Christoffelpark Curacao met de auto

Er zijn veel mogelijkheden hoe je het park kan bezoeken (auto, fiets, lopend) en ook nog verschillende routes, tours en trails. Voor dit artikel zijn we met de auto het park in gegaan voor de Mountain Route. Ik heb niet voor niks nu het moment gekozen om het park in te gaan want het is enorm groen op Curaçao door de uitbundige regenperiode.

Om te beginnen is het wellicht handig uit te leggen hoe je bij het Christoffelpark komt. Vanaf Willemstad pak je de Weg naar Westpunt. Deze blijf je doorrijden ongeveer een klein half uur totdat je Barber passeert. Na Barber is het nog 5 minuten doorrijden totdat je aan de voet van de berg komt bij een soort klein dorpje. Aan je rechterhand zie je het welkomstgebouw van het park met een parkeerplaats. Daar moet je betalen en krijg je ook een munt voor de auto om de slagboom van het park bij binnenkomst te openen. Ze hebben overigens local prijzen dus neem je Sedula mee. (meer informatie over entreeprijzen en openingstijden)

Fijn aan het park is dat de twee autoroutes compleet geasfalteerd zijn. Dit betekent dat je niet per se een 4 wheel drive nodig hebt en je dus ook gewoon met je huurautootje door het park kan gaan. Let wel, de wegen zijn soms steil en bochtig. Omdat het ook flink warm kan worden, zorg dat de auto genoeg koelvloeistof heeft, de remmen goed werken en zet de airco niet vol aan.

Na door de slagboom te zijn gereden, kom je direct op een smalle weg (1-richtingsverkeer) die je hoger in het bergachtig landschap leidt. Let op: na een paar honderd meter aan de linkerhand zit een kleine viewpoint (niet aangegeven) met wat mij betreft het beste zicht op de Christoffelberg, een echt Kodak-moment.
[Not a valid template]
De route heeft een aantal stops waarbij je soms ongeveer 10 minuten moet lopen over een trail (goed te doen op slippers) en die meestal eindigen met een viewpoint. Elk van deze viewpoints zijn de moeite waard, vooral omdat je bijna tot het einde van de route hoger in de bergen komt. (Dit betekent ook dat de route heel snel daalt op een gegeven moment. Zo steil dat fietsers hier ook af moeten stappen en moeten lopen).

Op de kaart die je krijgt, staat netjes het verhaal achter de locatie van de stops uitgelegd. Deze informatie is voldoende om een leuke tijd te hebben, maar het had eigenlijk leuker geweest als we een gids bij hadden. Het park heeft qua flora en fauna echt enorm veel te bieden en we hadden namelijk nogal wat vragen die dus onbeantwoord bleven.

kaart Christoffelpark CuracaoWat vooral opvalt, zijn de orchideeën en de bromelia’s. Deze had ik op Curaçao nog niet eerder gezien. Ze komen veel voor in de hoger gelegen delen van het park doordat het daar een stuk vochtiger is.

Totaal, inclusief stops, even genieten etc., ben je ongeveer anderhalf uur bezig. Door alle indrukken wilden we niet zomaar de North Coast Route even erbij doen. Dus hier nemen we de volgende keer, rustig de tijd voor. Het verslag hiervan is binnenkort te lezen. Het laatste deel van dit drieluik zal gaan over de beklimming van de Christoffelberg te voet.

De Mountain Route is de rit en de entree meer dan waard. Vooral omdat je niet per se de berg hoeft te beklimmen om prachtige uitzichten te hebben. En dat lekker lui vanuit de autostoel!

LAAT EEN BERICHT ACHTER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.