Makelaars op curaçao

Er zijn makelaars in overvloed  in Curacao. We lopen bijna tegen de 80 aan. Veelal zijn dit eenmanszaken, maar er zijn ook nog genoeg grotere bedrijven. Waarom zijn er zoveel? Er wonen maar 150.000 mensen op het eiland waarvan de lokale bevolking maar heel sporadisch verhuist? Als je goed woont, zit je toch goed? Natuurlijk zijn er de zogenoemde second homes, maar heb je daar 80 makelaars voor nodig? Dit zijn de grootste ergenissen over makelaars in Curacao. Wees niet gevreesd, we geven je aan het einde van dit artikel ook tips over goede makelaars op het eiland!

De 10 meest belachelijke klachten over makelaars op Curaçao

 1. Hoeveel tussenpersonen kan één huis hebben! Onderhandel direct met de juiste makelaar (uiteindelijk is er namelijk maar 1 echte makelaar) want beide makelaars zijn er nu op uit om aan de koop te verdienen.
 2. Het is niet raar dat een makelaar te laat is op een afspraak. Dit komt omdat ze gewoonweg de weg niet weten
 3. Is het zo moeilijk om te vertellen dat je een huis moet kopen die op de wind ligt?
 4. Hebben we net een bod gedaan op een huis, krijgen we dan de mankementen te horen. Lekker op tijd.
 5. De kwaliteit van de foto’s, gemaakt met een telefoon en zonder bijvoorbeeld een bed op te maken, is echt super…
 6. Beste makelaar, mijn huis staat al 3 jaar bij u in de verkoop en ik hoor maar niks van u. Is uw beltegoed op?
 7. Jullie hebben een e-mailadres. Komen die mails wel aan want ik krijg nooit antwoord!
 8. Fijn, die websites met een overzicht van huizen waarvan de helft al verkocht is
 9. 4% courtage van de koopsom. Kom je dan ook nog mijn huis schoonmaken en mijn hond uitlaten als extra service?
 10. Leuk, die dure slee en dat armanipak. Maar heb je enig idee hoe je een koopcontract moet maken?

Waarom het kiezen van de beste makelaar in Curaçao het verschil maakt

De hierboven genoemde klachten belichten enkele van de uitdagingen en frustraties die kunnen ontstaan bij het werken met makelaars in Curaçao. Van problemen met communicatie en professionaliteit tot een gebrek aan aandacht voor detail en kennis van de lokale markt, deze klachten benadrukken het belang van het kiezen van de beste makelaar in plaats van zomaar een makelaar. Een topmakelaar is niet alleen bekend met de unieke aspecten van de Curaçaose vastgoedmarkt, zoals het belang van de blootstelling van een bries of potentiële problemen met overstromingen en geuren, maar zij tonen ook professionaliteit, stiptheid en grondigheid in elk aspect van hun werk. Ze gebruiken hoogwaardige marketingmaterialen, blijven proactief in communicatie met klanten, en zijn deskundig over elk detail betrokken bij het kopen en verkopen van eigendommen, inclusief het opstellen van koopcontracten. Door de beste makelaar te kiezen, zorg je ervoor dat je een partner hebt die zich inzet voor jouw belangen, in staat is om de complexiteit van de markt te navigeren en toegewijd is aan het leveren van de hoogste serviceniveau. Deze keuze kan het verschil maken tussen een stressvolle en een soepele, succesvolle vastgoedtransactie in Curaçao.

De betere makelaars op Curacao

Je kunt in Curacao toch ook makelaars vinden die meer deskundig zijn én op tijd zijn. Als je een goede makelaar zoekt kom je al gauw uit bij de grotere en bekende namen zoals RE/MAX en Century21. Zij hebben over het algemeen een actueel aanbod, een groot assortiment en makelaars die hier al wat langer wonen en dus met wat meer kennis over het eiland. Als je naarstig op zoek naar een huur- of koopwoning bent is het sowieso handig om je in te schrijven voor hun online nieuwsbrieven waarin actuele beschikbare woningen worden gedeeld en je vaak ook wat meer leest over de makelaars zelf waardoor wat sneller een beeld hebt, wat voor vlees je in de kuip hebt. 

Hoe een goede makelaar op Curaçao te vinden en onze top 3!

