Wanneer begint het regenseizoen op curaçao?

Nu ik een tijd op Curaçao woon en ik redelijk fanatiek het weer volg vanwege het watersporten en de natuurlijke bewatering van mijn tuin, wil ik graag mijn mening geven over het weer op Curaçao. Ook misschien voor jou interessant om te kijken wanneer je op vakantie gaat. Of wanneer je nou eigenlijk je huis moet verven.

Het weer van Curaçao is onder te verdelen in 3 periodes: het regenseizoen, het windseizoen en de zomer. De ene periode is geweldiger dan de andere natuurlijk (het blijft de Caribbean en dus positief blijven!). Uiteindelijk geef ik mijn mening over de beste periode om op Curaçao te verblijven.

Oktober tot december; Regen op Curacao

Regenseizoen Curacao
Normaal gesproken gaat het in deze periode regenen. Mits El Nino (warme golfstroom) niet langskomt, regent het eigenlijk best vaak. Toch valt je vakantie niet in het water, want veelal is dit ’s nachts of ‘s ochtends. Dit zijn hele flinke buien die in een korte periode vallen. Het regenseizoen op Curacao valt echter in het niet met een regenseizoen zoals in Costa Rica of Thailand.

Let ook goed op: door de hevige buien gaat het verkeer ongeveer 20 km/u rijden. Dit komt omdat het na een periode van droogte ontzettend glad wordt. Hoezo? Het ijzelt toch niet? Dat klopt, maar er ligt veel rubber en olie op de weg. Zodra er water op valt, wordt het glad. 

Curaçao is niet zo groot, maar dit is dus het vreemde: het kan bij jou thuis regenen, maar 2 km verderop totaal niet. Het is ontzettend plaatselijk. Regen vormt zich ook voornamelijk boven het land en sommige delen van Curaçao zijn smaller. Bij Westpunt noemen ze het ook wel eens The Green Belt. Doorgaans regent het daar meer en dat komt vooral door het ‘hooggebergte’.

Waar je zeker op moet letten tijdens het regenseizoen zijn de geweldige regenbogen die je ziet en de meest prachtige en vreemde zonsondergangen.

Zonsondergang Curacao tijdens het regenseizoen

Door de regen ontstaan er veel plassen. Dit vinden de muggen weer fijn omdat zij in stilstaand water lekker kunnen broeien. Dus zorg dat je genoeg muggenspray hebt. Door het onweer komen er ook onweersvliegen, dus je lampen op het huis kunnen zwart gaan zien van de beesten.

Over het algemeen is het dus ‘s nachts en in de ochtend bewolkt maar bijna altijd trekt het rond de middag helemaal open.

Januari tot juli: windseizoen

Gren op Curacao tijdens het regenseizoen
Doordat de regen flink zijn werk heeft gedaan, is Curaçao omgetoverd tot een groen paradijs. Normaal is Curaçao ook redelijk groen, maar alles staat nu echt in volle bloei. Er is zelfs groen gras langs de weg te vinden.

In de eerste twee maanden is het wat koeler (29 graden). Dit heeft vooral zijn invloed op de volgende ‘luxeproblemen’:

 • ’s Avonds op de porch krijgen mensen het koud en doen zelfs lange mouwen aan
 • Heb je geen warm water dan is die douche toch echt verschrikkelijk koud (wel goed tegen de waterverspilling. En water is toch duur op Curaçao, dus een lagere rekening)
 • Het is ‘koud’ als je gaat zwemmen in het water (ongeveer 26 graden watertemperatuur)

De grootste verandering zit hem in het begin van het windseizoen. Het gaat echt flink waaien met windkrachten van 5 tot 7. Terrassen moeten servetjes vastzetten en een asbak is niet meer bruikbaar zonder een laagje water om het wegwaaiende as tegen te gaan.

Wind seizoen curacao

Langzaam richting iuni wordt het steeds iets warmer en is de temperatuur aangenaam. In juli begin je te voelen dat de hete zomer nadert.

