pika
Wat is de allerbekendste saus (en eigenlijk ook de beste) op Curacao? Juist: PIKA!! Omdat we op MeetCuracao het achterste van de tong van Curacao willen laten zien hebben we hier het recept voor pika! Deze kan namelijk niet ontbreken op een site als deze. Wil je Curacao echt leren kennen, dan gooi je een eetlepel pika in je eten!

Ingredienten (voor ongeveer 2 cups):
1 grote rode ui, zeer dun gechopt (ongeveer 1 1/2 cup)
1 keer een Scotch bonnet peper (variant van de chillipeper), met zaadjes en dun gesneden (voor een pittigere saus, laat je de zaadjes er in)
1 1/2 cup Gedestilleerde witte azijn
4 theelepeltjes zout.
pikacuracao
Bereidingswijze:
Doe de ui, de peper, azijn en het zout in een grote bak met een zeer goed afsluitbare dop en dan schudden maar! Schudt tot het zout is opgelost. Deze saus moet minimaal 24 uur ‘rijpen’. Het liefste zelfs 2 tot 3 dagen. Pika is enkele maanden houdbaar op kamertemperatuur (dit komt naturlijk door de azijn).

Maak vervolgens een mooie Galina di Smor (gestoofde kip) met een flinke bak arroz moro (rijst met bonen). Pak de pika en voeg naar smaak toe!

MeetCuracao is niet verantwoordelijk voor mislukte pika of een keuken vol saus omdat de bak niet goed was afgesloten. In het geval dit gebeurt dan raden wij aan om te stoppen en gewoon bij de Centrum een pot eigengemaakte Pika te halen (deze staan bij de vleesafdeling op de toonbank).
Ow ja, en ook niet verantwoordelijk voor rode hoofden, veel zweet en een vreemde stoelgang de volgende dag: because the stuff is hot!

Mocht bovenstaande trouwens gebeuren dan willen we graag daar foto’s van zien.

Succes!

potpikacuracao

8 BERICHTEN

  1. Plasa Bieu in Willemstad – lokaal eten ta hopi dushi! | Meet Curacao Weblog - Informatie en Nieuws Curacao

    […] week stond er een artikel op Meet Curacao met het recept voor pika. In dat artikel werd Galina di Smor genoemd. En waar kun je dit nu zo heerlijk eten? Juist ja. In […]

  2. U know what they say: “I must burn twice” Once at the intrance and the onther one on the way to the toilet…

  3. Eindelijk een handleiding, dankjewel!
    Een reiziger neemt alle smaken mee naar zn keuken, maar ik had nooit een recept. Heb wel (geslaagde) pogingen gedaan de smaak zonder recept na te maken. Met julienne pepertjes, en aangevuld met knoflook, limoen en zwarte peper, die ik eerst liet meekoken met de azijn.

  4. Op Curacao hebben ze ook een “MANGO “tijdperk !! En hiervan kan Je ook lekker pittige chutney van maken !! Vragen hoe ? mijn mail adres is hierbij bekend !!

LAAT EEN BERICHT ACHTER