Het vinden van een goede makelaar op Curaçao is cruciaal om je weg te vinden in de unieke vastgoedmarkt van het eiland. Topmakelaardijen zoals Remax, Century 21 en International Fine Living hebben een sterke aanwezigheid in het gebied en staan bekend om hun expertise en uitgebreide aanbod. Bij het kiezen van een agent van deze gerenommeerde firma’s is het belangrijk om iemand te zoeken die bekend is met de lokale markt, een goede staat van dienst heeft en je specifieke behoeften begrijpt. Je makelaar moet een goede communicator zijn, proactief, en klaar om je door elke stap van het koopproces te begeleiden.

 1. Remax 
 2. Century 21
 3. International Fine Living

Bij het zoeken naar een woning op Curaçao zijn er verschillende sleutelfactoren om te overwegen om ervoor te zorgen dat het pand aan je behoeften en verwachtingen voldoet. Je makelaar moet zich hiervan bewust zijn en je actief helpen elk punt te evalueren:

 • Aanwezigheid van de wind: Huizen die op de wind liggen, bieden meer comfort in het tropische klimaat, doordat ze natuurlijke ventilatie en verkoeling bieden.
 • Drukte in de Buurt: Overweeg of het gebied overbevolkt is, aan een drukke (sluip)weg ligt of dat het de rust en kalmte biedt die je wenst.
 • Overstromingsrisico: Controleer of het pand hoog genoeg ligt om overstromingen tijdens hevige regenval te voorkomen, een veelvoorkomend probleem in sommige gebieden.
 • Muggen: Eigendommen in de buurt van stilstaand water kunnen problemen met muggen hebben, wat je comfort en gezondheid kan beïnvloeden.
 • Geuren: Wees je bewust van eventuele nabijgelegen boerderijen of industriële gebieden die onaangename geuren kunnen uitstoten, zoals een kippenboerderij, en hoe dit je woonervaring kan beïnvloeden.

Je agent moet ijverig zijn in het beoordelen van deze factoren en meer, om ervoor te zorgen dat je een huis vindt dat niet alleen aan je verwachtingen voldoet, maar ook je levensstijl op Curaçao verbetert. 

Heb je iets toe te voegen? Vertel ons over je beste (of slechtste!) vastgoedervaring in de reacties.

Deel dit artikel met een vriend

34 BERICHTEN

 1. We bought a house a few months ago. When it was time to move, there seemed to be an issue.

  It seems that the realtor did not alert the people who were selling the house that you know…their house was actually sold. So they didn’t have a new house yet to move into.

  The realtor then told us to rent some place in the meantime while those poor people hastily look for a new house. When we declined because we did not want to move TWICE because he did not do his job…the realtor wanted to make us pay a fine for “breach of contract”.

  Yes sir.. the Trifecta!

 2. Ook bekende uitspraken van de volgens eigen zeggen grootste & meest verkopende makelaar op Curacao.

  ‘ik heb het object zelf willen kopen, maar kon geen financiering krijgen’

  Al 3x moeten aanhoren, pfffff ik word er zo simpel van……..

 3. Yeah, so many things you wrote here is really true. Not responding to e-mail (do you want to sell?), making us do the communication with the buyer (what’s your role?), trying to sell the location I said I don’t like (am I your client?) and even convincing that isla does not smell and it is not affecting the health of the people (did you study anything about pollution?).

  When buyers have good knowlegde of how things should go, it makes them look so dumb and they don’t seem to realize that…

 4. Er zijn hier helaas weinig regels van toepassing. Iedereen kan makelaar worden. Ik denk niet dat je verantwoordelijkheid bij de koper kan leggen. De aankoop is te groot en te complex en daar is een professional voor nodig. Misschien moet een aankoopmakelaar maar verplicht worden. Dan wordt er iemand betaald door de koper voor zijn belangen in plaats van andersom.Helaas nog weinig aankoopmakelaars op Curacao. Dan nog een keeurmerk voor verkopende makelaars en we zijn weer een eind verder. De claimcultuur is erg Amerikaans, maar nogmaals, het is geen tv die je even koopt. Het is voor velen de grootste aanschaf van hun leven.

 5. Ja, hebben jullie dan allemaal ook nagedacht wat voor een ergenis het is voor de makleaar op Curacao die wel weet hoe het moet. Gelukkig zijn er toch nog een paar die wel zijn opgeleid. En die is gruwelijk ergeren aan de praktijken van de “zogenaamde” makelaars.