Augustus tot oktober: De zomer

Orkaanseizoen op Curacao, tropisch warm
Als er al sprake kan zijn van seizoenen, dan moet dat in deze periode zijn en dan is het wel ‘zomer’. Dit is voor mij de minst prettige periode. Op een bepaald moment loop je naar buiten en merk je dat de wind weggevallen is: de palmbladeren bewegen niet meer en zonder zweten iets doen, is er niet meer bij. Wat wordt het HEET! Als je geen airco in je auto hebt, ga niet op pad. Doe niet te veel in de zon, want je krijgt een zonnesteek. Curaçao ziet er ook nog eens redelijk droog uit.

Deze maand geeft met recht het klimaat van Curaçao aan: tropisch.

Een bijkomend praktisch nadeel: doordat het zo warm is gaat het gebruik van de airco’s flink omhoog. Hierdoor komt Aqualectra doorgaans flink aan de top van zijn capaciteit en daardoor vliegt de stroom er meerdere malen uit. Ze gaan dan wijken ‘schakelen’. Hier heb je overigens bij de grotere resorts geen last van omdat die meestal voorrang hebben op andere wijken om weer stroom te krijgen. Daarnaast hebben hotels en resorts over het algemeen generatoren als er dan toch stroomuitval is.

Eindconclusie

Voor mij zijn met stip de maanden februari, april, mei en juni de beste maanden op Curaçao. Het is niet al te warm door de wind en Curaçao ligt er werkelijk prachtig bij. Dit is niet gegarandeerd maar dan de kans is het grootst.

Ik ben heel benieuwd hoe jij het klimaat van Curaçao ziet en dan vooral wanneer de allerbeste periode voor jou is om hier te verblijven. Laat je horen!

Sites voor weerberichten
MeteoGroup en Avila Beach Hotel presenteren elke week een accuraat weerbericht van Curacao

Weerplaza biedt een Buienrader van Curacao

Deel dit artikel met een vriend

75 BERICHTEN

 1. sjesus, ik wou dat ik zo’n column kon schrijven over het weer in tilburg tegenwoordig. De woorden “handschoenen” “sjaal” “dikke jas” en “verwarming aan” zijn op curacao niet echt van toepassing denkikzo.

  mmmm GOOD TIMES!

 2. Orkaannaam - Orkanen op Curacao | Meet Curacao Online Magazine - Informatie en Nieuws Curacao

  […] zeggen, we vinden het hier heerlijk, maar ja ik zou de seizoenen zo missen… Dan denk ik, seizoenen genoeg op dushi korsou: regentijd wel 2x per jaar, orkaanseizoen, airco hoog seizoen en het prima uit te houden seizoen. […]

 3. Hallo en goedenavond dear sir,

  hoe kan ik mij het beste inschrijven als werk- en woning-, voor een helaas lichtgehandicapt joe Korsou, zoekende? Wil echt heel graag terug naar mijn vadereiland en daar dan ook werken en leuk wonen. En ook weer plezier krijgen in mijn leven.

  Ben echt heel benieuwd naar uw antwoorden, masha danki hiervoor en vriendelijke groet,

  Henk

 4. Leuke stukjes schrijf je. Ik neem aan dat je op Curacao woont. Ik ben vorig jaar op Curacao geweest. In september…. Mijn god! Wat een XXXXhitte zeg en geen wind. In ieder geval heel weinig wind. Ik heb heeeel veel in het water gelegen. Maar ontzettend genoten. Maar uh, nu kom ik over een week of 5 weer. Blijf een week of drie. Hoe is over het algemeen het weer in januari?
  Ik hoop van je te horen.

  Greets
  Pjotr

 5. @Pjotr Ik woon inderdaad op Curacao. Over het algemeen in januari heb je niet zo veel last meer van het regenseizoen. We zitten er nu middenin! Je weet het met het weer nooit, maar in Januari is het in ieder geval niet zo heel warm als in september en veel meer zon als nu en wat meer wind, dus ik ga er vanuit dat je een topvakantie hebt!

