sintjorisbaaicuracaoHoewel het hier vaak en goed waait, Curacao kan wat betreft surfspots nog niet echt concurreren met Bonaire en Aruba. Op die naburige eilanden is het makkelijker om te beginnen met kite- of windsurfen en je staat gelijk op het azuurblauwe water. Daardoor zijn het ook bekendere watersport bestemmingen. Op Curacao ligt dat anders. We hebben niet de mooiste spots van de 3 eilanden, maar hebben wel veel meer variatie! De meest bekende surfspot is het Spaanse water met dichtbij een toegang naar zee. Op zee zijn tussen Barbara Beach en Marie Pompoen vaak windsurfers te spotten.
Waar ik het over wil hebben is de afgelegen en ongerepte Sint Jorisbaai.
Hier werd ook (wel eens) gewindsurfd, maar niet zo vaak. Om op de spot te komen moet je via Koraal Tabak langs het landhuis, door de Mundi, naar het water rijden. Probleem: weinig medesurfers en dus meer kans op inbraak. De kitesurfers waren hier veel slimmer in. Zij hebben inmiddels een vaste stek op de Sint Jorisbaai met een gemakkelijke toegang langs de Ostrich Farm. Een leuke hut, een mooie plek om de kites te lanceren en een lekkere rak. Inmiddels blijft deze groep maar groeien en zijn er zelfs elke maand Full Moon parties (overigens is iedereen daar welkom).
Een groep windsurfers, die het Spaanse water ontgroeit zijn, dachten: wij kunnen ook wat de kitesurfers kunnen. Dus zijn een stel vrienden gaan bouwen en hebben bij de ‘onbemande’ windsurfstek een heus windsurfhonk gebouwd, compleet met bar, stoelen en een afdak! En dat allemaal van aangespoeld hout aan de Noordkust.

Ik zou zeggen, ga er eens kijken. Elke surfer is vriendelijk, vraag windsurftips of neem een kitesurfles. Alles is mogelijk en dat alles in een super Caribische sfeer! Curacao ten top!!!

Masha Danki aan alle initiatiefnemers.

sintjorisbaaicuracao

1 BERICHT

LAAT EEN BERICHT ACHTER