Curacao snek
Wat moet ik ooit nog zonder de snèk? Nog nooit hebben we er echt over geschreven. Bezoekjes aan de snèk zijn namelijk al snel ingeburgerd, en dus redelijk normaal.

Op elke hoek van de straat of om de paar meter kom je wel een snèk tegen. Wat is nou een snèk? De snèk is een soort minisupermarkt in combinatie met een open lucht kroeg. Dus ze zijn de hele dag geopend en verkopen een doos polar voor (bijna) dezelfde prijs als in een supermarkt. Dus dat is een goedkoop avondje stappen of na sluitingstijd van de supermarkt nog normaal inkopen doen.

Veel lokalen zijn hier te vinden om de dag af te sluiten met bekenden uit de buurt met een ijskoude polar. Door de geweldig gave muurschilderingen op de muren van de snèk van één van de biermerken krijgt iedereen wel dorst. Dus ik snap dat het er altijd wel vol staat. Ook de meest overheerlijke pastechi’s, galiña smor, stoba i morro kun je er halen als je even geen zin hebt om te koken. En allemaal voor een prikkie. Je kunt er bijna niet zelf voor gaan koken, of dat blokje omrijden naar de supermarkt.

De laatste keer dat ik in de snèk belande was wel een heel speciaal moment. Tijdens de WK finale viel – bij een niet nader te noemen bar – de tv plotsklaps uit. Paniek in de tent natuurlijk. Want ja, dit zou (op dat moment was de wedstrijd nog onbeslist) de dag kunnen worden dat Nederland wereldkampioen kon worden. Hier zou je dan nog jaren (misschien zelfs je hele leven) over na kunnen praten. Snek CuracaoEn dan zou je dat legendarische moment: die winnende goal dus, op dat moment gemist hebben. Dus plan B was: zo snel mogelijk een sprintje te trekken naar de tegenover gelegen snèk. En ja, hoor de rest van de wedstrijd hebben we op een minibeeld toch nog de wedstrijd kunnen kijken. Als zelfs je tv het begeeft geeft de snèk dus uitkomst.

Nee, ik kan echt nooit meer zonder!!

Voor iedereen die geen genoeg kan krijgen van de snèk: er is een boek gepubliceerd SNEKBOOK, dat vol staat met honderden prachtige foto’s en verhalen van bekende Curaçaose schrijvers over de snèks op het eiland. Heel herkenbaar voor iedereen die hier woont, leeft of op vakantie is geweest. Bij de meeste boekhandels op Curacao wel te vinden.

Natuurlijk willen we van iedereen weten wat jouw favoriete snèk is! Leave a comment!

Multifunctionele snèks zijn er ook!
Snack Curacao snek

En natuurlijk de mini-snèk on wheels!
Mini snek Curacao

7 BERICHTEN

  1. @Sebastiaan, Ja inderdaad, reuze enthousiaste lui.
    De vissershaven binnenrijden en dan achter de security.

LAAT EEN BERICHT ACHTER