 6. Hallo iedereen,

  Ik ben op zoek naar iemand die mij in contact wil brengen die over de olie vervuiling gaat. Namelijk olie op wegen als zo op stranden. Oil cs B.V. heeft daar de oplossing voor om alles op te ruimen. Mijn informant die ons begeleid
  kan een provisie ontvangen tot 10% van de bruto omzet. Vervuiling kost in de meeste gevallen om het op te ruimen heel duur. Aan de Europese kust gaat het om
  1.2 mln per vierkante km. Op You Tube kun je de machine zien werken op een olie strand (demo) voor de Rijkswaterstaat. Snel,schoon en weinig kosten voor het overgebleven/meegenomen schoon zand plus minus de werkdiepte 2 cm tot 8 cm.
  Van hebben horen zeggen is er bij de raffinaderij een heleboel vervuiling van olie. Laat mij weten als u daar meer van kunt vertellen, Of door via een Nederlandse correspondent.

  Vr.gr. Herbert
  Oil c.s. B.V.
  Mercurius B.V.
  Tel:0031623470804

 7. @Herbert Volgens mij moet je dan gewoon contact opnemen met de regering van Curacao.

 8. Ik ben de eerste 2 weken van december in Curacao, wat voor weer kan ik verwachten? Echt veel regen? Ik hoop dat ik toch wat kan bruinen in die periode… *help* haha.

 9. Hoi Sebastiaan.

  Ik ga volgende week vrijdag naar Curacao, wat voor weer is het er nu? Op internet staat op de ene website regen en bij de ander weer een zonnetje. Ben toch wel benieuwd wat het weer er nu echt is? Ik hoop wel dat het zonnetje schijnt, want voor regen hoef ik niet op vakantie.

  Groetjes.

 10. Het weer op Curacao is heel erg veranderlijk, dus het is heel moeilijk te zeggen. Tot nu toe hebben we nog een lekker windje en regent het ‘s nachts en dat is allemaal mooi, want anders is het heel warm!

  Overigens komt het maar weinig voor dat de hemel helemaal blauw is. Wolken zijn er bijna altijd en dat is maar goed ook want dit zorgt voor vele malen mooiere zonsondergangen. En die zijn op dit moment grandioos!

  Even voor de duidelijkheid voor een ieder die dit leest: ik ben absoluut GEEN expert in het weer. Bovenstaand artikel is ook gebaseerd op hoe het weer door de maanden heen ervaren wordt. Nogmaals, het weer kan hier redelijk snel omslaan zeker in het orkaanseizoen, waar je invloeden hebt van stormen/ depressies in de rest van het Caribisch gebied. Maar maak je geen zorgen: de kans dat je niet geweldig gebruind teruggaat naar Nederland is HEEL klein!! Het weer is hier over het jaar genomen echt helemaal te gek en bijna perfectie.

 11. hallo,
  wat een leuke site! Mijn man en ik gaan in juni voor het eerst narar Curacao, en zijn heel erg benieuwd.
  Voor zover ik uw informatie lees hebben wij de goede periode uitgezocht wat het weer betreft.
  In nedeland is het tot nu toe heel slecht en absoluut geen voorjaar!
  wij verlangen heel erg naar een zonnetje en een mooie omgeving.

  mischien tot ziens,

  Janneke

 12. Hallo, wij gaan al jaren ieder jaar naar dit prachtige stukje van ons koninkrijk en meestal in de periode februari/maart we kunnen het dan ook volledig eens zijn met deze eindconclusie.

 13. Hallo,

  Hoe groot is de kans op hevige stormen en orkanen in september? We willen namelijk onze huwelijksreis boeken…

  Alvast bedankt.

 14. Hallo Kathy,

  hoe groot een kans voor stormen is, dat is zeer moeilijk te zeggen. September is in het orkaanseizoen dus de kans is hoger dan in bijvoorbeeld februari of maart. Je kan er in ieder geval zeker van zijn dat de temperatuur goed is. Daarnaast heeft Curacao het geluk dat het onder de hurricane belt ligt en over het algemeen geen directe last heeft van orkanen.

