Waar gaat de vakantie naar toe nu je weer reizen mag? Ineens is er weer keuze! En dus ook keuze stress. Wordt het Ibiza, Curacao of toch Griekenland? Lees hier waarom een bezoekje aan Curacao; het Ibiza van het Caribische gebied, écht de moeite waard is.


Curacao heeft 339 zonuren per jaar méér dan Ibiza

Gemiddeld schijnt de zon 3000 uur per jaar op Curacao

Curacao en Ibiza bieden beiden zon, zee en strand. Het Caribische Curacao heeft echter het gehele jaar door tropische temperaturen. Ibiza heeft een koel steppeklimaat, terwijl het eiland Curacao een subtropisch steppeklimaat heeft.

Er zijn maar liefst 339 uren zonlicht per jaar minder op Ibiza in vergelijking met Curacao. Kortom, Curacao is wat betreft het weer een veiligere keuze.

 

Oerkrachten aan de Noordkant

Shete Boka Park

Mooie natuur vind je op Curacao met name in Christoffel Park, maar wist je dat je die Ibiza-achtige oerkrachten ook kunt vinden bij het Curacaose Watamula en Shete boka park?

Met hoge snelheid wordt hier de zee de lucht in afgevuurd en kun je genieten van de bijzondere energie van de zee.

 

 

Boho Beach Barretjes

Beach Bar Curacao, Chill, strandbar
Beach Bar Chill op Curacao

Nonchalant en zorgeloos in Boho stijl aan een strandbar genieten van een biertje, Gin & Tonic of glaasje bubbels? Op Curacao ben je hiervoor aan het juiste adres! Gezellige strandbars zoals Chill, Bonita, Mood, Schooner Bar, Hemingway, Koko’s, Zest, Zanzibar zijn echt een bezoekje waard. Er heerst allereerst een fijn sfeertje. Daarnaast hebben ze een insta-waardig decor en ten derde een authentieke sfeer.

Het grote voordeel van Curacao tegenover Ibiza? Het is minder diep in de buidel tasten om weer lekker losjes en spraakzaam hotelwaards te keren.

 

Hip(p)ie Hotspots

Het Pietermaai District door @yourtravelreporter

Hippie en hippe plekjes zijn er vooral in het trendy Pietermaai op Curacao dat een beetje van beide biedt.

Geen hippiemarkten waar Ibiza om bekend staat, maar wel van die te leuke hippe en Ibiza-style barretjes zoals Caña, Bar P, Saint Tropez en trendy restaurants zoals Mundo Bizarro, Los Cabelleros en De Heeren at Sea.

En uiteraard ook winkeltjes die Boho kleding verkopen zoals BijBlauw Concept Store in Pietermaai.

 

 

Body, Mind & Soul

Een massage met zeezicht bij Cloud Nine Spa

Mindfulness; het is zo ongeveer uitgevonden op Ibiza. Elke coach of healer is er wel eens geweest. Toch kan Curacao er ook wat van. Bezoek bijvoorbeeld de bijzondere prachtvrouw en kruidengenezers Dinah Veeris.

Neem deel aan de vele outdoor yoga & pilates lessen, verwen jezelf met een massage met zicht op de zee en ga voor een hotel waar ze ook aandacht aan de innerlijke mens besteden.

Om weer helemaal zen en in het moment te zijn is Curacao the place to be.

 

Feesten en Happy Hours

Fuikdag; het grootste drijvende outdoorevenement

Curacao is een bescheiden eiland als het om toeristenaantallen gaat. Zodoede is ook het aanbod aan feestjes en partijen voor toeristen kleiner. Gedurende 2017 kwamen er rond de 4 miljoen toeristen naar Ibiza waarbij het grootste deel afkomstig was uit Groot Brittannië. Op Curacao waren dat nog geen 400.000 toeristen. Curacao is dus kleinschaliger. Dat neemt echter niet weg dat er op Curacao geen feestje gevierd wordt. Er zijn elke dag wel gezellige happy hours te vinden. Tevens zijn er unieke evenementen waar menig BN’er en DJ of (buitenlandse) artiest graag komt en optreedt, zoals Fuikdag en het Curacao North Sea Jazz.

 

Kunstenaarseiland

Kaya Kaya Street Party

Curacao is net zoals Ibiza een eiland waar kunst leeft. Met name op straat, in de vorm van Street Art in Pietermaai, Scharloo en Otrobanda. Curacao telt een hoop talentvolle artiesten zoals Francis Sling, Garrick Marchena en Sander van Beusekom.

Een walking tour is daarom echt een must-do! Muziek is ook een kunstvorm en dat ervaar je ook volop in Curacao. Muziekstromen zoals Tumba, Latin Jazz, Mazurka, Salsa en Bachata zijn enorm populair.

Het festival wat zowel kunst en muziek met elkaar verbind is Kaya Kaya. Om de paar maanden wordt er een straat in Otrobanda aangepakt en de hele buurt doet mee om deze te versieren met kunst. Het resultaat wordt gevierd met muziek, kunst, theater, eten en dans tijdens het festival waar iedereen welkom is.

 

Wat je nog meer kunt doen op Curacao?

Trek de wandelschoenen aan en neem een mooie looproute of bezoek de zoutpannen. Houd je van actief zijn? Spring van een klif en onderneem een variëteit aan watersporten. Geniet van heerlijk eten en drinken, doe een boottocht of ontdek al snorkelend of duikend de mooie onderwaterwereld. Shop, ontdek de grotten van Hato of vul jouw vakantiedagen met een bezoek aan één van deze 15 insta-waardige hotspots op Curacao.

Curacao, het Ibiza van het Caribische gebied. Veel meer dan alleen zon, zee en strand.

Samengevat: Curacao is super Boho! Er is genoeg te doen en reden te meer om dit eiland meer minimaal één keer te bezoeken. Maar let wel; net als Ibiza gaat Curacao in het hart zitten en is de kans enorm groot dat je blijft hunkeren naar dit Caribische pareltje.

 

Deel dit artikel met een vriend

LAAT EEN BERICHT ACHTER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.