Mountainbiken Wannabike Curacao
Wil je in je ‘luier’-vakantie op Curaçao ook nog wat natuur, cultuur en een beetje het gevoel hebben dat je iets gedaan hebt? Dan zijn de mountainbike tours van WannaBike een ontzettend leuk en sportief alternatief.

Van te voren was ik best zenuwachtig om met de tour mee te gaan. Ik ben geen superheld op de fiets. ‘Zou ik al dat geweld wel bij kunnen benen?’. Het bleek allemaal ontzettend mee te vallen. Ze houden rekening met je niveau en zelfs voor iemand die bijna nooit fietst is het goed te doen. Het is aan jou zelf om te bepalen hoe hard je fietst en dus hoe zwaar en moeilijk het wordt. Maar let wel: je komt op uitdagende trails en dus ook voor de gevorderden zeer interessant. WannaBike biedt verschillende tochten aan waarvan ik de Caracasbaai Peninsula/ Zoutpannen Jan Thiel heb gedaan.

Warming-up met sightseeing

Mountainbike Curacao
Om 8 uur verzamelen. Dit moet vroeg anders is het gewoonweg te heet om te gaan fietsen. De uitleg is to the point waarbij veiligheid voorop staat en ook aandacht aan fietstechnieken wordt besteed. Voor mij als beginner ontzettend praktisch en heb er ook zeker veel van geleerd. Helm op, een goeie mountain bike, bidons gevuld met water en fietsen maar.

Tour Fort Beekenburg Curacao
Wat volgt is het eerste deel van de tour, het rustige deel. Uitleg over de omgeving, het bezoeken van ruines, uitzichtpunten; een echte tour dus. En dat had ik eigenlijk niet verwacht. Ik verwachtte dus dat keiharde mountainbiken. Maar zo nu en dan stoppen om te leren over de natuur en historie van Curaçao was een aangename verrassing, en ook goed om even uit te puffen. De uitzichten waar je onderweg langs komt zijn prachtig! Natuurlijk helpt het ook dat je langs de Caribische zee fietst. Dit blijft een genot.

Bikkelen op prachtige trails

Mountain bike trail Jan Thiel Curacao
Na anderhalf uur begint het zware deel van de tour met een tocht door de zoutpannen van Jan Thiel. Dit is het echte werk: prachtige trails, afdalingen, fikse beklimmingen en tussendoor flamingo’s en zoutpannen (inclusief uitleg over de historie natuurlijk). Hier hou ik zelf heel erg van. Geen auto te bekennen, alleen maar geluiden van de vogels en de wind. Wij waren met een groepje van 8 en 2 gidsen, waardoor we konden splitsen. Sommigen deden rustig aan en waaghalzen konden op de advanced trails. Heerlijk bikkelen! Tip: draag als het kan een shirt met lange mouwen; sommige struiken hebben naalden (pika’s) en die kunnen wat krassen achterlaten. Handen binnenboord houden helpt ook zeker.

Mountain bike trails Curacao

Terug naar de eerste versnelling

De gehele tocht duurt 3 uur waarvan je ongeveer 2 uur actief aan het fietsen bent. Eenmaal terug heeft iedereen een glimlach op hun gezicht, versierd met rood gekleurde wangen. Een voldaan gevoel en de gedachten vol van de avonturen en de impressies van de omgeving. Nu tijd voor een lekkere duik in de Caribische zee. Of even een uurtje uitrusten.

Mountainbiken in Curacao

Ik zou zeggen: kom van dat strandbed af, boek een tour, stap op de fiets en ga genieten. Ow, bijna vergeten: het is een prima prijs! Zeker in vergelijking met andere tours.

Meer informatie

Een tour boeken bij WannaBike Curaçao?
WannaBike.com of bel +5999 527 3720.

Deel dit artikel met een vriend

1 BERICHT

  1. Hallo
    Waar kan ik me aanmelden voor een tocht.
    Ik ben van 8 juli t/m 20juli op Curaçao.

LAAT EEN BERICHT ACHTER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.