Meubels kopen Curacao
Er zijn heel weinig momenten dat ik Nederland mis, echt heel weinig. Tenzij ik meubels wil gaan kopen op Curacao… Dan mis ik toch die zaterdagen rondstruinend over de talrijke meubelboulevards of door de Ikea. Die ongelofelijke drukte neem ik dan graag voor lief. Leuke meubels voor weinig geld zijn op Curacao gewoonweg onmogelijk te vinden.

Waar ligt het probleem dan? Volgens mij vrij simpel: veel meubels moeten geïmporteerd worden en dit is kost geld. Hierdoor worden goedkoper gefabriceerde producten alsnog duur. De lonen op Curacao liggen lager, dus valt er ook minder te besteden. Een simpel tuinstoeltje van de Leenbakker gaat hier voor Naf 150 weg terwijl je in Nederland de kans hebt om in een aanbieding minder dan de helft te betalen. Want van aanbiedingen hebben ze hier echt nog nooit van gehoord.

Wat je op Curaçao dus niet kan vinden, zijn meubelboulevards. Waar ze in Nederland uitgevonden hebben dat het meer geld oplevert om dezelfde soorten winkels bij elkaar te clusteren (meer publiek, meer keuze), gebeurt er op Curacao het omgekeerde. Je moet je wezenloos rijden om meubels te vergelijken. Een voorbeeld: je rijdt niet zo gauw van Zeelandia naar de Arendse in Cas Chikitu om vervolgens een tour te maken langs de kilometerslange Schottegatweg voor ‘die 2 andere winkels waar ze wel eens wat zouden kunnen hebben’.

Nieuwe collecties worden zo ontzettend lang in de showrooms gestald (alles moet eerst op, zo lijkt het, zonder korting natuurlijk) dat ze eigenlijk weer mode zijn nadat ze in de tussentijd al uit de mode zijn geweest. Nog een andere optie is om porchsales af te struinen voor tweedehands spul of de echte dumpzaken waarbij je de witte mieren er gratis bij krijgt.

Curacao meubelsVeel mensen, waaronder ik, worden daarom opeens creatief met hout, en gaan zelf meubels maken. Door de vele import zijn er pallets in overvloed en die vinden gretig aftrek door de particulier. Een cirkelzaag is relatief goedkoop en met een paar spijkers, schroeven en wat vindingrijkheid kom je ver. Heb je geen pallets dan kun je voor een redelijke prijs planken hout kopen. Helaas maken te weinig mensen hier hun business van ondanks dat er vaak prachtige meubels worden gemaakt. Het probleem zit hem in de uren. Om goedkopere meubels te maken moet er productiewerk op gang komen anders wordt het niet goedkoper. En dit is weer een flinke stap natuurlijk.

Een aantal meubelmakers hebben de stap wel gewaagd maar die verkopen hun meubels vaak aan de grotere meubelzaken. Je ziet dan ook dezelfde modellen vaak in verschillende winkels terug. Helaas gooien de meubelwinkels deze artikelen vaak drie keer over de kop waardoor het nog veel te duur wordt.

Meubels CuracaoIkzelf ga geen meubelzaak beginnen, ik ben dan ook geen meubelmaker. Uit pure noodzaak heb ook ik een cirkelzaag gekocht en ben ik aan de slag gegaan. Het resultaat is niet fantastisch, maar functioneel en gewoon leuk. Daarbij is het ook best ontspannend om te doen (ondanks de 35 graden). Maar ik hoop wel dat er een aantal handige mensen op Curacao dit ongelofelijke gat in de markt ontdekken en meubels gaan maken. Huur goedkoop een grote loods ergens en stal alles uit. Een naam heb ik ook al voor je: Local Affordable Design Furniture. Probeer in de designs de Curacao feel terug te laten komen en maak ze functioneel voor Curacao (lees: cupholder en roestvrij stalen schroeven). Dit is een goudmijn.
Kussens laten maken moet ook geen probleem zijn als ik kijk naar de zeer goede en betaalbare matrassenfabrieken op het eiland en de prachtige naaikunsten te zien aan de pracht en praal van kledij bij Carnaval en Seu.

Voor de rest een oproep aan IKEA: please, we need you!