 6. Ik heb een huis bij 3 verschillende makelaars zien staan met 3 verschillende prijzen?
  Op email wordt niet gereageerd, en als je ze belt zijn ze net niet in hun office, maar bellen je later terug, niet dus

 7. 1) IK (ikke dus) zet een advertentie “te huur gevraagd” … er komt een makelaar op af en ik moet aan HEM/HAAR courtage betalen …
  NIET eerlijk dus, klopt niet, makelaar werkt voor opdrachtgever en dat was ik dus niet …
  2) optie op een grondje nemen en dan 2 dgn later bij toeval horen dat het verkocht is aan iemand anders …

 8. is er iemand die misschien een GOEDE makelaar weet voor me? …
  (kom op goede maklelaars, meld U maar bij mij hahah) …
  ik ga binnenkort m’n huis verkopen …
  heb geen idee naar wie ik toe moet gaan …

 9. @ Anna Het is altijd lastig. Een makelaar blijft een salespersoon en wringt zich soms in rare bochten en maakt de waarheid mooier, it’s part of the job. Het belangrijkste is denk ik dat ze reageren, je serieus nemen en dat de makelaars opgeleid zijn en ervaring hebben. Persoonlijk zou ik dan voor Century 21 kiezen die gaan voor service, evt. Remax vanwege de pure salesmentaliteit. In ieder geval een grote speler, want in de huidige markt lijkt het voor de kleinere erg moeilijk te zijn potentiele kopers te vinden. Let gewoon goed op, laat je niks aanpraten, lees goed de contracten door en schakel evt een second opinion in, en het komt gewoon goed.

 10. Of kom eens langs bij CVAY aan de Schottegatweg Oost 201D. Wij geven alle aandacht aan de klant en hebben een heeeeel groot klantenbestand van kopers.

 11. Beste geërgerde mensen,

  Als makelaar nummer 81 zijnde, zijn wij ons ervan bewust dat het echt anders kan én moet op dit makelaarseiland. Dat bewijzen we al geruime tijd met veel plezier succes.

  Economy Realty:
  – biedt courtages vanaf 1% (!!)
  – weet overal de weg op het eiland
  – komt nooit zomaar te laat
  – heeft vakbekwaam personeel met een schat aan lokale kennis
  – is altijd telefonisch bereikbaar. Ook ver na de kantooruren
  – is gespecialiseerd in woningfotografie, dus gebruikt geen 1.3 megepixel camera of Blackberry
  – kan ook als uw persoonlijke aankoopmakelaar ingezet worden
  – reageert vrijwel altijd direct op e-mail. (Okee, er kan misschien een paar uurtjes of een zondagje tussen zitten)
  – heeft de website altijd zoveel mogelijk up to date. Geen huizen als lokkertje dus!
  – rijdt niet in enorme sleeen en draagt geen dure Armani pakken
  – is altijd eerlijk m.b.t. (verborgen) verbreken
  – zet geen extra bedragen bovenop vraagprijzen om op die manier extra veel en extra snel geld te verdienen
  – verkoopt geen woningen waar een optie op genomen is
  – heeft een zeer groot bestand met woningzoekenden (koop en huur)
  – gebruikt heldere en transparante contracten i.p.v. zogenaamde ‘woeker-contracten’
  – houdt zoveel mogelijk rekening met uw persoonlijke wensen

  Met vriendelijke groet,

  Het team van Economy Realty
  Gosieweg z/n
  +5999) 515 9645
  http://www.demakelaarvancuracao.com

 12. @ Economy Realty Ik heb je comment iets aan moeten passen omdat het aangemerkt werd als spam. Nou maar hopen dat ons systeem daar geen gelijk in had 😉

 13. Nou de makelaars die ik als tip zou willen geven hebben allebei gereageerd op dit bericht, een betere bevestiging dat ze actief zijn kun je niet krijgen zou ik zeggen 😉

 14. die economy is al van 1 % naar 2% gegaan en werkt dan ook nog alleen exclusief.
  hoezo goede makelaar??

 15. Geachte heer de Blik,

  ‘Die Economy’ heeft u vanmorgen telefonisch uitgelegd waarom wij van de 1% courtage zijn afgestapt. Ik begrijp dat dit een grote teleurstelling voor u is, maar om dat nu meteen maar op deze site te plaatsen vind ik eerlijk gezegd nogal kinderachtig van u. Wij bieden 2% courtage (full service) op basis van exclusiviteit. Wilt u een overeenkomst op basis van non-exclusiviteit? Dan brengen wij net zoals alle overige makelaars 4% courtage in rekening.

  2% courtage is overigens enorm voordelig voor Curacaose begrippen. De overige makelaars rekenen gewoon 4%. Bij exclusiviteit willen ze nog weleens – bij wijze van hoge uitzondering – uitwijken naar 3%, maar daar blijft het dan ook bij.