  Veel plezier!

 15. Hallo Sebastiaan,

  Wij zijn al 2x eerder op Curaçao geweest, begin december en begin juni. Beide keren hebben wij heerlijk weer gehad! Nu is ons plan om begin oktober weer voor 2 weken naar Curaçao te gaan, maar twijfelen nog ivm de regen. Wij gaan naar curacao voor de heerlijke stranden en om te duiken. Is oktober dan een goede maand om te gaan? Af en toe een korte regenbui is voor ons geen probleem, maar dagenlang regen zitten we natuurlijk niet op te wachten. Ben benieuwd naar je reactie!

  Gr. Lianne

 16. Hallo Lianne,

  het is eigenlijk hetzelfde als mijn reactie aan Kathy. De kans op dagenlang regenen is sowieso klein. Dat heb ik in ieder geval nog niet meegemaakt. Als je 2 weken komt, zou ik me persoonlijk geen zorgen maken.

  Veel plezier en geniet van Curacao!

 17. Hoi Sebastiaan,

  Hoe is het weer op Curaçao op dit moment en hoe zijn de vooruitzichten voor volgende week.? Op weeronline geeft ie namelijk erg slecht weer aan in curaçao voor volgende week . We weten niet of dit ook werkelijk zo is.

  Groetjes

 18. Hi Loes,

  op dit moment is het aan het regenen. Het regenseizoen is wel een beetje begonnen. Maar zoals eerder al in de comments gezegd, you never know en dagenlang regent het eigenlijk nooit. 2 dagen geleden was het straks blauw. Maar… Curacao was ontzettend droog door uitblijvende regenval het laatste jaar. Door de buien van de afgelopen tijd is het eiland ontzettend prachtig! Dus geniet van de natuur. Neem wel muggenspray mee!

  Enjoy Curacao!

 19. Hoi Sebastiaan,

  Ik begrijp dat het eiland nu op zijn mooist is. Maar als ik zover vlieg wil ik ook graag mooi weer!! Een klein buitje vind ik niet erg.
  Moet ik er dan nu niet naartoe gaan?

  groetjes

 20. Loes, het weer doet wat hij wil. Daar heeft niemand invloed op en het is altijd een gok. Gewoon lekker op vakantie gaan wanneer je wil 😉

 21. Wij gaan begin april naar Curaçao. Welke periode van het jaar heb je eigenlijk het minste last van muggen?

 22. In April zit je waarschijnlijk zelfs het beste! Veel plezier Chris. Voor een leuke Vakantievilla google naar Villa Hòfi Karibe

 23. Dag Sebastiaan,

  IK wil 31 mei vertrekken naar curacao voor 10 dagen, nu voor spellen ze veel bewolking op de weer site’s zoals weeronline of weerplaza…
  Ik snap wel dat 1,5 week vooruit voorspellen best lastig is, maar kan het een week bewolkt zijn?

  Met vriendelijke groet,

  Ronald

 24. Hi Ronald,

  alles kan, het weer doet wat hij wil. Ik kan je dus helaas niet verder helpen, maar ik stel voor gewoon heerlijk te genieten van een week vakantie!

 25. Beste Ronald,

  Als ik het goed begrijp is het weer nooit te voorspellen op Curacao. Toch twijfel ik enorm. Ik wil rond 15 september op vakantie gaan en ga vooral voor de zon.. Is het beter om deze periode dan niet te gaan, omdat het risico te groot is? officieel begint in oktober het regenseizoen. Of begint dit eigenlijk al eind september? Ik weet dat je geen garanties kunt geven, maar ben benieuwd hoe t bijvoorbeeld vorig jaar was in de derde/4de week van september. Alvast bedankt voor de reactie.
  Groetjes, elke

 26. Beste,
  Wij willen ook eind september, begin oktober naar Curacao gaan.
  Echt moeilijk om die keuze te maken, omdat ook wij mooi weer willen!

