Voor een klein eiland zijn er best een groot aantal sportscholen op Curaçao. Wat allereerst opvalt is dat de prijzen hoger zijn, dan je wellicht gewend bent in Nederland. Goedkope sportscholen op Curacao zoals Basic Fit of Fit For Free, vind je helaas niet. Sportscholen met een fantastisch zicht op de turquoise zee, zie je anderzijds in Nederland weer niet. De kwaliteit, sfeer en het type in het aanbod van sportscholen op Curacao is enorm divers. Vind de 5 beste sportscholen op Curaçao, rondom Willemstad in dit artikel.

Avila Fitness Center

Avila Fitness Center staat met stip op nummer 1 en is de fijnste sportscholen op Curaçao. De reden hiervoor is omdat deze sportschool de absolute baas is als het gaat om de locatie en het uitzicht. Deze sportschool kijkt namelijk uit op de zee! Wanneer je sport op de cardio apparaten (in de airconditioning) heb je prachtig zeezicht, maar je kunt op de nieuwste TechnoGym apparaten inloggen op je Netflix account en er ook je favoriete series op bekijken. Wordt het nog beter? Ja, deze sportschool op Curacao heeft daarnaast een outdoor jacuzzi en leuke (Mindful) groepslessen. Spinning, maar bijvoorbeeld ook yoga in de buitenlucht en zelfs bij zonsondergang. Leuke bijkomstigheden zijn de heerlijke proteïne shakes, de comfortabele, schone en afgesloten douches en de bekende Nederlanders en zelfs Hollywoodsterren die er komen.

Avila Fitness Center is namelijk gelegen in het welbekende en elegante Avila Beach Hotel. Met een lidmaatschap en rittenpas ben je gewoon welkom om gebruik te maken van Avila Fitness Center. Je vindt deze sportschool nabij Willemstad (Punda), op de Penstraat. Een betere sportschool op Curacao bestaat er in onze optiek niet.
https://www.avilafitness.nl/ 

Blue Maxx Health Club

Blue Maxx Health Club is de grootste sportschool op Curacao. Je vindt deze sportschool nabij Willemstad (Punda) aan de toeristische Mambo Beach Boulevard. Naast de fitnessapparatuur vind je hier ook een sauna. Net als de nummer 1 van deze lijst is ook dit een comfortabele sportschool met airconditioning en fijne douche faciliteiten. Deze sportschool is wel een stuk duurder dan Avila Fitness Center, maar bied wel veel groepslessen aan. Denk aan Yoga, Spinning, BBB, maar ook Booty Shape en Dance Fit. De groepslessen worden gegeven in een ruimte waar je ook een fijn zeezicht hebt. Blue Maxx Health Club voldoet aan alles wat je nodig hebt voor een goede workout op Curacao. De sportschool is recentelijk gerenoveerd en na je workout kun je nog even over de boulevard wandelen of een duik in de zee nemen.
https://www.bluemaxxhealthclub.com/ 

Sports & Health Club The Challenge

Deze sportschool ligt niet in Willemstad, maar in toeristische Jan Thiel. Deze sportscholen op Curaçao biedt een scala aan fitnessapparatuur van TechnoGym en alles wat je nodig hebt voor krachttraining. Ze bieden daarnaast ook veel diverse groepslessen aan zoals Bodypump, Pilates, Spinning, Yoga, Core Attack en TRX. Indien je ook hulp nodig hebt met voeding kun je tegen extra betaling ook een Body Check doen. Dit is een algemene check om te bekijken hoe gezond jouw voedingspatroon is en of je wel de juiste verhouding koolhydraten, eiwitten en vetten binnenkrijgt. Je krijgt hierbij ook tips voor een gezonder voedingspatroon en een voorbeeld van een gezond voedingspatroon.

Tijdens een 60 minuten durende Supermarktsafari kun je ook leren wat nou echt gezond eten is door te leren wat die voedingsetiketten nou eigenlijk betekenen. Fijne bijkomstigheid voor ouders met kinderen voor in de leeftijd van 3 maanden tot 4 jaar; er is gratis kinderopvang op elke doordeweekse ochtend van 8.00 uur tot 11.00 uur. De prijs van Sports & Health Club The Challenge komt overeen met die van Blue Maxx Health Club.
https://www.the-challenge.net/ 

Immartial Athlete Centre

Deze sportschool is geen standaard sportschool. Wat Immartial Athlete Centre op Curacao uniek maakt is hun liefde voor vechtsporten en de invulling die ze hieraan geven. Zo bieden ze groepslessen zoals Muay Thai Kickboksen, MMA en Brazilian Jiu JItsu. Deze gym biedt ook groepslessen voor kinderen; Judo en Kids Martial (kickboksen) voor kinderen. Dit zijn dus niet de standaard groepslessen die je in een reguliere sportschool vindt. Curacao staat vroeg op en groepslessen beginnen daarom al vanaf 6.00 uur ’s ochtends. Dat Immartial Athlete Centre affiniteit heeft met vechtsport, betekent echter niet dat er alleen maar contactsporten worden aangeboden bij de groepslessen. Er wordt bijvoorbeeld ook Circuittraining aangeboden, BBB, Heavy Bag HIIT workout en Box HIIT.

