hofi-pastor-curacao-1Wandelend door de geurige boomgaarden en tussen de oude bomen waan je je in sprookjesachtige bos. Deze plek is een ware mysterie! Er bevindt zich een geweldige picknickplaats onder de oude mangobomen waar je kunt genieten van een heerlijke omgeving. Hòfi Pastor staat bekend om haar unieke verscheidenheid aan vegetatie. Je vindt er vele prachtige vlinders, leguanen, konijnen en nog veel meer prachtige dieren. Deze groene oasis is tevens een ideale bezienswaardigheid om Curaçaos kleurrijke vogels te spotten. Wat je ook niet kunt missen is de gigantische Kapok boom, die bekend staat als de alleroudste boom van Curaçao. Zijn indrukwekkende verschijning is zeker de moeite waard om deze sprookjesachtige plek te bezoeken.

Stukje geschiedenis

Vanaf 1200 kozen de Caiquetios indianen Hofi Pastor als heilige plekje. Zij plantten de oudste boom van Curaçao, een kapok boom van ± 800 jaar oud. Het park is omringd door heuvels die ervoor zorgen dat er voldoende vocht aanwezig is voorde bloei van de natuur. Rond de slaventijd ± 1800 werd het park gebruikt als vruchten boomgaard. Er groeiden mispel, tamarinde, kenepa, mango, dushi kabei, dadel, amandel, koko’s en nog veel meer. Tussen 1840 en 1860 kochten paters het park en studeerden in de vruchtenboomgaard. Officieel heet het park ” St Jozefdal”.

hofi-pastor-curacao-2Routes

Men kan twee routes wandelen en de prachtige cactussen of fruitbomen bewonderen. Beide wandelroutes duren ongeveer een half uur en zijn twee kilometer lang. Onderweg kun je even lekker gaan picknicken en genieten van de omgeving. Voor de echte avonturiers; kun je ook kamperen, reserveren is hier wel voor nodig. Trek goede stevige wandelschoenen aan, neem zonnebrand mee en spuit je goed in met een muggenspray!

Bereikbaarheid

Hòfi Pastor is gevestigd langs de weg richting Westpunt, naast de kerk in het dorpje Barber en is voor iedereen toegankelijk. De wandelpaden zijn redelijk begaanbaar (veel overwoekerd groen). Hòfi wordt onderhouden door Amigu di Tera, wat betekend, vriend van de aarde. In de buurt bevindt zich ook een kleine speelplaats voor kinderen. Handgemaakte souvenirs en lokale planten zijn te koop in de souvenirwinkel. Voor reserveringen, excursies of informatie kun je contact opnemen met huisbewaarder. Bel 864 2207 of 737 3965

Dit artikel is mogelijk gemaakt door XpEdition Paradise. Dit is een gratis magazine in papiervorm dat maandelijks uitkomt op Curacao. Een aantal van de artikelen die hier in staan worden ook gepubliceerd op MeetCuracao.com. Meer informatie over XpEdition Paradise.

Deel dit artikel met een vriend

2 BERICHTEN

  1. Wij zijn deze week wezen wandelen in bij Hofi Pastor, bijna alle bovenstaande tekst klopt op 2 dingen na die vermeldt moeten worden:

    1: de paden zijn zeker niet goed begaanbaar door het vele overwoekerende groen, wat het des te avontuurlijker maakt.

    2: alleen de eerste paar meters bij de ingang van het park zijn rolstoelvriendelijk. Wil je in een rolstoel bij de kapokboom komen? Dit is NIET te doen.

    Verder is het een aanrader, een leuke belevenis voor mensen met een goede conditie (die beide routes willen lopen)

LAAT EEN BERICHT ACHTER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.