vliegen-curacao-bonaire-3Het dichtstbijzijnde eiland is Bonaire. Maar een half uurtje vliegen van Hato vandaan. Zodra je opstijgt zie je het al bijna liggen. Iedereen op Curaçao zal de trip eens maken of heeft het al meerdere keren gemaakt. Om even weg te zijn van het eiland als vakantietripje of als zakenbestemming. Bonaire heb ik voor beide redenen mogen bezoeken.

De zakenreis
Elk uur zijn er vluchten vanuit Hato naar Bonaire. Veel zakenlui vertrekken ‘s ochtends vroeg om dan ‘s avonds weer terug op het eiland te zijn. Eigenlijk moet je de vlucht dan beschouwen als een treinritje of bustripje naar een andere stad zoals je in Nederland doet. Via verschillende aanbieders kun je naar Bonaire, Divi Divi, Insel Air, DAE.

vliegen-curacao-bonaire-2

Ik heb de trip nu een paar keer gemaakt voor mijn werk via DAE. Zodra je zit worden de veiligheidsinstructies uitgelegd, waarna het opstijgen kan beginnen. Zodra we in de lucht zitten komen ze langs met de papieren voor de douane. Je hebt (als je het moet invullen) waarschijnlijk niet eens voldoende tijd omdat het vliegtuig het dan alweer op een dalen zet. Bonaire is al in zicht.
Omdat je zo veel mogelijk werk in 1 dag wil verzetten omdat je niet wil blijven hangen op dit eiland is de trip meestal redelijk zwaar. Meestal ben je van het reizen zo moe, maar in mijn gevallen was dit het enige moment van rust.

De vakantietrip
De allereerste keer naar Bonaire was om even aan het eiland te ‘ontsnappen’. En ja, Bonaire is goedkoop, dichtbij en je bent toch lekker even weg. Deze eerste keer was met Divi Divi. Het zijn echt van die toestellen zoals je die vroeger zag in die Australische serie The Flying Doctors. vliegen-curacao-bonaire-1Met Divi Divi heb je al gauw het gevoel van een bus. He grootste toestel kan 9 passagiers meenemen en je hebt ook een kleiner model van 7 passagiers. Ik was redelijk zenuwachtig. Ik hou niet al te veel van vliegen en ik had geen idée of ik hierin kots misselijk zou gaan worden.
Wat erg prettig was van de vlucht is dat zodra iedereen aanwezig is, je wordt opgehaald om in te stappen. En zodra je land in Bonaire krijg je direct je koffer. Je hoeft niet te gaan wachten bij de bagage claim. De koffer zit namelijk gewoon een paar meter achter je in het compartiment. Bij DAE moet je wel je koffer afgeven bij de bagageclaim.

Boanire is een leuke plek om even weg te zijn van Curaçao en om even helemaal tot rust te komen, want rustig is het er zeker. Het kan ook heel leuk zijn om tijdens bijvoorbeeld je vakantie op Curaçao een paar dagen te gaan kijken hoe het bij de buren is. Verder moet iedereen zelf ervaren wat hij/zij van het eiland gaat vinden of ervan vindt. Je komt er namelijk allemaal wel een keer terecht of bent er geweest. Daar ben ik van overtuigd.

Hieronder de links naar de vliegtuigmaatschappijen die vliegen van Curaçao naar Bonaire:
Divi Divi
Insell Air

See you in Bonaire!

Deel dit artikel met een vriend

1 BERICHT

  1. Goedemiddag,

    Ik ben van het Nederlandse Rode Kruis en moet een bestuursreis organiseren. Daarbij moeten we ook 1 dag van Curacao naar Bonaire en dezelfde dag weer terug. Dit blijkt alleen te kunnen via die vliegmaatschappijen die u hier aangeeft. Het contact met Divi Divi gaat vrij moeizaam. Komt dit u bekent voor? De vliegtuigmaatschappij DAE kan ik nergens vinden ik kan ook niet op de site van Insell Air. Hij geeft aan dat deze onveilig is of niet meer meer bestaat. Heb jij misschien nog tips? Is Divi Divi dan echt de enige maatschappij? Ik hoor het graag want de reist is al over 5 weken…

LAAT EEN BERICHT ACHTER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.