  In ruil voor exclusiviteit bieden wij dus slechts 2% courtage; een goede deal toch?

  Getuige uw reactie kunnen wij het helaas niet iedereen naar het zin maken. Gelukkig bepalen wij zelf welke klanten en objecten wij aannemen. Een goede klik tussen makelaar en verkopend klant is één van de belangrijkste facetten van het verkooptraject.

  Oprecht heel veel succes met de verkoop van uw huis!

  Met vriendelijke groet,

  Economy Realty

 16. En wat ik ook nog graag even kwijt wil:

  Is een lage courtage van 2% een top 10 ergernis? De meeste mensen vinden een dergelijke lage courtage juist super! :))

 17. Op Curacao zijn bijna geen goede makelaars. Er zijn wel enkele goede makelaars die ook werkelijk hun diploma in Nederland hebben behaald. Vraag altijd aan de makelaar in kwestie of deze een diploma heeft (SVM-NIVO, Beroeps opleiding makelaars of bijv. de Hanze hogeschool richting Vastgoed). Dan heb je een een makelaar die echt verstand van zaken heeft en zowel juridisch als bouwkundig onderlegd is. Natuurlijk is een diploma geen garantie voor een succesvolle verkoop maar geeft wel een goede uitgangspositie. Er zijn een aantal makelaars die zich verenigd hebben in de zogenaamde Curacaose Vastgoede Vereniging. Als ik de lijst bekijk moet ik tot de teleurstellende conclusie komen dat ook hier de kwaliteit waarschijnlijk ver te zoeken is. Natuurlijk positief dat ze zich verenigen, maar volgens mij gewoon een clubje van de oudste kantoren op Curacao, en toelatingseisen op basis van willekeur. Ook banken werken er aan mee. Aan taxateurs worden weinig eisen gesteld enkel dat ze al enige tijd op Curacao wonen en uiteraard “ons kent ons”. Ik spreek uit eigen ervaring en nu ik terug ben in Nederland merk ik dat de makelaardij hier een zege is. Het nivo ligt stukken hoger en door branche organisaties worden strenge eisen gesteld aan de leden d.m.v. permanente educatie. De verkoop van mijn woning op Curacao zorgde voor veel ellende met name veroorzaakt door de verkopende makelaar. De aankoop in Nederland daarentegen verliep vlekkeloos doordat ik voorbereid was en zorgvuldig een aankopende makelaar heb uitgezocht.

 18. Een aankoopmakelaar op Curacao, daar hoef je ook niks van te verwachten. Ik heb er eentje benaderd die als redelijk goed bekend stond maar alle hierboven genoemde punten waren daar ook gewoon van toepassing. Voor 2% courtage (wat bij een beetje fatsoenlijk huis al snel boven de NAF 10.000 oploopt) rijden ze je een beetje rond tussen de verschillende te koop staande huizen, en vragen ze wat gegevens bij het kadaster op. Ze blijven je pushen om snel de knoop door te hakken ($$$$!) en willen alleen maar twijfels bij je wegnemen die een snelle aankoopbeslissing in de wegstaan (nee hoor meneer hendriks u hoeft zich absoluut geen zorgen te maken op curacao gebeuren echt niet meer inbraken en atrakos dan in nederland). Als je daarentegen aangeeft nog even te willen nadenken dan hoor je ineens helemaal niets meer van ze. Als dit het niveau is van een relatief goede makelaar daar, dan zou ik een aankoopmakelaar op curacao sterk afraden, echt geldklopperij!

 19. Spaltmann wilde mij grond verkopen zonder de juiste eigenaar te noemen , wel meteen om 14000 euro borg vragen. Tot vandaag weet ik niet wie de verkoper is wacht nu al meer dan 3 maanden.

 20. Al een paar maanden zijn wij op zoek naar een geschikte woning, voor een periode van 3,5 jaar op Curacao en het valt niet mee.

  Tijdens het bijna dagelijks naspitten op verschillende makelaarssites zijn ons een aantal dingen opgevallen, o.a. dat de prijs nogal eens kan verschillen voor dezelfde woning,
  de prijzen van een woning exorbitant gestegen zijn in vergelijking met een jaar tot anderhalf geleden.

  Een woning niet altijd toegankelijk is voor gezin met hond,veel huizen en met name op resorts hebben niet eens een omheining, dus ook niet bepaald diervriendelijk voor de huurders.

  De huizenprijzen bijv. op Jan Sofat van de wat oudere woningen die wel een nodige opknapbeurt kunnen gebruiken, veel te hoog zijn in vergelijking met de gerenoveerde betere woningen.

