dat eerst de polar wordt gedronken en als de mixen op tafel komen is het ijs al grotendeels gesmolten.

Dan het barbecueën zelf. Je kan letterlijk je BBQ op 3 meter van de zee zetten en als het even meezit sta je ook nog onder een palmboom. Hoe vet is dat? Er is vaak wel redelijk wat wind, maar hou het een beetje tegen met de deksel. Zoals je dat gewend bent, staan een aantal heren te kijken naar die ronde gloeiende bak, terwijl de rest lekker kletst en broodjes smeert. De laatste keer hadden we er iemand bij de zelfs ging vissen waarna een uur later een heerlijk visje op de barbecue lag. Net als vroeger ;).

Caracasbaai Curacao
Voor de toeristen die dit lezen en het wel eens leuk lijkt; je kunt bij de Vreugdenhil wel van die wegwerp-BBQ’s halen. Ik ga altijd voor briketten met aanmaakspul omdat je dan het makkelijkste de barbecue aan hebt.

De Caracasbaai is een echt familiestrand, super gezellig en dus perfect voor een barbecue met familie en vrienden. Wil je meer weten over het Caracasbaai strand zelf?

Foto’s door Uzziel Suhaedji!!

Deel dit artikel met een vriend

2 BERICHTEN

  1. Leuke Blog en inderdaad een aanrader, we zijn er ook wel eens, heel relaxed.

  2. Aan de Caracasbaai ligt ook een gratis openbaar strandje met een paar gezellige barretjes

LAAT EEN BERICHT ACHTER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.