Struisvogel Farm Curacao
In de heftige regen reden we van de Aloë vera Plantage weg richting de Struisvogel Farm, door de enorme plassen crossend, zoals kleine kinderen die in een plas water stampten. Aangekomen op de 2de locatie van de dag gingen we eerst aan de koffie met gebak, mmmmmmh! Daar waren we wel aan toe. Met het druilerige weer smaakte mijn appeltaart met slagroom nog beter dan normaal.

Zodra de groep compleet was gingen we op pad; in een grote Afrikaanse open Jeep reden we langs de Zuid Afrikaanse en Australische struisvogels (ook wel Emoe’s genoemd). Nou klinkt dit nog niet als spektakel maar lees verder want het verhaal krijgt een twist…

Ik had al wel eens eerder de Struisvogel Farm bezocht en een tour gedaan maar dat was weer een tijd geleden. Ik vind deze beesten echt ontzettend grappig. Doordat hun hoofd gevuld zit met de enorme oogkassen is er nog maar een heel klein beetje ruimte over voor de hersenen. En dat is te merken. De openingen in de hekken zijn zo ruim dat ze ten alle tijden kunnen ontsnappen, maar gewoon niet snappen dat het mogelijk is. Ook een steen zullen ze gewoon opeten omdat het de vorm heeft van het voer.

Het verhaal dat iedereen wel eens heeft gehoord dat een struisvogel hun hoofd in het zand steekt is een fabeltje. Het juist enige pientere wat ze doen is hun hoofd tegen de grond aanleggen om uit de trillingen op te maken of er een vijand aan kan komen. Als ze iets horen zetten ze het op een rennen.

Hier op Curaçao kennen ze niet echt een natuurlijke vijand behalve wij als mensen dan. In Afrika zijn de luipaard en Cheeta de natuurlijke vijanden, die lusten ook wel een heerlijk stukje struisvogelvlees. Een struisvogel rent ongeveer 90 km per uur en kan dat heel erg lang volhouden. Een Luipaard of Cheeta rent gemiddeld 120 km per uur maar houdt dit maar een minuut vol. Dus het heeft wel degelijk nut dat de struisvogels hun hoofd op de grond leggen.

Tijdens de tour bleef het zachtjes regenen en om de stemming erin te houden werd het al gauw een schunnige bedoeling. De ene na de andere opmerking ging over en weer, niet zo netjes voor de jongere lezers van MeetCuracao dus dat houden we even buiten beschouwing. De sfeer was dus lekker los en relaxed.


Aan het eind van de tour wouden we nog een stop maken bij de krokodillen, maar daar ging het mis. De leuke en gezellig bedoeling was gelijk verdwenen en de spanning was om te snijden. Nee, er was gelukkig geen krokodil losgebroken….

Bovenaan de berg rolde we naar beneden, ik dacht eerst dat we gewoon een stukje verder gingen parkeren. Uiteindelijk bleek dat de remmen niet werkten en dat we dus niet meer te stoppen waren. We bleven rollen. “Hou je vast!” Ons ritje werd een waar achtbaanritje maar helaas met niet die zekerheid dat je goed vastzit en zo uit de bocht kan vallen. Zonder remmen gingen we met een volle vaart weer het hele parcours op en zijn we door onze super gids Tessa gered door haar geweldige bestuurders kwaliteiten. De auto kwam langzaam tot stilstand en onze gids Tessa vervolgde of we in waren voor nog zo’n ritje… Hahaha, nee we hadden de schrik van ons leven gehad, ik ging nog liever lopen… We besloten te keren en konden uiteindelijk in het Zambezi restaurant er hard om lachen doordat het goed was afgelopen.

Nog een paar weetjes:

 1. Poepen en plassen gaat gewoon in een keer, ze hebben het niet onder controle door ook hun herseninhoud.
 2. De vrouwtjes hebben grijze veren en mannetjes hebben zwarte veren
 3. Pas na 11 of 12 maanden kun je zien of het een mannetje of vrouwtje wordt
 4. De Struisvogel Farm bestaat 13 jaar en is een ecologische Farm
 5. Alle onderdelen van de struisvogel worden gebruikt
 6. Van 1 struisvogel komt ongeveer 45 kg vlees.
 7. Door een sok over het hoofd van een struisvogel te plaatsen wordt hij rustig
 8. Een struisvogelei is erg gezond, veel gezonder dan kippeneieren alleen moet je wel een beretrek hebben om 1 eitje weg te willen werken.
 9. Een struisvogel kan heel heel erg hard trappen, dus pas op, je breekt zo al je botten
 10. Benader een struisvogel altijd van opzij, nooit recht van voren, anders gaat hij schoppen.

De Struisvogel Farm is echt een super leuke dag uit, en je weet nooit wat je meemaakt. En daarna kun je heerlijk eten in het Zambezi restaurant.

2 BERICHTEN

 1. Het leukste bij de struisvogelsfarm vind ik dat je eerst een heel verhaal hoort over hoe de beesten leven en dat je ze mag voeren, en dat je uiteindelijk terug komt in het restaurant waar je ze mag opeten.
  De biefstuk smaakt prima trouwens.

LAAT EEN BERICHT ACHTER