half jaar werken op curacao
Wat te verwachten van Curacao, als je geen verwachtingen hebt? Mijn naam is Bas Snelting en ik ben een jonge ondernemer en student die een halfjaar werkzaam zal zijn bij Holiday Rentals Curacao. Al ongeveer drie maanden ben ik nu al hier en wil graag mijn ervaringen delen met degenen die niet weten wat van Curacao te verwachten, zoals ik 3 maanden geleden.

Het is een grote stap, je laat alles voor een half jaar achter en stapt in een heel ander leven. Althans dat dacht ik! Toen ik eenmaal aankwam bij mijn woning in Curacao, ik mijn laptop open deed om te Skypen en ondertussen aan het Whatssappen was, dacht ik van: “heb ik hier nou zo moeilijk over gedaan?”. Door de social media en het warme uitnodigende eiland, kom je in een sfeer en ambiance terecht die al je zorgen en “Nederlandse stress” wegnemen.

Na de eerste dagen bezig te zijn geweest met het aanwennen van een nieuwe levenstijl, zijn de eerste contacten al gelegd. Hier is het standaard dat je naar elkaar zwaait op straat, niet omdat het een klein eiland is, maar doordat de mensen van de ene manier hartelijker en vriendelijker zijn. Het is een erg toeristisch eiland, je merkt aan de lokale bevolking dat ze vaak een teruggetrokken houding aannemen als ze een “blanke” huid zien, maar als je ze dan eenmaal in het Papiaments begroet, dan beginnen ze enthousiast tegen je te praten of alles goed met je gaat en wensen ze je een fijne dag.

Het overheerlijke zonnige weer, de stranden, de cultuur, zorgen er allemaal voor dat je tot rust komt en het leven als iets ‘simpels’ ervaart. Niet met al die “moeilijkdoenerij’ zoals het er in Nederland aan toe gaat. Dit is fijn, maaaaarrrr dit heeft soms ook zijn nadelen. Sommige Antillianen zijn te relaxed. Dit merk ik vooral als ik aan het werk ben, als er afspraken worden gemaakt, dan gaat het er niet zo aan toe zoals in Nederland. Hier is het “normaal” dat ze een uur te laat komen of je ze moet bellen op het afgesproken tijdstip en dat ze dan nog moeten komen, omdat ze het vergeten zijn of ze komen simpelweg gewoon niet. Ook bij grote overheidsinstanties zijn de wachttijden onnodig lang. Ze doen ongetwijfeld goed hun best, maar het is niet zo strak geregeld en gestroomlijnd zoals wij Nederlanders in Nederland gewend zijn.

Heb ik er spijt van dat ik heb besloten om een half jaar in Curacao te komen werken? Nee, absoluut niet! Ik kan het iedereen aanraden om even uit de dagelijkse sleur te stappen en te genieten van het leven, je bent het tenslotte waard!

Mocht u besluiten om naar Curacao te komen, kijk dan eens op: www.holidayrentalscuracao.com voor een geschikte woning voor uw situatie.

Nog even een afsluitende tip in het algemeen: streef je dromen na en geniet van het leven, voor je het weet is het voorbij!

Deel dit artikel met een vriend

1 BERICHT

  1. Beste Bas,

    Mijn naam is Dante Deurwaarder en ben nu 17 jaar en wil weer naar Curacao. Ik ben daar nu 3x geweest met mijn moeder, broertje en zusjes. Alleen wil ik deze keer alleen en zou dus graag wat meer informatie willen over hoe en wat ik allemaal moet doen en regelen om dit te realiseren. Daarom mijn vraag of je hier tips voor hebt? Bijvoorbeeld hoe heb jij je georienteerd? Ben je via een organisatie op Curacao belandt of heb je dit zelf gedaan?

    Mvg Dante Deurwaarder

LAAT EEN BERICHT ACHTER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.