25 BERICHTEN

 1. Beste Sebastiaan,
  Wat een leuk verhaal en het klopt als een bus.
  Groetjes Olivia

 2. Het probleem is ook vooral de kwaliteit. Een beetje betaalbaar heb je redelijk gammel Leen Bakker spul wat je (of ik in ieder geval) in Nederland niet snel zou kopen. Hier wel want het is of dat of idioot hoge bedragen neertellen voor geïmporteerde kwaliteit. Ook die is schaars en moet je goed voor zoeken en ziet er bovendien vaak niet uit (Amerikaanse bloemetjesbanken bijvoorbeeld).

  De Arend (Arendse is iemand anders 😉 ) op Cas Chikitu heeft de deuren alweer gesloten trouwens. Ernaast zit een aardig zaakje waar je nog wel voor een redelijke prijs iets fatsoenlijks kunt kopen, mits er iets tussen staat wat bij je smaak in de buurt komt. Inderdaad meubels kopen op Curacao is niet leuk tenzij je loaded bent en niet op de prijs hoeft te letten.

 3. Kijk eens bij Bram, hij maakt de mooiste dingen en struint zelf de stranden af.
  http://www.paludilaman.web-log.nl/

  Sloophout begint hier nu weer uit te raken, wel meubels van b.v kastdeuren, waar je hier in Nederland bij de Xenos je lol op kunt.
  Wij loungen hier vooral. Als je geen loungeset binnen en buiten hebt ben je “uit”
  Voor de Ikea, moet je gewoon even naar Nederland komen en je inkopen even over laten varen;-)

 4. Meubels van Bram zien er inderdaad heel leuk uit. Wat betreft dat over laten varen vanuit Nederland. Dit gebeurt inderdaad veel maar dit kost veel tijd en uiteindelijk ook gewoon veel geld. Ik weet niet hoeveel huishoudens een gebied van Ikea moet bestrijken, maar misschien is Curacao, Aruba en Bonaire net genoeg…

 5. Ik ben een professioneel meubelmaker op curacao. Heb goede referenties. Neem eens contact op of kom eens langs. Meubels worden op maar gemaakt als u dat wilt. Tel : 666 8 666

 6. @Sharlon Aan de getallen in je telefoonnummer te zien ben je ‘devilishly’ good 😉

 7. Er is even sprake geweest van een vestiging van Ikea op Curaçao (Zeelandia). Het zou de eerste “Ikea Express” worden met een deels virtuele winkel waar je digitaal je meubels kon bestellen. Het is afgeketst op gebrek aan medewerking door de douane (die dan versneld 40-80 containers per week moet inklaren om het bestelde binnen 8 dagen bij de consument te kunnen krijgen) en door een te geringe bevolkingsaanwas. Een ‘normale’ Ikea-vestiging gaat pas open als er binnen een half uur rijden rondom, minimaal 300.000 mensen wonen. Curaçao telt er momenteel 136.000 van wie ook nog eens ruim 40.000 op of onder de armoedegrens.

 8. @Rinse bedankt voor deze topinformatie! Misschien dat Ikea het nu wel voor elkaar kan krijgen met de vestiging op de Dominicaanse Republiek. Misschien verandert dit iets voor de douane…

 9. Het is triest dat de douane van Curacao zoveel goed bedoelende ondernemers tegenwerkt. 40 tot 80 containers per week wauw, dat snapt toch zelfs een ambtenaar dat dat goed is voor “zijn” eiland en ze daar een beetje flexibel mee om moeten gaan.

 10. Gezien het relatief gering aantal inwoners zal het niet lonend zijn een meubelwinkel met typisch Nederlandse meubelen te beginnen. Maar misschien kan ik jullie toch een aardig idee aan de hand doen. Sinds 14 dagen is er een winkel on-line met meubelen uit Nederland. Het zal niet anders kunnen dan deze meubelen te verschepen vanuit Nederland naar Curacao. Speciaal aanbod voor landgenoten in Curacao:Leveringen naar Curacao krijgen 5% korting op de vermelde prijzen op de site thuismeubelenkopen.nl De meubelen worden dan afgegeven bij een verlader in Nederland die dan in uw opdracht de meubelen dient te verschepen. Misschien een idee om toch meubelen naar jullie smaak op Curacao te krijgen. Zonnige groeten van Chris Kalmeijer.

 11. Chris, het is wel erg makkelijk te denken dat mensen zelf wel voor de verscheping zorgen als jij ze 5% korting geeft, lachwekkend eigenlijk. Ik kan bij iedere winkel in Nederland kopen en het zelf laten verschepen, dat is het punt niet. De kosten zijn daarbij het probleem en die 5% korting dekken de kosten niet (en krijg ik bij andere winkels ook wel als ik een beetje klets, waarschijnlijk meer). Buiten de transportkosten komen er ook nog invoerrechten bij op Curacao dus al met al een dure onderneming. Als er geen ondernemer is die dergelijke meubels kan aanbieden op Curacao dan is dat voor een consument helemaal zinloos.

