muggen Curacao
Iedereen die me in Nederland afraadde om naar Curaçao te emigreren hadden allemaal dezelfde vraag: “ Ga je de seizoenen niet missen?” Mijn antwoord is nog steeds NEE. Ik haat de winter: autoruiten krabben, de hele dag regen, mist en ijzel, bah! Alleen 1 keer per jaar mag er van mij een pak sneeuw vallen en dat is met kerst. Maar nee hoor, dan kwam het niet. Dus nee, ik mis er niks aan.

Toch kent Curaçao ook seizoenen. Wel met een constante warme tempratuur maar we hebben verschillende periodes in het jaar. Nu is het regenseizoen aangebroken. Het regenseizoen kenmerkt zich door hevige korte regenbuien. De grijze kille lucht, de regen in combinatie met de loeiende airco op ‘t werk geven me weer het idee in Nederland te zijn. Binnen zit ik kou te lijden en trek ik mijn jasje aan en wens dat ik een trui mee had genomen. Naar buiten kijkend heb ik het idee dat het nooit warmer kan zijn dan binnen, maar keer op keer, ondanks dat ik het weet, verast het me als het buiten toch gewoon warm is. De jas gaat dan weer snel uit.

Het regenseizoen kent als voordeel dat het eiland weer in bloei staat. Het droge en dorre is veranderd naar levendig en groen. Omdat deze periode voor mijn gevoel kouder is ga je anderen dingen doen. Ik vind het heerlijk om lekker binnen te zitten, kaarsjes aan, een goed boek erbij of lekker een film te kijken of nog beter: een hele dag op bed te blijven liggen. Ideaal met dit slechte weer. Als het erg goed weer is, vind ik het al snel zonde om niets te ondernemen. Deze periode is dus heerlijk om even helemaal niks te doen.

Maar zoals alles kent ook dit seizoen nadelen. Deze periode heeft door tropische storm Tomas al voor veel schade op het eiland gezorgd. De waterschade was enorm door de hoeveelheid regen die er viel. De wegen zijn niet berekend op de overstromingen en hevige regenval en daardoor ontstaan er potholes in de weg en zijn sommige delen gewoon onbegaanbaar. Het is slalommen om niet in een van de putholes terecht te komen. Even niet opletten en het gevolg is dat je auto naar de garage kan voor een gebroken as.

regentijd CuracaoNog een véél groter nadeel is de muggenplaag. Naast de reden dat het voor mijn gevoel vrij koud is om buiten te zitten, heb je nog eens last van een zwerm muggen. Als ik ergens een enorme hekel aan heb is het muggen. Waar zijn die beesten goed voor?

Ik ben altijd het doelwit want blijkbaar heb ik lekker bloed ofzo. En als ik me maar op 1 klein plekje niet insmeer dan prikken ze me geheid daar. Zo heb ik op de meest vreemde plekken al muggenbulten gehad. Ook wordt ik ook gewoon dwars door mijn kleding geprikt, dus ik kan me er ook niet op kleden. Verschrikkelijk is het. En met de hoeveelheid muggen neemt ook de kans op dengue toe.

De frustratie van de muggen is zo enorm dat ik met mijn foetsie (elektrische tennisraket voor muggen) iedere mug wil roosteren en het liefst in de fik zie vliegen. Maar helaas blijft de aanvoer groter dan mijn killing spree. Misschien kan ik een klein leger oprichten? Hmmm, the battle till the last muskito… Lijkt me een goed plan. Who’s with me?

Deel dit artikel met een vriend

10 BERICHTEN

 1. heerlijk verhaal al is t vervelend ; ik zie t haar vertellen / doen / en weer super foto’s ja/
  heerlijk hier in holland!! we hebben er geen last van!!!

 2. Hebben julie dan geen muggennet voor het raam en deuren ?Zo kan je toch het meeste buiten houden.En zorgen dat je nergens in je tuin plekken heb waar water in kan blijven liggen.Deze zomer had ik hier in nederland een muggenplaag.Ik denk waar komt het vandaan ?Kom mij vriend dat de ouwe vissenkom vol met regen water zat en ja dat was hun nest.Meteen weg gedaan.

 3. I’m with you on your killing spree Suus…. ik heb al weet ik veel niet hoeveel flessen bug spray op en anti muggen lotion en laten we het niet hebben op de container van citronella kaarsen dat ik heb verbruikt…. en nog steeds prikken ze je gewoon…. waar zijn die beesten inderdaad goed voor….????

 4. Hoi,

  Ik heb wat foto`s gepikt van je om mijn fotoboek over curacao compleet te maken.
  Zocht iets over die lekkere prik muggen, ze hebben me lek gestoken die schatjes, en kwam op jullie site. Ik ben net terug uit curacao en ben er verliefd op geworden. Wat een heerlijk eiland.Alles was goed…lieve mensen, lekker eten en drinken, prachtige natuur, maar dat hoef ik niet te vertellen denk ik.
  Met veel plezier heb ik van alles gelezen en was er weer voor even, bedankt.
  Ik ga zeker terug en blijf je stukjes met plezier lezen ook die van de anderen.
  Groeten uit NL,

  Hilde

 5. Enig verhaal om te lezen, hoe een eilndbewoonster zoiets ervaart.

  Wat de seizoenen bereft, heb ik die tijdens mijn verblijf zeker gemist, maar ach, dit is voor een ieder verschillend natuurlijk. Niet alleen een mooi pak sneeuw, maar de mooie lentebloesens, de prachtige herfstkleuren enz.enz.maar op Curacao heb je de mooiste stranden, en de mooiste zons op en ondergang!

  Ik heb mij ook menigmaal afgevraagd waar die vervelende steekmuggen goed voor zijn! echt, da’s een groot minpunt, je kan inderdaad niet normaal buiten zitten met de regentijd, en ja, door dunne kleding prikken ze ook. maar voor elk voordeel is ook een nadeel, en ik nam het op de koop toe, ik vind Curacao nog telkens een geweldig eiland om te wonen, helaas mocht het voor ons niet zo zijn.

  Ayo….Floortje.

 6. Knokkelkoorts (dengue) voor de tweede keer op Curacao! | Meet Curacao Online Magazine

  […] LEES OOK: Regentijd op Curacao: Invasie van de verrekte muggen! […]

 7. dag,

  er is sprake van regentijd op Curacao. ik kom berichten hierover tegen in november en in februari. Wanneer is die regentijd eigenlijk ?

LAAT EEN BERICHT ACHTER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.