  Raad je het aan of af om te gaan?

  Groetjes Diana

 27. Hallo Diana,

  ik raad het nooit af om te gaan. Het kan heerlijk weer zijn in die periode of je moet echt pech hebben. Het is in ieder geval altijd warm en de zee is ook altijd heerlijk.

  Veel plezier!!!

 28. Diana,
  er wordt een sterke La Niña verwacht in september. Dus meer orkanen in de regio. Meer wolken en meer regen, maar ook het wegvallen van de wind door een tropical wave in de buurt. Dus nat en erg warm.

 29. hoii
  wij willen 16 januari naar curacao. wat voor weer kan ik verwachten? zonnig of juist bewolkt. en is het lekker warm of moet je een jackje aan?

  groetjes

 30. Hallo Helbie! Zonnig of bewolkt is moeilijk te zeggen want zelfs weermannen hebben moeite met de dag van morgen. Ga er gewoon vanuit dat het heerlijk weer wordt en dat het lekker warm is. Genieten dus!

 31. Beste Sebastiaan,

  Een vraagje.
  Wij willen in mei voor het eerst naar Curacao komen voor vakantie. Wij kijken er enorm naar uit, we zijn nu een locatie aan het zoeken. Wij zagen een mooi complex het Blue Bay Resort Curacao, in de review lezen we dat men nogal last heeft van olieachtige stank van de raffinaderij. Is dat echt zo of wordt er overdreven door de toeristen. Ik kijk uit naar jouw antwoord, omdat jij daar woont kan je denk ik het beste antwoord hierover geven. Alvast bedankt.

 32. Beste Carel,

  Blue Bay Resort is een prachtig resort met een geweldig strand maar ook de vele activiteiten voorhanden. De verhalen die ik hoor van mensen is dat de overlast er maar soms is, en eigenlijk voornamelijk als het regent en de wind vanuit een ‘foute’ richting komt. Dus ja, het kan voorkomen dat er heel soms overlast is, maar ik weet zeker dat jullie hoe dan ook een super vakantie daar gaan hebben!!

 33. Hallo,
  Wij gaan begin augustus naar Curaçao, hoe zit het met de muggen dan in die periode ( in verband met zika virus).
  We zijn ban voor de kids, deze reageren allergisch op muggen
  Mvg. Kris

 34. Beste Kris,

  muggen zijn voornamelijk aanwezig als het regent. In augustus is het geen regenseizoen dus de kans op muggen is kleiner. Ook is de kans op het oplopen van virussen zoals zyka, chikungunya en dengue groter in het regenseizoen. Echter, we leven hier in de tropen dus een muggenbeet kan altijd voorkomen. Indien er kans is op allergische reacties, dan is het aan te raden preventiemaatregelen te nemen (zoals het dragen van lange kleding, lichte kleuren kleding, deet gebruiken, mosquito net tijdens het slapen).

  Op het moment bijvoorbeeld is het einde regenseizoen, maar zijn er relatief weinig muggen. Persoonlijk hoef ik geen anti muggen spray te gebruiken.

  Geniet van Curacao!!

 35. Hoi. Wij zijn op dit moment op Curaçao , nadat ik 20 jaar geleden ben vertrokken… Ik moet zeggen dat het erg tegenvalt: zo extreem droog!! Niets groens te ontdekken en Westpunt is in verval… Heel jammer . Heb nog zo uitgeven naar een beetje regen, het eiland snakt ernaar!

 36. Hallo Esther,

  je hebt gelijk. Maar dit is de ergste droogte sinds jaren. Persoonlijk, verwacht ik een flink regenseizoen over een paar maanden. Dus hopelijk is alles dan weer super groen.

  Elke regendans helpt!

