hert-carmabi-curacao-2Het beschermen van natuur is heel belangrijk op de wereld, zo ook de natuur op Curaçao. Iedereen weet dat Carmabi staat voor bescherming van de natuur. Hun doel is dan ook om naar een duurzame gemeenschap toe te werken, waarbij duurzaam management moet leiden tot voordelen voor de natuur.

Naaste het beschermen van de natuur organiseert Carmabi ook activiteiten. Deze activiteiten zijn bedoeld om de prachtige flora en fauna van het eiland te laten zien! Een aantal bekende activiteiten die Carmabi aanbiedt zijn bijvoorbeeld in het Christoffelpark:

Pickup Safari’s
Dit is een hele populaire tour. De bezoeker rijdt hierbij zelf in een pick-up! De gids geeft tijdens de tour belangrijke informatie over het park, haar geschiedenis en de ecologie. De tour duurt vier uur en je zal de beide kanten van het park zien, een drankje op het terras zit hierbij inbegrepen. Het is ook mogelijk om één deel van het park te bezichtigen.

Deer Spotting Sunset tour
Een aantal mensen krijgen de kans om het park te bekijken met zonsondergang, een prachtige ervaring om mee te maken! Je zult een ecologische trip langs de noordkant van het park gaan maken om zo de herten te kunnen spotten. Met een verrekijker zal je deze herten gaan bekijken. Deze tour is ook uitermate geschikt voor kinderen. De tour duurt ongeveer 3,5 uur en drinken en fruit zit hierbij inbegrepen.

Untitled-1Mountain Climbs with guide
De meeste mensen beklimmen de Christoffelberg zelf maar andere vinden het leuker om meer te weten de over de flora en fauna van het park te. Samen met de gids beklim je de Christoffelberg, zij zullen je op een zo veilig mogelijke manier naar de top van de Christoffelberg begeleiden. Deze tour neemt vier uur in beslag en een drankje op het terras zit hierbij inbegrepen.

Christoffel shop
Als je toch op het park bent kun je gelijk even een kijkje nemen bij de Christoffel shop. Het idee achter deze shop is dat alle producten die worden verkocht zijn gemaakt door lokale bedrijven, inwoners of lokale artiesten. De producten zijn gefocust op de lokale natuurlijke en culturele invloeden om zo iets unieks te presenteren. Je vindt er onder andere 100% natuurlijke producten van de Local Green Island N.V. Deze producten zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten waarvan een groot deel van de ingrediënten op het Curaçao zelf zijn geproduceerd. Daarnaast is er ook een grote collectie boeken aanwezig, deze gaan over de ecologie van het eiland. Deze boeken zijn geproduceerd door de Carmabi foundation. Daarnaast heeft Carmabi ook nog een eigen collectie van T-shirts, petten, shorts, tassen en nog veel meer. Kom dus snel een keertje kijken!
carmabi logo
Meer informatie op de uitgebreide website van Carmabi of join the cause op Facebook.

Dit artikel is mogelijk gemaakt door XpEdition Paradise. Dit is een gratis magazine in papiervorm dat maandelijks uitkomt op Curacao. Een aantal van de artikelen die hier in staan worden ook gepubliceerd op MeetCuracao.com. Meer informatie over XpEdition Paradise.

Deel dit artikel met een vriend

1 BERICHT

  1. bondia bontardi mrv/ hr

    Mi ta kier a puntra kiko ta e posiblidat nan ku tin, pa grupo di mucha di edat di 6 pa 12 anja.
    Pa den July parti mainta.

    Di antemano danki,
    Tante Janela

LAAT EEN BERICHT ACHTER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.