Zorgeloos op vakantie naar Curaçao, is dit nog mogelijk anno 2021?
Waar moet ik rekening mee houden en wat is het “nieuwe normaal” daar?

Als je al eerder op Curaçao bent geweest, zul je zien dat er in de basis niet veel is veranderd op het eiland. Als je niet eerder op “dushi Korsou” bent geweest is het begrijpelijk dat je hier maar lastig een beeld over kunt vormen. Wat zijn de maatregelen die genomen zijn en hoe veilig is het op Curaçao, met een code geel, daadwerkelijk. Allemaal vragen die ongetwijfeld zullen spelen als je dit mooie Caribische eiland als vakantiebestemming in overweging neemt. Wij leggen graag uit hoe het leven op Curaçao er anno 2021 uitziet.

Wat is het “nieuwe normaal” op Curaçao in 2021?
Het “nieuwe normaal” voelt op Curaçao in wezen als het “normale normaal”. Uiteraard is het belangrijk om elkaar voldoende ruimte te geven tijdens een vakantie op Curaçao. Anno 2021 is 2 meter afstand gewenst, in plaats van de 1,5 meter die je in Nederland gewend bent. Daarnaast wordt er ook hier aangemoedigd om regelmatig de handen te wassen en vind je verspreid over het gehele eiland, inclusief de hotels, restaurants en winkels overal hand sanitizing stations.

Elke accommodatie houdt zich aan de regels die worden opgesteld vanuit de overheid op advies van viroloog (en lokale held) Izzy Gerstenbluth. Op welke wijze de regels worden nageleefd is per hotel en restaurant verschillend, zij geven hier een eigen invulling aan, maar belangrijk om te weten is wel dat elke accommodatie de regels van de overheid 100% naleeft aangezien hier door Dienst Economische Zaken ook regelmatig (zonder afspraak) op wordt gecontroleerd. De horeca-eigenaren hopen op het begrip van elke bezoeker om de veiligheid van de toeristen, maar ook die van de lokale bevolking te kunnen blijven garanderen. 

Ideale weersomstandigheden
Curaçao ligt vlak de evenaar en biedt alle dagen van het jaar perfect weer. Warme temperaturen, altijd rond de 30 graden, een lekker briesje en veel zon. Vitamine D en weerstand opbouwen is op Curaçao zodoende een koud kunstje. Curaçao heeft een code geel en is dus een land met een zeer laag risico. Daarnaast zijn bijna alle restaurants, bars, hotels en activiteiten in de buitenlucht. Goede ventilatie dus wat niet alleen veilig is, maar ook prettig en vaak gepaard gaat met mooie uitzichten op de zee.

Waar moet ik aan voldoen voordat ik naar Curaçao vlieg?
Landen met een laag risico hoeven bij aankomst op Curaçao niet in quarantaine en hoeven ook geen PCR test af te nemen. Alleen het invullen van een Passenger Location Card (PLC) en ED-card (Immigratiekaart) is voor eenieder verplicht. Reizigers uit een land met een medium risico zoals Nederland en België momenteel, moeten:

  1. Verplicht een PCR test doen (en mogen reizen als er een negatieve uitslag resulteert) en hoeven niet in verplichte quarantaine bij aankomst op Curaçao. Deze PCR test dient in alle gevallen 72 uur voor aanvang van de vlucht afgenomen worden.
  2. Op de 3e dag van aankomst op Curaçao dien je een Antigeen sneltest af te nemen. Verschillende hotels bieden nu de mogelijkheid om dit gemakkelijk en snel in het hotel af te nemen.

Er is geen PCR of Antigeen test nodig voor de terugvlucht naar Nederland. Mondkapjes zijn in het vliegtuig en bij aankomst op de luchthaven verplicht. In taxi’s, bussen en andere transfers is een mondkapje ook verplicht om te dragen, net zoals in Nederland. Verder is het dragen van mondkapjes in de hotels, op stranden etc. niet verplicht en kan er op het gemak in veiligheid genoten worden. Denk ook aan het afsluiten van een goede reisverzekering en laat je goed inlichten over de voorwaarden. Kijk ook goed naar het annuleringsbeleid van de reisorganisatie/tour operator of indien je rechtstreeks boektm naar die van het hotel of appartement dat je boekt. Er zijn hotels die zelfs een “Corona Flexible” annuleringsbeleid hanteren.

Klik hier voor DE HUIDIGE
MAATREGELEN omtrent het coronavirus op Curaçao.

Wat kan ik zoal op Curaçao doen zonder dat ik me beperkt hoef te voelen in mijn vrijheid?
Dat antwoord is ontzettend simpel; zo goed als alles! Zo’n 95% van alle activiteiten, restaurants, bars en tours zijn in de buitenlucht. De groepjes van tours zijn waarschijnlijk kleiner dan anders (lees: meer privacy) en de restaurants tellen minder tafels om de afstand te garanderen. Er zijn meer dan 35 stranden, twee nationale parken en een talloos aanbod aan activiteiten onder water, op het water, aan het water en in de natuur van het eiland. Wil je weten hoe jouw vakantie op Curaçao anno 2020 eruit kan zien, geheel COVID-19 proof? Klik dan hier.


Hoe is de situatie nu op Curaçao?

De grenzen zijn inmiddels weer open. De corona situatie is stabiel. Zo’n 75% van de 18+’ers op het eiland zijn gevaccineerd en de dagelijkse coronagevallen zijn erg laag, gemiddeld onder de 5 cases. De toeristen lopen ontspannend en genietend rond en lokalen zijn maar wat blij dat dit strandbeeld weer langzaamaan terugkomt. Samen met Nederland wordt er gewerkt aan een langdurige samenwerking voor economisch herstel en in de tussentijd zet de lokale middenstand alles op alles om gasten een mooie tijd op Curaçao te bieden. Het eiland is met alle voorzorgsmaatregelen klaar voor het toerisme. Curaçao ontvangt ze graag met “open armen” en op een zo veilig mogelijk wijze, zoals dit voorheen ook het geval was en wellicht zelfs nog wel meer!

Conclusie
Een vakantie naar Curaçao in 2021 is dus nog steeds een heel goed idee. Ook met het “nieuwe normaal” kan er abnormaal genoten worden van een heerlijke vakantie op “dushi” Curaçao!

Klik hier voor meer antwoorden op veelgestelde vragen omtrent het coronavirus op Curacao.

 

2 BERICHTEN

LAAT EEN BERICHT ACHTER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.