 37. Wat een leuke bloggen en dat je antwoord blijft geven al zo lang! Laatste bericht js van mei dit jaar, hoe is het nu? Volgens de sites regent het veel en word er nog veel regen verwacht maar als ik bij Curaçao kijk dan lijkt het allemaal mee te vallen. Ik kom met mijn zoontje eind augustus en als ik alles goed gelezen heb, hebben we nu minder kans op muggen door de droogte! Dat zou goed nieuws zijn! Ben nu een keer of 10 op Curaçao (jan thiel) geweest en heb een keer gehad dat mijn arm net een krentenbol leek. Gelukkig geen enge virussen aan over gehouden. Hetgeen je schetst herken ik wel, ben in verschillende periodes geweest en tot nu toe in februari (vorig jaar) het beste weer gehad. M’n omdat het niet zo bloed benauwd was als ik een keer in september heb meegemaakt. Een hele dag regen heb ii nog nooit mee gemaakt, bewolking wel maar dan is het nog steeds heerlijk. Een keer in orkaan seizoen een orkaan vlakbij gehad maar gek genoeg bijna geen overlast op het eiland zelf, behalve dan dat het zoooo warm was er leek geen enkele wind meer te staan. Laat je even weten hoe het nu is?

 38. Hallo Carola,

  bedankt voor je bericht! Het regent nog steeds bijna niet op Curacao. Elke keer als er wat valt, dan dansen we op de straten. De droogte geeft een vreemd landschap, maar wel uniek.

  Er zijn al wel wat muggen…

  Heel veel plezier op Curacao!

 39. Hoi, ow jee, wij zijn van plan om in oktober te gaan. Dikke kans dat het daar dan flink gaat regenen aangezien het nu zo droog is. Of zou het wel meevallen in oktober…….?

 40. Hoi Yvonne,

  je weet het nooit dus we gaan uit van het beste voor jullie vakantie! Maar… de temperatuur is gewoon altijd lekker en er zijn zoveel leuke dingen te doen dat het altijd leuk is. Sowieso regent het nooit de hele dag. Vaak in de ochtend en ‘s middags trekt het vaak open.

 41. Hi Sebastiaan,

  Wat leuk om dit allemaal te lezen! Wij willen 30 augustus voor 7 dagen naar Curaçao. We moeten dus rekening houden met erg heet weer? En hoe staat het met de droogte? Het zou natuurlijk jammer zijn als we niet van de mooie natuur kunnen genieten 😉 Ik kijk er erg naar uit!

  Heb je nog speciale plekken op Curaçao die we echt niet mogen missen? Tips zijn altijd welkom!

 42. Hallo Thari,

  gewoon komen en genieten. Het heeft alweer iets geregend dus genoeg groen. En het water is altijd blauw ;).

  Ik moet snel een keer een top 10 lijst maken van activiteiten want we krijgen vaker verzoeken. Als je van natuur houdt: Introductieduik doen, ATV tour naar de Noordkust, Christoffelberg beklimmen, wandelen in (of mountainbike huren) zoutpannen Jan Thiel, Dinah Veeris mee pakken, en voor de rest zoveel mogelijk baaitjes ontdekken en heerlijk snorkelen. Ik vergeet de belangrijkste: Klein Curacao, onmisbaar!!

  Geniet er van!

 43. Hallo Sebastiaan,

  Wij zullen vanaf 16 september voor 1 week op Curacao zijn. Weet jij of het verstandig is om tripjes en dergelijke alvast hier in Nl. te boeken, of is het makkelijker ter plekke te doen?

 44. Hallo Angelique,

  persoonlijk zou ik lekker hier kijken wat je gaat doen en zin in hebt op de dag zelf. Op Curacao is het bovenal relaxen en niet te veel ‘moeten’. En mocht een tripje vol zitten, dan kun je altijd een dag later. Klein Curacao is wellicht een optie om van te voren al te boeken.

  Geniet er van!!

 45. Hallo Sebastiaan,

  Wij gaan 10 september naar curacao, alleen zien we op de weer app dat het alleen maar regent en weinig zon.
  Is het echt zo erg? Of valt het allemaal wel mee?

