hato-caves-curacaoMysterieuze verhalen, prachtige druipsteenvormen, ondergrondse watervallen en oude rotstekeningen van Indianen, maar eerst moet je de 49 treden beklimmen om dit allemaal te zien. De Hato grotten zijn een echte attractie die je gedaan moet hebben als je op Curaçao bent.

Onder leiding van een gids loop je door de prachtige grotten heen en krijg je uitleg over van alles wat er in de grotten te zien is. De gids zal je spannende verhalen vertellen over wat er allemaal is gebeurd in deze grotten. Er zijn prachtig gevormde stalactieten en stalagmieten die op bepaalde vormen en figuren lijken, daarom worden er tijdens de excursie namen genoemd als Piratenkop, Zeeschildpad en Bonenstaak. Stalactieten en stalagmieten zijn druipsteenkegels uit kalksteen. hato-grotten-curacaoDeze druipsteenkegels ontstaan doordat het grondwater de kalk oplost. Na eeuwen en eeuwen ontstaat een open ruimte. Wanneer de opgeloste kalk druppelsgewijs weer wordt afgezet, ontstaan aparte vormen, kalkpegels en druipstenen. Naast de stalactieten en stalagmieten vindt je ook nog ondergrondse riviertjes en watervallen in de grotten. Maar pas op! Want er bevindt zich ook een kolonie vleermuizen in de Hato Grotten. Kortom de rondleiding door de Hato grotten is een ware belevenis.

Arawak Indianen en gevluchte slaven
Ver voor de komst van Europeanen naar Curaçao, werden de Hato Grotten al als onderkomen gebruikt door de oorspronkelijke bevolking, de Arawak indianen. Uit die tijd stammen rotstekeningen die zo’n 1500 jaar oud zijn. Later werden de grotten een toevluchtsoord voor ontsnapte slaven. De gevluchte slaven en verbleven er soms wel maanden achter elkaar.

grotten-van-hato-curacaoEen ware belevenis
De grotten hebben een totale oppervlakte van 4900 vierkante meter. Ze zijn erg ruim, dus ook voor mensen met claustrofobische neigingen is het een bezoek waard, want je hoeft nergens doorheen te kruipen. Je kunt er uitstekend lopen op de goede wandelpaden die zijn aangelegd en er is voldoende verlichting.

De Hato Grotten liggen vlak bij het vliegveld van Curaçao. Laat je snel rondleiden door deze bijzondere grotten en ontdek de prachtige kamers. Onder begeleiding van de gids kan je elk heel uur deze grotten bezoeken. Verder is er buiten nog een wandelroute waar je indianentekeningen kan zien en verschillende flora en fauna. Na dit avontuur kan je nog een versnapering halen bij de bar.

De Hato grotten bevinden zich aan de Rooseveltweg, tegenover Hotel Holland.
Bel voor meer informatie +5999 868 03 79.

Dit artikel is mogelijk gemaakt door XpEdition Paradise. Dit is een gratis magazine in papiervorm dat maandelijks uitkomt op Curacao. Een aantal van de artikelen die hier in staan worden ook gepubliceerd op MeetCuracao.com. Meer informatie over XpEdition Paradise.

Deel dit artikel met een vriend

LAAT EEN BERICHT ACHTER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.