Amstel Bright Curacao

Curacao staat voor zon, zee, gezelligheid, eten en… (bier) drinken. Het meest bekende bier van Curacao is toch wel de Amstel Bright: een verfrissend, licht biertje, perfect voor de warme temperatuur op Curacao. Er wordt vaak gedacht dat Polar het lokale Curacaose biertje is, echter komt Polar uit Venezuela.

Geboren op Curacao
De allereerste Amstel Bright is gebrouwen in de voormalige Amstel Brouwerij op Curacao. Na verschillende testen en versies is het biertje geworden zoals we deze vandaag kunnen drinken. Het idee achter Amstel Bright was om een echt origineel Curacaos biertje te maken, gemaakt door professionele brouwers van Curacao. Overigens is de Amstel Brouwerij gesloten op Curacao in 2005. Amstel Bright wordt sindsdien gemaakt in Nederland en overgescheept naar Curacao voor distributie.

Waar kopen?Amstel Bright Curacao
Amstel Bright wordt alleen verkocht op de zogenoemde ABC-eilanden, Aruba, Bonaire en Curacao. Sommige andere Caribische eilanden zoals Barbados en Trinidad &Tobago hebben het ook, echter minimaal. Amstel Bright is gelanceerd in Nederland aan het begin van deze eeuw, echter is dit van korte duur geweest. Waarom? Amstel Bright valt onder Heineken International. Als Amstel Bright in andere landen wordt verkocht dan concurreren ze te veel met andere biermerken in hun portfolio. Dus zij hebben de keuze gemaakt de afzetmarkt alleen de Caribbean te houden.
Amstel Bright is op Curacao bijna overal te koop in de supermarkten, langs de weg en de meeste horecagelegenheden.

Amstel Bright flesje
Lamunchi/ limoentje
Amstel Bright wordt vaak geserveerd met een stukje limoen in de hals gestopt net zoals een Corona. Dit hoeft echter helemaal niet. Een limoen wordt namelijk gebruikt om de geur van het bier te verdoezelen. Dit wordt vaak gedaan bij Mexicaanse bieren, echter wordt Amstel Bright zo gebrouwen dat er geen vreemde geur vanaf komt.

Ook al wordt Amstel Bright niet meer gebrouwen op Curacao, mogen we best trots zijn op het enige biertje dat geboren is op Curacao!

Volg Amstel Bright op Facebook.

Deel dit artikel met een vriend

1 BERICHT

  1. De laatste jaren wordt Amstel Bright populairder in Nederland. Steeds meer mensen komen terug van vakantie en hebben het tijdens hun vakantie op de ABC eilanden geproefd. In Nederland is het maar zeer beperkt beschikbaar.

    Ik zelf kocht het altijd bij de Mitra maar heb een goedkoper alternatief gevonden. Tegenwoordig koop ik mijn Amstel Bright via http://www.amstel-bright.nl

LAAT EEN BERICHT ACHTER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.