 12. Hallo Theo, ik begrijp wat je bedoel. Maar de prijzen op deze site zijn al veel scherper als in de winkels in Nederland. M.a.w het moet uit de lengte of uit de breedte komen. Ik heb alleen maar geprobeerd de mogelijkheden een beetje dichterbij te brengen voor jullie. Het komt uit een goed(hollands) hart!
  Chris

 13. @Chris En je wilt natuurlijk verkopen 😉 Er ligt mogelijk voor jou een markt op Curacao onder de rijkere Hollanders. Maar die nemen toch al hun meubelen mee uit Nederland. Voor de meesten hier op Curacao ligt het echter anders en hebben we gewoon te maken met Curacaose salarissen. Daarbij worden bijvoorbeeld Colombiaanse en Dominicaanse meubelwinkels steeds interessanter. En let wel op wat je verkoopt! Lang niet al de meubels houden het hier op Curacao lang uit. De hitte, de droogte, dan weer veel regen en zout, veel zout 😉

 14. Living Expo Curacao 2010 En? Hoe was het? | Meet Curacao Online Magazine - Informatie en Nieuws Curacao

  […] het leven op Curaçao. Andere opvallende verschijning voor mij was Robuust, een nieuwe winkel met goed geprijsde eigengemaakte meubels op de Caracasbaaiweg. Dus voor elke portemonnee was er wel iets te […]

 15. Je zou eens bij Euba NV moeten kijken. Het is een fabriek van hardhouten producten op Paradijs (aan de Rooseveltweg), maar ze maken ook allerlei meubels van hout op maat. Ze leveren echt top kwaliteit voor redelijke prijzen. Ik heb mijn meubels daar laten maken en heb er goeie ervaringen aan overgehouden!

 16. Hoi allen, Ik ben docent op Cur en dus zeker geen miljonair en ben goed aan me trekken gekomen bij Techniek & Design in Grootdavelaar. Eerst liep ik daarbinnen en dacht dat er niks was dat ik kon permitteren, maar ze hebben leuke meubelen in verschillende prijsklassen. Ik ben ook niet van dat Amerikaans gebloemd spul!!
  Doet geen kwaad om een kijkje te nemen, niet zo groot als de ikea, maar ook heerlijk om rond te wandelen

  Ik heb ook bij Euba een kast laten maken, waar ik dik tevreden mee ben. Net als JP ook goede ervaring mee.
  Doeikes!!

 17. hallo mensen, arendse bestaat niet, onze naam is De Arend home en Horeca.
  inderdaad zaten we op cas chickitu……1 1/2 jr geleden, die is inderdaad gesloten….daar we al 6 jr een vestiging hebben aan de lindberghweg 1 te salina en moeilijk te combineren was.
  wij hebben elke 2 mnd een megasale waar je kwaliteit, service (zoals wij die kennen in nederland)en klantvriendelijkheid kunt vinden maar zeker ook voor een hele goede en schappelijke prijs, daar wij groot inkopen en daardoor de prijzen laag kunnen houden. u bent van harte welkom om onze zaak eens te bezoeken. De koffie staat voor u klaar! kijk ook eens op http://www.de-arend.com of http://www.de-arend-curacao.com en laat je eens verassen! 465 – 8640 open van ma t/m vr van 9 tot 18 uur non stop en zat. van 9 tot 17 u non stop!
  mvg, Team DE AREND HOME & HORECA

 18. Nieuw steigerhouten meubelen in alle soorten en maten op Curacao. Staat het type model of maat er niet tussen, stuur je ons gewoon een mailtje [email protected] of bel je naar 5209195. Wij zorgen dan dat we die voor jou gaan maken, binnen 8 weken is uw meubel thuis bezorgd. Alle prijzen op de website zijn incl OB en transport. Voor verdere informatie kijk op http://WWW.WOODGOED.COM

  Goed om te weten:
  -Levering binnen 8 weken
  -Contactpersoon en vestiging op Curacao
  -Eigen fabriek in Nederland
  -200 verschillende meubels
  -Zeer scherpe prijzen
  -Maatwerk is onze standaard

  Wij maken ook complete interieurs voor winkels, scholen, kantoren en hotels!

