El Gaucho Steak restaurant Curacao
Rooi Santu 620
T: +5999 767-0067
W: www.elgaucho.an

Bon appetit? De S van Super Steak

Met visite over vanuit Nederland je iets vaker in een van de restaurants hier op Curacao. Zo ook deze keer, we waren uitgenodigd door mijn schoonmoeder want ze had zin in heerlijk gegrild vlees. En daar hou ik ook wel van. Tinto kennen we inmiddels wel en we hadden goeie verhalen gehoord over El Gaucho.

El Gaucho heeft een prachtig uitzicht omdat het op een heuvelrug is gelegen. Je telt er ‘s avonds miljoenen lichtjes die reiken tot aan de stad. We hadden gereserveerd maar zondags is dat eigenlijk niet nodig. We waren als een van de eerste, later op de avond druppelden er mensen binnen maar het zat er ten opzichte van de zaterdag niet vol. We hadden een tafeltje gekozen op het balkon, uitkijkend op de mooi verlichte stad. Als het rustig is heb je natuurlijk naast het leukste tafeltje ook het voordeel dat de bediening de tijd voor je kan nemen. Ze stonden op deze avond steeds voor ons klaar. Dat was echt top!

Menu El Gaucho CuracaoIn een steakhouse hoor je vlees te bestellen. Ook al staan er andere dingen op de kaart, je weet dat een steak de beste keuze is. Mijn tafelgenoten hadden de Tenderloin ( 350 gr) besteld, de El Gaucho Steak (450 gr) en ik de Special, wat een combinatie is van de Tenderloin, Hanging steak en de Churrasco Argentinian steak.
Vooraf konden we opscheppen van het salade buffet wat heerlijk en goed verzorgd was (probeer ook zeker de knoflooksaus). Je kon zelfs een soepje nemen. Voorafjes staan niet op de kaart, wat ook wel goed is, aangezien je alleen al bij het zien van je hoofdgerecht al aardig vol zit. De hoofdgerechten komen allemaal met een zelfgekozen side order. En natuurlijk waren bij ons de huisgemaakte frietjes met mayo favoriet.

Het vlees was echt heerlijk en goed gebakken. De tournedos kun je op zuigen zo mals. We kregen aan tafel een discussie wat er nou in de groene saus zat die op het bord stond. Mijn schoonmoeder proefde koriander en ik peterselie. De ober die onze borden kwam uithalen kreeg de vraag wat er nou in zat, want nu wilden we het ook zeker weten ook of onze smaak klopte. We kregen het meest belachelijke antwoord ooit, namelijk “alles wat groen is”. “Dus er zit ook groene paprika in?” vroegen wij, zijn antwoord bleef; “ja, alles wat groen is”. Hij wist het duidelijk niet, maar dacht zich uit te kunnen bluffen. Natuurlijk zat er geen paprika in, en niet alle kruiden kun je goed combineren met elkaar. Een andere ober kwam aan en die had wel het antwoord voor ons. Het was een Argentijnse chimichurri, bestaande uit peterselie en inderdaad koriander. Dus we hadden allebei gelijk gekregen.

Restaurant Curacao El Gaucho
El Gaucho is voor mensen met een grote trek, het bord ligt aardig vol en ik had moeite om het weg te krijgen. Maar als iets echt heel erg lekker is, dan ga je toch meer moeite doen. Ik kan niet anders zeggen dan dat alles erg smakelijk was en ik zeker eens terug ga komen als ik zin heb in een heerlijke steak.

De bediening was ook nog eens uiterst behulpzaam en erg aardig. Ze waren er steeds op de momenten dat je zo nodig had. Dus dat maakte de ervaring van uit eten gaan compleet. El Gaucho staat in mijn lijstje favorieten onder de S van Super Steak.

Deel dit artikel met een vriend

1 BERICHT

  1. Tweets that mention El Gaucho Curacao – Argentinian Steakhouse | Meet Curacao Online Magazine - Informatie en Nieuws Curacao -- Topsy.com

    […] This post was mentioned on Twitter by Meet Curacao, Ronald Baars. Ronald Baars said: RT @MeetCuracao: Nice to share: El Gaucho Curacao – Argentinian Steakhouse https://meetcuracao.com/2010/06/04/el-gaucho-curacao-argen … […]

LAAT EEN BERICHT ACHTER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.