L-aldea Curacao Braziliaans restaurant
Elke keer als we naar de St. Joris Baai gingen, viel mijn oog op een uniek bouwwerk in Sta. Catharina. Wat zou het worden? Een attractie voor de kinderen? Een reservaat of dierentuin? Ik had echt geen idee. Dat het een restaurant zou worden, had ik echt niet verwacht!

L’aldea is gelegen in Sta. Catharina tegen de ingang naar St. Joris aan. Het ligt middenin een woonwijk en niet echt centraal. De toerist zal niet zo snel het restaurant kunnen vinden of je moet echt instructies krijgen hoe er te komen.

De details in het gebouw van binnen en van buiten zijn zo goed uitgewerkt dat je denkt bijna een attractie op de Efteling binnen te lopen. Op het moment dat je het restaurant binnen loopt, waan je je niet meer in Curaçao maar je krijgt het gevoel in een jungle te zitten. Hierdoor is eten bij L’aldea een heel unieke ervaring. Nevel, watervallen, de led verlichting, echt aan alles is gedacht.

We hadden gereserveerd en dat is wel aan te raden! Het restaurant zat erg vol. We werden naar ons tafeltje gebracht en kregen van onze serveerster te horen hoe het principe werkt. L’aldea is een Braziliaans steakhouse waar je onbeperkt kunt genieten van verschillende vleesspiezen en een rijkelijk gevulde saladebar. Je betaalt een vaste prijs, alleen drinken en desserts worden extra in rekening gebracht. De kosten excl. drank en desserts is NAF 85, -. Dus de grote eter zit hier wel op zijn plek!

Braziliaans restaurant CuracaoOp tafel staat een apparaatje met drie knopjes: een knopje voor service, een knopje voor de manager ( als je iets te klagen zou hebben) en een knopje voor de rekening. Veder heb je een munt die aan de ene kant groen is en aan de andere kant rood. Zodra je het op groen zet, komen de obers aan tafel om een mooi stuk vlees aan je te serveren. Als je even wilt wachten dan laat je de rode kant boven liggen. Onze serveerster nam vervolgens de drankjes op en wij gingen op onderzoek uit.

De saladebar zit in een gekoelde ruimte en is zeer uitgebreid. Ik heb echt niet alles opgeschept en als ik wat opschepte, was dat maar een klein beetje omdat ik niet vol wou zitten voor het vlees. Maar toch, mijn bordje lag wel erg vol. Er kwam namelijk geen eind aan wat er allemaal stond. Ik vond de salades allemaal heerlijk. En had vervolgens trek in een stukje vlees.

Om je een beeld te schetsen: er lopen continu verschillende obers rond met spiesen vol met vlees. Ze hebben naar horen zeggen 15 verschillende stukken vlees die de hele tijd rond gaan: van worst naar kip en natuurlijk verschillende soorten beef. Je ziet dus steeds obers gaan met allerlei andere spiesen. In het begin wil je alles wel proeven. Er zaten echt heerlijke stukken vlees tussen zoals de rib eye en de lomito ( om op te zuigen zo lekker) maar ook kreeg ik een keer een doorgebakken kogelbiefstuk. Dat was bij ons aan tafel niet echt favoriet.

Vlees restaurant CuracaoJe wordt dus selectiever in de stukken vlees die je lust. Wat gebeurde er bij ons aan tafel, we waren op een gegeven moment alleen maar bezig met de obers en welk stuk vlees ze bij hadden aan hun spies. En dus niet meer met elkaar. Heel grappig achteraf dat je alleen maar bezig bent met “waar is die ober met zijn kippenpoten nou?” En dat je vervolgens dus bij de obers met ander vlees steeds je munt omdraait om het precies op het juiste moment weer op groen te hebben voor dat stukje vlees waar je zo’n zin in hebt. We hebben erg moeten lachen om onze bijna gespannen manier waarop we omgingen met deze manier van uit eten gaan.

Ik persoonlijk vond het geweldig om eens te hebben gedaan maar het is niet een relaxed avondje uit. Wel heb ik nog nooit op deze manier gegeten, dus ik raad wel iedereen het aan om het eens te proberen en het natuurlijk te zien!

Deel dit artikel met een vriend

3 BERICHTEN

  1. Geweldig, je maakt er een soort hysterisch stoplichtenspel van! Had jullie eigenlijk wel willen zien 😉 hahahaha

  2. Wij hebben met 7 personen gegeten en vonden het zwaar tegenvallen. Het vlees was soms te vet en te doorbakken en het buffet was niet echt luxe. De rekening viel ons ook zwaar tegen, want er zit een flinke service charge op. We hebben in andere churrascaria’s gegeten dus we hadden misschien een te hoge verwachting. Er was ook matige verlichting om alle mooie dingen te zien. Voor die prijs zou ik het niemand aanbevelen.

  3. Sorry hoor, maar ik ben er niet mee eens. We zijn met een groep van 7 daar gaan eten en het was fantastisch. Ik ben zelf een grote fan van uit eten en op Cutracao is er nergens een restaurant met zo’n uitgebreid saladbar. Het vlkees wordt naar jou smaak gebracht als je vertelt hoe je het wil hebben. Overal waar er goeie Churasquerias zijn ligt de prijs om en nabij $50 us. Mensen natuurlijk die gewend zijn om voor een krabbetje hun maag te vullen met Fricandel zal het zeker duur vinden. Voor mij blijft L’aldea een van de beste restaurant op Curacao en zeker een project is waar Curacao trots op mag zijn. Een aanwinst voor ons eiland.

LAAT EEN BERICHT ACHTER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.