Historische beelden Curacao
Altijd wel eens willen weten hoe Punda er vorige eeuw uitzag? De Duitsers vonden Curacao net voor en tijdens de oorlog blijkbaar bijster interessant. Het is vreemd te beseffen dat de Tweede wereldoorlog hier ook flink bezig was. Dat lees je niet in de Nederlandse geschiedenisboeken.

Hieronder 3 filmpjes. De eerste 2 van bezoekers van Curacao met een Duitse Ocean liner. Mooi om te zien dat de brug er natuurlijk nog niet is en de auto’s die over de pontjesbrug rijden. Eigenlijk ziet alles voor de rest er nog hetzelfde uit en dat is eigenlijk wel heel uniek en gaaf. Natuurlijk zijn er veel kleine verschillen maar hopelijk ziet Willemstad er over een eeuw nog steeds zo uit.

Het laatste filmpje is wel heel apart. Het is een Duitse propagandafilm met beelden van Curacao vanuit zee, genomen op een Duitse onderzeeër!

Deel dit artikel met een vriend

2 BERICHTEN

  1. It was a very impressing vieuw for me to see my island in such assessment report before I was born but get the history from my parents ( Iam 69 years )
    If you have more please send it over, in the local news at Telecuracao I saw it on the 29th of feruary 2012 mant tanks I will share it with other people.

    Stanley

LAAT EEN BERICHT ACHTER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.