Curacao Rumble Boksgala
Een paar keer per jaar worden er vechtsportgala’s georganiseerd op Curacao. Dit wordt over het algemeen gedaan door Edwin Baas van Baas Sports. Vechtsporten zoals boksen, thaiboksen en MMA zijn best wel populair op Curacao. Gelukkig zijn er ook een aantal goede scholen.

Curacao heeft door de jaren heen redelijk wat talent gehad en zoals altijd is Curacao klein en is het moeilijk door te breken op internationaal niveau. Belangrijk is ervaring opdoen en daarvoor zijn deze gala’s perfect. Vechters uit omringende eilanden en soms zelfs verder weg komen om te vechten met onze Curacaose talenten.

De gala’s worden gehouden in de International School in Emmastad. De entreeprijs was Naf 30, wat ik persoonlijk erg aan de prijzige kant vond. Zeker gezien het groot aantal sponsoren wat op de affiche stond. Daarentegen werden wel de prijzen van het drinken laag gehouden en kon je al voor Naf 2,50 een flesje Polar drinken.

De grote gymzaal/ auditorium is perfect voor deze avond. Veel ruimte voor stoelen (naar schatting meer dan 500 man publiek), de ring in het midden, een verhoging waar de vechters vandaan kwamen en aan weerszijden makkelijke ingangen voor de vechters naar de kleedkamers.

Zoals je op Curacao gewend bent, is er veel muziek en dans. De opening werd verzorgd door de brass band en je ben direct in the mood. Het publiek was desondanks erg afwachtend en de sfeer kwam er helaas niet echt in. Gelukkig waren we gekomen voor de gevechten en die waren meer dan boeiend.

Deze avond werd er een combinatie gemaakt tussen een aantal partijen boksen en een aantal Mixed Martial Arts. Wat opviel was de enorme vechtlust bij sommige jongens (en meiden), vooral diegenen die ogenschijnlijk nagenoeg geen geld hadden om degelijk materiaal te kopen of te betalen voor professionele training. Maar goed, dit soort avonden zijn er om in the picture te staan, te groeien en hopelijk die volgende stap te maken.

Fotoreportage Bea Moedt

De avond was perfect geregeld met muziek, een MC, goede lichten, ringartsen, jury, prachtige ronde-missen etc. Alleen wat meer tentjes voor drinken maakt het nog perfecter en uiteraard op tijd beginnen…

De volgende keer ga ik zeker weer naar een dergelijk evenement. Ik ben zeer benieuwd naar het Thaiboksen, want dit schijnt zelfs nog meer een spektakel te zijn.

LAAT EEN BERICHT ACHTER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.