vakantie curacao
Het is weer die tijd van het jaar, de scholen zijn voorbij, op het werk is het rustig: het is Zomervakantie!!!
Wat is eigenlijk de picture perfect vakantie? Voor velen zal het moeten voldoen aan de volgende criteria: mooie stranden, kristal helder water, cocktails drinken, boekje lezen, lekker eten, en zo kan ik nog wel even doorgaan…

Maar wat als een typisch weekend deze ingrediënten al heeft? Curaçao is dan ook een van de mooiste vakantiebestemmingen. Maar als inwoner van ‘nos dushi Korsou’ is het wonen en leven hier geen vakantie. Ondanks dat we elk weekend ‘het vakantiegevoel’ kunnen hebben waar een toerist duizenden guldens of euro’s voor over heeft om 2 weken dat mee te maken en er vervolgens de rest van het jaar op moet teren.

Toen ik net vanuit Nederland hier kwam wonen was het voor mij wel elk weekend een soort van ‘mini vakantie’. Je geniet volop van het strand, de zee, het boekje lezen, de overvolle koelbox met al dat lekkers… Ik kreeg steeds van vrienden in Nederland te horen dat alles gaat wennen, zo ook het lekkere weer en de zon en zee. En dat je weer gaat verlangen naar de seizoenen. Ja, het warme weer went. Ik heb het nu in het regenseizoen gewoon koud als ik ’s avonds buiten zit, ondanks dat het 28 graden is. Nee, het Nederlandse klimaat zal ik niet gaan missen, ik hou van de warme dagen en het buitenleven, het strand opzoeken als je daar zin in hebt en die mini vakanties.

Vliegvakantie CuracaoToch na een tijdje hier te wonen lonkt het buitenland erg. Omdat het een eiland is moet je gewoon wel eens even weg. De bestemmingen in de buurt zijn Caribisch. En omdat je op Curaçao al prachtige stranden hebt, ben je op zoek naar iets meer in een vakantieland dan waar ik mijn verhaal mee begon. Het vakantieland moet voldoen voor mij aan een paar criteria: zo moet de vakantiebestemming een shop walhalla zijn (ik wil mijn ogen uit kunnen kijken aan allemaal spullen die ik eigenlijk gewoon niet nodig heb), het moet cultuur hebben, het moet avontuurlijk zijn (een canopy tour door de bush), en de stranden moeten eigenlijk toch mooier zijn dan op Curaçao… een erg moeilijke combinatie. Dus je moet eigenlijk iets vaker op vakantie: zo ga je om te shoppen een weekendje naar Miami, een weekje naar de bush in Suriname, cultuur snuiven in Cuba en tsja, voor de stranden blijf je gewoon lekker hier. Koelboxje mee, goed gezelschap en een beetje geluk hebben met het weer en je hebt de meest perfecte dag!

Ik zeg: “ik ga hier niet meer weg, alleen dan wel eens even op vakantie!

3 BERICHTEN

 1. Het is gewoon nog steeds elk weekend weer vakantie inderdaad. Ik moet toegeven dat ik iets minder vaak naar Bandabou rij dan toen ik hier net kwam wonen omdat het aanvoelt als ‘veel moeite doen’ omdat je een half uur moet rijden 😉 Maar het weer verveeld nooit!!! Zeker nu is het lekker als de regen- en zondagen elkaar afwisselen.

 2. Waar ik niet aan moet denken is dat je naast je weekenden , vijf dagen moet werken in die hitte;-)
  Hier in Nederland is het nu bloedheet, en ik kan geen stap verzetten. Gelukkig is het weekend en hang ik maar wat in de hangmat.
  Maar dinsdag moet ik weer, en dat met die hitte.
  Hoe verzinnen ze het, rond de dertig graden in Nederland!
  Op de Malediven zijn de stranden overigens mooier dan op Curaco;-)
  Misschien een tip voor een minivakantie.

 3. Grappig, ben er inderdaad ook net mee bezig. Een weekendje shoppen in Miami of even cultuur snuiven in Cuba klinkt voor Hollandse begrippen wel redelijk decadent hoor hahaha. Zolang elk weekend nog steeds voelt als vakantie peins ook ik er niet over weg te gaan!

LAAT EEN BERICHT ACHTER