 19. Steigerhouten meubelen,Ceder, Eiken en Mahonie, met deze houtsoorten kunnen de meubelen gemaakt worden. Eigen fabriek op Curacao en thuis bezorgd in 3 weken.
  http://www.woodgoed.com Steigerhouten meubelen in alle soorten en maten. Heb je jouw meubel niet gevonden of heb je een eigen ontwerp? Stuur een mailtje naar [email protected] of bel naar 5209195 en we maken het! Alle prijzen op de website zijn incl. OB en transport. Voor verdere informatie kijk op http://www.woodgoed.com

  Goed om te weten:
  -Meubelen worden gemaakt op Curaçao
  -Levering binnen 3 weken bij u thuis
  -Alle prijzen incl OB en transport
  -200 verschillende meubelen
  -Zeer scherpe prijzen
  -Maatwerk is onze standaard

  Wij maken ook complete interieurs voor winkels, scholen, kantoren en hotels!

 20. Bent u ook op zoek naar meubels die geheel bij uw interieur passen. Of meubels die net wat extra sfeer in of rond om uw huis brengen dan moet u zeker eens contact opnemen met Vos Design. Vos Design is een jonge creatieve ontwerper die weet wat u zoekt, omdat Vos design met zijn eigen stijl en uw ideeen een prachtig meubel voor u kan maken waar u al die tijd naar opzoek was. Vos Design komt bij u thuis en luistert naar uw wensen om zo een uniek en sfeervol meubel te creeren. De stijl van Vos Design heeft een krachtige, natuurlijke uitstraling zoals je die verwacht hier op Curacao en heeft net die extra speciale looks die zich onderscheid van andere meubels.
  Bent u benieuwd naar deze meubels neem dan eens een kijkje op FaceBook bij Vos Design Curacao, daar vind u in geheel verschillende stijlen meubels die in samen werking van de aanvrager zijn gemaakt.
  Ook kunt u een kijkje nemen bij Travel & Co (tegen over St Tropez) of The Wine Factory op Curacao.

  Ook kunt u bellen naar +5999 670 3240 voor meer informatie.

  Vos Design hoort graag van u zodat u eindelijk krijgt wat u zoekt.

 21. Beste Walter, ik mag hopen dat Mundo Mio niet je eigen zaak is, anders is je laatste opmerking niet echt klantenwervend. Het bovenstaande artikel gaat meer over artikelen (prijs/ kwaliteit) als bij de Leenbakker en Ikea. Overigens is dit artikel al wat ouder (juni 2010) en zijn er inmiddels meer zaken bijgekomen, zoals ook meubelmakers. Wellicht dat Mundo Mio DE oplossing is, dat kan dan iedereen zelf bepalen. Op de website lijkt het dat ook zij in een ander (hoger) segment zitten.

  Daarnaast wordt ook ‘het gedoe’ omschreven met de enorme afstanden die je moet maken. Hugo’s Mall is toch een stukje rijden vanaf bijvoorbeeld Techniek en Design of de Arendse. Vandaar dat een Meubelboulevard niet onhandig is. Maar blijkbaar nog niet haalbaar.

 22. Aan Walter,
  Leuk item; de meubelzaken. Hier op Aruba idem dito. Aruba is nog kleiner maar ivm. het grote verkeersaanbod ben je gewoon altijd lang onderweg. Hier zitten de zaken ook allemaal heerlijk verdeeld over het eiland.
  Hebben ook een periode op C. gewoond en indertijd(’96-’99) een prachtig dressoir gekocht bij de Jungle. Is die er niet meer ?

 23. Steigerhouten meubelen, Ceder en Eiken, met deze houtsoorten kunnen de meubelen gemaakt worden. Eigen fabriek op Curacao en levertijd is altijd binnen 3 weken ongeacht de ordergrote. Bezorging aan huis is eventueel ook mogelijk. Steigerhouten meubelen in alle soorten en maten. Heb je jouw meubel niet gevonden of heb je een eigen ontwerp? Stuur een mailtje naar [email protected] of bel naar 8463595 en we maken het! Alle prijzen op de website zijn incl OB. Voor verdere informatie kijk op http://www.woodgoed.com

  Goed om te weten:
  -Meubelen worden gemaakt op Curaçao
  -Levering binnen 3 weken
  -Alle prijzen incl OB
  -200 verschillende meubelen
  -Zeer scherpe prijzen
  -Maatwerk is onze standaard

  Wij maken ook complete interieurs voor winkels, scholen, kantoren en hotels!

LAAT EEN BERICHT ACHTER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.