  Sommige makelaars niet eens willen dat jij een huis huurt die te koop staat,zoals wijzelf kortgeleden mochten ervaren. In telefoongesprek werd er gewoon gezegd dat we ons maar niet teveel op de foto’s moesten blindstaren want foto’s zeggen niet alles aldus de makelaar,en hiermee is dan alles gezegd !!! Het was in dit geval wel een prachtig huisje waar weinig tot niets aan mankeerde maar goed veel makelaars doen weinig moeite voor potentiele huurders. Echt jammer !!!!

 21. Zo herkenbaar!!! De heer Pasman en zijn gescheiden partner hadden grootste plannen. Gelukkig was onze boeren nuchterheid volledig aanwezig en hebben we een heerlijke rondtour gehad in zijn Hummer. Over 3 jaar nemen we eens contact met je op, dan kunnen we als pensionado aantreden.

 22. Ik bedoelde Spaltman overigens. Hij wilde ons ook een stuk grond verkopen in Montagna…

 23. Goede ervaring met spaltman gehad. Degelijk advies met zeer tevreden eindresultaat. Voor ons liever niet die gladde jongens.

 24. Ja ja onze Spaltman, zijn bedrijven zijn er niet meer actief! Orelia bouw is medere keeren voor failliet verklaard!!
  Voor meer dan 30.000 euro opgelicht!
  Drama maar je moet opstaan anders verliest je alles ….

 25. Er staan berichten in vanaf 2009 tm maart 2018. Zijn er na de laatst aangegeven berichten geen nieuwe?

 26. Van der Zwet is een onbeleefde man die zegt makelaar te zijn.
  The real estate.
  Slechte ervaring mee.

 27. Ik heb mijn huis indertijd nog bij de oude heer Joubert gekocht. Eerlijke en behulpzame mensen, nu ook het bedrijf door dochter is overgenomen.
  Wat is mis in alle commentaren is de relativering: in mijn regio in Nederland ben ik -als alleenstaande vrouw- meerdere keren door zo’ n goede gediplomeerde makelaar opgelicht. Het is hier echt een machowereld.
  In Curacao had ik dat gevoel veel minder!

 28. leuk vakantiewoning gezien, contact met makelaar Alexander de Rooij van Century21 gehad, 2 keer bezichtigd en dan starten de onderhandelingen. we doen een bod, 1 dag later wordt negatief gereageerd en er komt geen tegenbod van de verkoper/makelaar, alleen een opsomming van positieve kanten van de woning. OK, we verhogen een beetje ons bod, weer (2 dagen later) een NEE zonder tegenbod. We gaan weer een stapje verder met de bieding en dan horen we 5 dagen niets meer van de makelaar om na 5 dagen weer een NEE te horen. we sluiten de onderhandelingen met een laatste bod maar ook deze wordt niet geaccepteerd en eindelijk komt als tegenbod (de eerste) een bedrag dat zo goed als net zo hoog is als de vraagprijs. Onderhandelingen gestopt. Na twee weken gaan we weer een poging wagen, misschien is de verkoper nu wel bereid serieus in onderhandeling te gaan? We sturen een mail naar de Alexander de Rooij, binnen 10 minuten krijgen wij een mail terug met de mededeling dat hij ons bericht al met de verkoper heeft doorgesproken en dat de verkoper spoedig hier op terug komt (zo, nu kan het wel ineens binnen 10 minuten?). Het was te mooi om waar te zijn, nu 8 dagen later hebben we nog niets van de makelaar/verkoper gehoord. Wat een onprofessionele wijze van werken! Irritaties tot en met. Zijn wij zo goed georganiseerd hier in Nederland? Moeten we ons neerleggen bij de Curaçaose wijze van handelen?

 29. Huis gekocht via Topmakelaars. Wat bleek, toen ik mijn ID-bewijs bij notaris ging afgeven? Het huis had geen vergunning! Makelaar wist het maar zei zelfs toen ze met mij in het huis stond om een overeenkomst met een aannemer aan te gaan! Vervolgens alleen maar leugens. Uiteindelijk rechtszaak geworden en gelukkig deze week bericht gekregen dat we gewonnen hebben. Dat Top mag echt van haar naam af. Check altijd de vergunningen!

 30. Kijk maar eens bij Livinggoed gewoon erg goed , direct contact via whats app en altijd antwoord .
  Is mij heel goed bevallen

LAAT EEN BERICHT ACHTER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.