  Groetjes

 46. Hallo Sanne,

  ik kan me niet voorstellen dat het alleen maar regent en weinig zon. Sowieso is het weer op de eilanden zeer veranderlijk dus een weervoorspelling verder dan een dag vooruit is vaak onzin. Gewoon afwachten en lekker genieten van Curacao. Het weer doet wat het wil dus pas op Curacao naar kijken als je wakker wordt en op de porch een ontbijtje doet ;).

  Veel plezier!

 47. Hallo,
  Wij vertrekken woensdag naar curacao en hebben er wel heel veel zin in! Alleen wanneer ik een aantal websites van het weer in de gaten houd, geeft ie aan dat er de komende weken best veel regen aan zit te komen! Ik hoop dus inderdaad niet dat wij daar zijn en dan alleen regen hebben!

  Liefs Nathalie

 48. Hallo

  Ik ga volgende week naar Curaçao ,Bonaire en Aruba voor 2 weken
  Hoe is het weer daar nu?

  Caro

 49. Wij gaan 9 Februari naar Curacao hoop op mooi weer hoeft niet heel warm te zijn. Als de zon asr rijkelijk schijnt.

 50. Hoi! Wij vertrekken zaterdag. Ik zie idd dat er ook behoorlijk wat neerslag zal zijn. Of is dit veelal s nachts? Bikini kan wel mee hoop ik ???? volgens de referenties hierboven hoef ik me geen zorgen te maken… ?

 51. Hallo Liek,

  het eiland is weer heerlijk groen en het regent inderdaad vooral ‘s nachts. Geniet van jullie vakantie!!

 52. Hi Sebastiaan,

  Ik zie alleen maar regen voorbij komen op de weersite’s klopt dat een beetje? Wij vertrekken 12 december verwacht je een beetje zon daar?

  Hoor van je!

  Groet,
  Bas

 53. @Frederik Golfen in Maart, helemaal top! Lekker windje dus extra uitdaging.
  @Bas Weersvoorspellingen kunnen hier maximaal 2 dagen van te voren, Daarvoor is het erg indicatief en kan het nog alle kanten op. Het is nu regenachtig maar verwacht een super groen eiland 12 December. Enjoy!

 54. Heey! Ik vertek op 10 januari naar curacao voor 18 dagen.
  Wel maken wij ons alleen beetje zorgen over het weer.
  Ik zie dat er erg veel neerslag valt, schijnt de zon wel aardig? Wij willen wel wat bruin terugkomen 😛

 55. Dit jaar hebben we een actief regenseizoen. Deze eindigt begin januari. Echter, regenseizoen betekent niet dat er altijd regen is. Gisteren stond er heel de dag regen opgegeven en er was heel de dag zon.

 56. Hallo ohohoh zie t somber in met het weerbericht zie eind januari alleen maar regen staan aub niet

 57. Hoi hoi,
  Ik hoor van iedereen dat het leven in Curacao zo duur is, is dit echt zo, of hangt t van jezelf af?
  En wij twijfelen voor september of oktober (na ons huwelijk) maar twijfelen vanwege, jaja, de regen en/of muggen….:-)

 58. Het leven op Curacao is zeker niet goedkoop. Maar dit is logisch. Op een eiland moet nagenoeg alles geimporteerd worden via schip of vliegtuig. Uit eten en drinken is prima te doen en heeft nagenoeg dezelfde prijzen als Nederland. Het is ook afhankelijk van de dollarkoers hoeveel een euro ‘waard’ is.

  September is over het algemeen beter dan oktober.

 59. Dag Sebastiaan,

  Wij willen in december naar Curacao komen om ons te oriënteren op de vastgoedmarkt zodat wij binnen afzienbare tijd een tweede huis kunnen kopen. Weet jij toevallig met welke makelaars wij wel/niet in zee moeten gaan? En wat zijn de meest gewilde wijken op het eiland? Wij zijn op zoek naar een huis rond de 350.000 euro, met zwembad, minstens 3 slaapkamers en minstens 2 badkamers. In eerste instantie willen wij het gaan verhuren en later permanent vestigen als wij beide klaar zijn met werken.

