Klein Curaçao is een klein eiland voor de kust van Curaçao. Het eiland is slechts 2 vierkante kilometer groot en staat bekend om zijn ongerepte schoonheid en prachtige stranden. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over Klein Curaçao en hoe je een trip naar dit prachtige eiland kunt plannen.

Wat is Klein Curaçao en wat is er te doen?
Klein Curaçao is een onbewoond eiland ten zuidoosten van Curaçao. Het eiland is bereikbaar per boot en biedt een prachtige omgeving om te zwemmen, snorkelen, zonnen en te ontspannen. Het eiland heeft een beroemde vuurtoren die is gebouwd in 1850. Deze vuurtoren is een populaire attractie voor toeristen en biedt een prachtig uitzicht over het eiland en de zee.
Daarnaast heeft Klein Curaçao een prachtig wit zandstrand waar je heerlijk kunt relaxen en genieten van de zon. Het kristalheldere water rondom het eiland is ideaal om te zwemmen, snorkelen of duiken. Er zijn tal van riffen en koralen rondom het eiland die een thuis bieden aan verschillende soorten tropische vissen en zeedieren.

Hoe plan je een trip naar Klein Curaçao?
Als je een trip naar Klein Curaçao wilt plannen, zijn er verschillende opties beschikbaar. De meeste mensen kiezen ervoor om een georganiseerde excursie te boeken vanuit Curaçao. Dit kan bijvoorbeeld bij een van de vele touroperators op het eiland. Mermaid Curacao is het meest bekende. Mermaid vaart naar Klein Curacao met een motorboot, meerdere malen per week. Mermaid biedt op Klein Curacao ook enkele hutjes met schaduwplekken.

Een andere optie is om een privéboot te huren. Dit kan een beetje duurder zijn, maar het biedt wel de mogelijkheid om op je eigen tempo te reizen en meer tijd door te brengen op Klein Curaçao. Als je zelf naar Klein Curaçao wilt varen, is het belangrijk om een goede navigatieapparatuur en zeilervaring te hebben. De zee kan namelijk behoorlijk ruw zijn en de reis kan gevaarlijk zijn als je niet weet wat je doet.

De beste excursies naar klein curaçao
Dagtrip per boot: de meest populaire manier om Klein Curacao te bezoeken is per boot. Er zijn verschillende touroperators die dagtochten aanbieden waarbij je kunt genieten van de zon, het strand en het water. De boottocht duurt ongeveer 1,5 uur en onderweg kun je genieten van het uitzicht op de zee en misschien zelfs dolfijnen en schildpadden spotten.

Zeiltochten: als je op zoek bent naar een rustigere manier om Klein Curacao te verkennen, dan is een zeiltocht een goede optie. Er zijn verschillende touroperators die zeiltochten aanbieden waarbij je kunt genieten van het uitzicht op zee en het eiland, terwijl je ontspant op het dek van de boot.

Ongeacht welke excursie je kiest, een bezoek aan Klein Curacao zal je zeker betoveren met zijn ongerepte schoonheid en adembenemende uitzichten. Vergeet niet je zonnebrandcrème en camera mee te nemen en maak herinneringen voor het leven!

Deel dit artikel met een vriend

LAAT EEN BERICHT ACHTER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.