Deze sportschool is niet in Willemstad (Punda) gelegen, maar nabij het begin van de Santa Rosaweg, wat ook heel centraal is. Je kunt hier tevens personal training doen en in een echte boksring je gang gaan. Wanneer je personal training kiest is the sky the limit en kun je niet alleen kiezen uit personal training met vechtsporten, maar ook met Fitness en TRX. Overigens is Immartial Athlete Centre enkele keren het krachthonk geweest van het Nederlands Olympisch zwemteam. Er is een aparte kleedruimte met douches en deze sportschool biedt geen airconditioning, maar is wel op de wind gelegen. Bij Immartial in Curacao kun je één keer per week sporten vanaf 55 Nafl. (zo’n 30 euro), dus zo blijft je portemonnee ook in goede conditie. Je kunt uiteraard ook vaker fanatiek bezig zijn dan eens per week. Je zult hier niet veel toeristen tegen komen, maar vooral lokale inwoners. Bij Immartial maak je jouw Curacao ervaring nog leuker.
https://immartial.com/ 

Crossfit Willemstad

Bestaat Crossfit ook in Curacao? Jazeker! Sportschool Crossfit Willemstad vind je aan de Seru Loraweg in een grote loods. Crossfit Willemstad is geen traditionele sportschool. Het zal je wellicht niet verbazen, maar bij deze sportschool kun je enkel en alleen crossfit doen. Crossfit Willemstad is uitgerust met apparatuur en applicaties van Rogue. Indien je lid wil worden en nog nooit crossfit hebt gedaan, is een beginnerscursus van 5 lessen noodzakelijk. Hierbij leer je om de oefeningen op een veilige en goede manier te voltooien.  Het is de bekendste crossfit locatie van Curacao en bestaat al sinds 2013.

Sportschool Crossfit Willemstad biedt doordeweeks alleen workouts van 5.30 uur tot 9.00 uur en van 16.00 uur tot 20.00 uur. Op zondag om 10.30 uur doen ze ook een les en op zaterdag is er open crossfit van 11.00 uur tot 13.00 uur en de basisbeginselen van crossfit voor kinderen. Bij Crossfit Willemstad sporten voornamelijk lokalen, maar ook als sportieve stagiaire en toerist ben je welkom. Bij deze sportschool ben je voor een lidmaatschap van een jaar, omgerekend het meeste kwijt dan de andere sportscholen in dit lijstje. Lid worden van Crossfit Willemstad voelt als lid worden van een community.
http://www.crossfitwillemstad.com/

Deel dit artikel met een vriend

2 BERICHTEN

 1. Avila is slechts 1 gulden goedkoper per maand dan Bluemaxx. Dan snap ik de opmerking niet dat Bluemaxx een stuk duurder is. Daarnaast heeft Avila 50 gulden extra als inschrijfgeld. Dat heeft Bluemaxx niet. Bluemaxx heeft daarna als enige op Curaçao gratis (witte) handdoeken. Avila heeft Technogym, Bluemaxx heeft het allernieuwste van Lifefitness. Lifefitness apparaten staan op nummer 1 van de wereld. Technogym staat niet eens in de top 10 qua gym-apparatuur. De informatie is niet helemaal op feiten gebaseerd. Overall heeft Bluemaxx veel meer te bieden. Vooral qua locatie kan het niet beter dan Mambo, apparatuur, groepsleden, grootte, luxe, service en andere faciliteiten.

  Met vriendelijke groet,
  Symon

 2. Beste Simon,

  Als lid van de sportschool bij Avila Fitness Center wil ik graag wat aanvullende inzichten geven.

  Avila Fitness Center biedt ook gratis witte handdoeken aan haar leden, wat een handige voorziening is waar ik graag gebruik van maak.

  Wat betreft de lidmaatschapskosten van Avila Fitness Center, hun eenjarig lidmaatschap is iets meer dan 200 gulden goedkoper is dan Bluemaxx. Ik heb mijn lidmaatschap gekocht met een aanbieding afgelopen januari waardoor ik jaarlijks zelfs 400 gulden goedkoper uitkwam dan bij Blue Maxx!

  Wat betreft de locatie; over smaak valt niet te twisten 😉 Ik heb bijvoorbeeld voor Avila Fitness Center gekozen omdat die intiemer en persoonlijker is en de locatie spreekt mij meer aan vanwege de tropische maar toch verfijnde en relaxte sfeer. Ik voelde me er meteen op mijn gemak! Uiteindelijk hangt de keuze van beste sportschool voor iemand af van hun doelen en wat ze zoeken in een sportschoolervaring.

  Bedankt voor het delen van je mening. Ik hoop dat je iets hebt aan deze aanvullende info. Het mooie vind ik persoonlijk, is dat er voor ieder dus wat wils is op het eiland 🙂

  Mvg,
  April

LAAT EEN BERICHT ACHTER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.