themoviescuracaoNaar de film gaan op Curacao is populair, om niet te zeggen ongelofelijk populair. Op het moment dat er een nieuwe blockbuster uit is kun je een willekeurig iemand op straat aanspreken en dikke kans dat ze de film gezien hebben. Films zijn überhaupt heel populair: kijk maar naar de talloze videotheken en de ‘Barata’-standjes langs de weg met illegale dvd’s. Deze dvd’s zijn trouwens ook soms bij de snek te kopen. Maar ik wil het hebben over de bioscoop.

Ik ben een echte filmfanaat. Ik kijk nagenoeg alle films en ging in Nederland vaak naar de bioscoop. Wij hadden grote movieplexen met veel zalen, digitaal beeld en dolby geluid. Ik zag mijn filmtoekomst op Curacao slecht tegemoet dus heb ik een jaar gewacht met mijn eerste filmbezoek. Hoe stom kon ik zijn!

The Movies op Curacao is dé bioscoop op Curacao. Een prachtig pand met een voorgevel die doet denken aan een authentieke Amerikaanse bioscoop. Ook binnen zet deze stijl zich voort waardoor de avond echt een uitje wordt.

Met veel angst betrad ik de zaal van de Movies. Maar wat ik daar vond was een redelijk grote zaal, een flink scherm, super verzorgde stoelen, beenruimte en nog het belangrijkste: SCHOON. Curacao is een prachtig eiland maar er is veel vuil op straat (en in de mundi). Hoe kan het toch dat de bioscoop de uitzondering op de regel is? Het opvallendste is nog dat bij het verlaten van de bioscoop het merendeel van het publiek zijn vuil netjes meeneemt en weggooit in de daarvoor bestemde bakken. Misschien dat de regering en selikor een keer een onderzoek hiernaar kunnen doen en dit doorzetten op de rest van het eiland. Of misschien is het wel de magie van de film?

Als de diaslides met ‘foute’ reclames beginnen gaan we weer even terug in de tijd: ‘het zal toch niet waar zijn?’. Maar dan komt Dolby digital met zijn intro tevoorschijn: haarscherp digitaal beeld en een even vet geluid. I am back in heaven again! Heb ik al verteld dat de bioscoop is uitgerust met 3D cinema? Hoe is het mogelijk op een eiland in de Cariben. Management en eigenaren: bedankt daarvoor.

Sinds kort is er zelfs een tweede bioscoop bijgekomen: the Cinemas in Renaissance Mall. Dit zorgt voor een extra hausse in het bioscoop bezoek. Deze bioscoop moet ik nog bezoeken maar als ik ben geweest dan laat ik zeker weten hoe het was.

Een aantal tips:
– Is de film die je wilt zien hot, ga dan een dag van te voren naar de bioscoop om een kaartje te kopen. Reserveren is niet mogelijk
– Ga er niet vanuit dat je een rustige avond kiest. Ook door de week zijn er films uitverkocht!
– Op dinsdag is het 2 halen, 1 betalen bij the Movies
– Op woensdag gaan kinderen voor Naf 5
– Als je naar een comedy gaat, verwacht niet alles te kunnen volgen: het publiek op Curacao lacht hard en is luidruchtig. Dit is hartstikke leuk en brengt veel sfeer. Los het op door de film nog een tweede keer te gaan zien of gewoonweg een paar maanden later te huren
– Eet niet te veel voordat je gaat: er staan heerlijke hotdogs en popcorn op het menu

Hierbij de website links naar de 2 bioscopen op Curacao met daarop de actuele programmering:
The Movies Curacao
The Cinemas Curacao

De bioscoop op Curacao is een absolute aanrader! Ook voor als je op vakantie bent!

Deel dit artikel met een vriend

LAAT EEN BERICHT ACHTER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.