Curacao road service ongeluk
Een autoschade is nooit leuk, echter is de afhandeling makkelijker dan u denkt. Word bij een schade nooit kwaad op de ander, want een ongeluk maakt niemand expres. Bovendien zal dit alleen het afhandelingproces vertragen en het voorval een nog minder prettige ervaring maken.

Bel bij een ongeluk altijd als eerste Curaçao Road Service (CRS) op telefoonnummer 199. Zij leggen de schade vast alvorens het naar de verzekering gaat. Verplaats in eerste instantie ook nooit het voertuig maar laat de situatie zoals die is. CRS zal de situatie vastleggen en foto’s maken. Bij een ‘ongelukje’ zeggen mensen vaak:,, Ach… Ik betaal de schade zelf, laat me weten wat het kost, CRS is niet nodig.” Alleen achteraf valt de schade vaak veel hoger uit dan afhankelijk werd gedacht, maar dan is het te laat: Geen CRS is GEEN verzekeringsdekking. Dus altijd CRS (199) inschakelen. In sommige gevallen kan het achteraf in scène worden gezet maar kost het u Ang 250,-. Bovendien kost het niks extra om CRS er meteen bij te halen en het kan achteraf veel ellende voorkomen.

Bekijk de schade ook zelf nauwkeurig, zodat alles goed wordt vastgelegd op de foto door de medewerker van de CRS, dit voorkomt naderhand discussie met de verzekering of schade-expert. Tijdens de opname en verslaglegging wordt u gevraagd een situatieomschrijving in te spreken. Geef uw verklaring zo gedetailleerd mogelijk. Het achteraf toevoegen van informatie wordt vaak niet geaccepteerd. Zitten er mensen bij u in de auto, of zijn er andere getuigen, vraag dan aan CRS om ook hun te horen.

Als u de tegenpartij niet begrijpt door bijvoorbeeld verschillende talen vraag dan altijd om een vertaling. Dit voorkomt misverstanden achteraf en dat geeft u toch een zekerder gevoel dat u dan niet voor vervelende verassingen komt te staan. U krijgt van de CRS een bon met de gegevens van de aanrijding. Met deze bon gaat u naar uw verzekering en vult u aldaar een schade formulier in of maakt de verzekeraar aan de hand van de CRS-slip het schade dossier op.

De verzekering bepaalt uiteindelijk wie de schuldige partij is. Bent u in het gelijk gesteld zal de verzekering u vragen naar welke reparateur u wilt gaan voor de reparatie. De verzekeraars werken met alle ERKENDE schadeherstellers. Twijfelt u, laat u dan informeren door de verzekering voor de samenwerkende schadeherstellers.

Curacao Road ServiceLet wel als de schuldige partij NIET zijn eigen risico betaald nemen de verzekeraars de schade niet in behandeling U kunt er altijd voor kiezen om het eigen risico bedrag voor te schieten. Dit is zeker makkelijk als u auto niet meer rijbaar is of wanneer de onderdelen niet aanwezig zijn op het eiland. U krijgt namelijk in de meeste gevallen pas een vervangende auto als de reparateur de auto daadwerkelijk gaat repareren. Sommige verzekeraars werken niet met een eigen risico, dus kan er vaak direct over gegaan worden met het in behandeling nemen van uw auto. U kiest de reparateur en maakt een afspraak voor taxatie met de verzekering. In een aantal gevallen vragen ze u een offerte te laten maken bij de reparateur van de schade.

Als de taxatie heeft plaatsgevonden en de offerte is goedgekeurd is het voor u geregeld en neemt de garage het van u over. De expert bespreekt de kosten met de reparateur en de te vervangen onderdelen. Als de onderdelen op voorraad zijn is uw auto zo weer klaar in oude staat. Het kiezen voor een erkende garage is van groot belang. U wilt immers dat uw auto snel en vakkundig gerepareerd wordt en mocht er na reparatie toch nog een aandachtspuntje zijn, dan kunt u bij de erkende garages aankloppen. In de praktijk komt het namelijk voor dat niet-erkende garages na reparatie geen garantie geven op het werk en dat wilt u natuurlijk voorkomen.

Zo ziet u maar het hoeft geen probleem te zijn als het maar goed geregeld is. Zorg ten alle tijden dat u zelf goed verzekerd bent, want niet alleen schade aan het voertuig kan plaatsvinden, maar in zware ongevallen kan ook persoonlijk letsel ontstaan. Bent u (goed) verzekerd, dan heeft u, naast de schrik, niet uw leven lang hoofdpijn. Tenslotte zit een ongeluk in een klein hoekje.

Deel dit artikel met een vriend

6 BERICHTEN

  1. “Let wel als de schuldige partij NIET zijn eigen risico betaald nemen de verzekeraars de schade niet in behandeling”.
    Ik vraag me af of een verzekeringsmaatschappij dit kan volhouden, want een eigen risico is iets tussen de verzekerde en de maatschappij. Als buitenstaander (degene die de schade ondervindt) heb je daar in principe niets mee te maken. De verzekeraar dekt de wettelijke aansprakelijkheid en die moeten ze uitkeren, ongeacht of de verzekerde zijn eigen risico betaalt. Je komt wel vaker rare zaken tegen bij verzekeringsmaatschappijen, maar deze lijkt mij toch echt niet kunnen.

  2. Klopt het dat ik zelf voor de schade moet verantwoorden die een ander aan mijn auto heeft veroorzaakt als de aanrijding in een smalle steeg is gebeurt?

  3. Hallo Claire, deze vraag kun je beter neerleggen bij de verzekeraar of de politie. Succes!!

  4. Is huurder volledig aansprakelijk voor onkosten en onderdelen bij een ongeval?

  5. Met een Nederlands toestel welk nummer draai ik dan exact ? Dus het hele nummer?

LAAT EEN BERICHT ACHTER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.