plasabieucuracaoPunda, Willemstad, naast het waaigat.

Bon appetit? Lokaal Curacaos eten op zijn best!

Vorige week stond er een artikel op Meet Curacao met het recept voor pika. In dat artikel werd Galina di Smor genoemd. En waar kun je dit nu zo heerlijk eten? Juist ja. In Plasa Bieu in Willemstad. Eigenlijk als je Punda in komt rijden dan kom je er vanzelf langs. En stop even want het is echt een aanrader en een must voor bijvoorbeeld de toerist.

Het concept is simpel: een grote eetschuur met een aantal keukens op een rij met natuurlijk verschillende restaurantjes (of hoe je ze ook noemt). Wat kun je er allemaal eten? Nou, voornamelijk lokaal eten zoals stoba (stoofvlees), galina di smor (gestoofde kip), vissoep, Kabritu (geit) en nog veel meer. Vaak wordt er rijst bij geserveerd maar vraag om de rijst met bonen (arroz moro).

Ik ga persoonlijk altijd bij ‘Zus’ eten. Dit is het achterste restaurant gezien vanuit de Handelskade. Let op: als je naar Zus wilt gaan dan moet je niet van de verkeerde kant binnenkomen! Je moet namelijk nerves of steel hebben om langs de andere restaurantjes te geraken. Ze willen je allemaal maar al te graag hebben als klant. Vandaar dan het aan de uiteinden ook altijd druk is en in het midden een stuk minder.

Ow ja, de kaart. Dat is dus een stuk karton (van een doos of zo) met daarop het menu. Geniaal.

Moet je kiezen tussen small, medium of large dan komt de gemiddelde eter met small goed uit. Ik ben een grote eter maar large moet ik ook aan mij voorbij laten gaan. Op Curacao krijg je veel, en veel eten. Voor de prijs hoef je het niet te laten: voor Naf 15 inclusief fooi en drinken kom je een heel eind. En zeg nou zelf, daar kun je niet voor koken.

Prijs goed, kwaliteit goed, het lokale eten heerlijk, ga naar Plasa Bieu en BON APPETIT!

Hieronder een filmpje met een hele leuke sfeerimpressie (goed gefilmd trouwens ook).

Deel dit artikel met een vriend

5 BERICHTEN

 1. Leuk…. Roti rules bij Plasa Bieu..
  Ik kom nooit veilig langs de Arepa di Pampuna (pompoenpannekoekjes) stand, dan is het echt alle zintuigen op nul en lopen. Die dingen zijn moddervet, maar zooooooo lekker!!

 2. Leuk dat dit filmpje getoond wordt op meetcuracao.com! Ik ben nieuw op het eiland. Ik zal deze site in de gaten houden en er zullen komende jaren nog vele Curacao filmpjes volgen… 🙂

 3. Leuke Curacao filmpjes zien wij altijd graag! En natuurlijk welkom op Curacao!

 4. Heel veel plezier alvast en lekker eten natuurlijk
  Groetjes
  Monique

 5. Zou iemand voor mij er achter zien te komen de contactgegevens van ‘Zus’ hun telefoonnummer en het liefst een email. Ik wil namelijk vragen of ze volgend jaar de catering voor mijn bruiloft willen regelen.

  groetjes

  jetta

LAAT EEN BERICHT ACHTER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.