  Alvast dank voor je antwoord.

  GRT, Peter de Koning

 60. Hi Peter, bedankt voor je bericht. Ik denk dat we wel een boek kunnen schrijven als antwoord op al je vragen. Maar eigenlijk is het antwoord simpel. Als je een huis koopt, kies je zelf een huis, heb je zelf alles onder controle en kan een makelaar je tot niks verplichten. Je sluit ook geen contract met 1 makelaar. Qua wijken, verblijf een maand op Curacao en je krijgt heel snel een gevoel waar je moet zitten en nog belangrijker: wil zitten. Succes met zoeken!

 61. Hallo Sebastiaan, wij willen in februari naar Curacao en ik vraag met af hoe het dan met de muggen zit, heb je er in die periode erg last van? Ivm het verhaal zika-virus. Ik ben benieuwd naar jou ervaring!

 62. In februari is het al een stuk minder met de muggen (als het goed is). Geen donkere kleren aan, anti muggenspul gebruiken als het nodig is, moet voldoende zijn.

 63. Dag Sebastiaan,Wij vertrekken deze nacht naar Curaçao voor 11 dagen ,waarschijnlijk de meest gestelde vraag , ik zie veel regen voorspeld maar mijn man heeft 4 jaar op Curaçao gewoond en zegt dat ik niet hoef te vrezen ,klopt dit ? Gr

 64. Heerlijk deze vragen en Antwoorden.
  Ik wil als verrassing voor mn vriend n reis gaan boeken naar Curaçao ?.
  Maar moet indd alleen een keuze maken WELKE maand hahaha.

 65. Hi Sebastiaan, leuke site.

  Hou je het nog vol al die vragen over het weer en welke maand het beste is? 🙂

  Ik heb eigenlijk een vraag die ik niet terug kan vinden. Je hebt een paar keer beschreven dat het begin van het jaar het lekkerst is omdat door de wind dan de temperatuur beter uit te houden valt. Ik vraag me echter af, wil je naar een “tropisch paradijs” dan denk je gauw aan kristal helder water wat vooral heel stil ligt.

  We zijn op Cuba geweest in oktober, en ondanks het prachtige weer (en inderdaad lekker briesje) was het water best wild, waardoor het aan de stranden wat troebel was door het zand. Dat zal vast ook wel aan de richting van de wind liggen.

  Zou je wat willen zeggen over het water aan het strand? Zijn er vaker (grote) golven of kun je ook stilliggend helder water vinden?

 66. Hi Sebastiaan? Ik wil eigenlijk a.s. maandag 3 september al naar Curaçao. Is dit een verstandige keuze?

  Door je site ben ik wel heel erg nieuwsgierig geworden…klasse!

  Gr, Lejan

 67. Hallo!
  Wij gaan 8 december aanstaande voor een weekje naar Curacao.
  Hoe is het met het weer nu? Veel regen? Of valt het mee tot nu toe?

 68. Hallo,
  We komen al heel wat jaren op Curacao en de lekkerste periode is Februari. We zijn ook in de andere jaargetijden op het eiland geweest, de zomer is heeeeet. In oktober valt er wat regen maar ik vond het best meevallen. Curacao blijft onze droombestemming, en wellicht ooit ook onze verblijfplaats.

  Henk

 69. Aangezien ik doodsbang ben voor alle ongedierte, vooral in huis, is het dan beter om maar niet naar Curaçao te gaan? Wij wilden september/oktober 4 weken gaan om huurhuis te zoeken voor permanente bewoning. Wat vind je, wel of niet doen?

 70. […] Er zijn veel mogelijkheden hoe je het Christoffelpark kan bezoeken (auto, fiets, lopend) en ook nog verschillende routes, tours en trails. Voor dit artikel zijn we met de auto het park in gegaan voor de Mountain Route. Ik heb niet voor niks nu het moment gekozen om het park in te gaan want het is enorm groen op Curaçao door de uitbundige regenperiode. […]

LAAT EEN BERICHT ACHTER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.