Auto wassen op Curacao
Als je op een eiland woont met veel zon en veel zout in de lucht, dan is het een goed plan om je auto goed te onderhouden en dus steeds goed te wassen. Veel mensen kopen een nieuwe auto (vaak op afbetaling) en deze worden beschouwd als praktisch familie. Ze zien er zo goed als nieuw uit. Vaak zelf gewassen maar normaal is je auto weg te brengen naar een wasserette. Wasstraten zijn hier eigenlijk nog niet echt te vinden. Maar die wasserettes op Curacao zijn geweldig en je rijdt er van weg alsof je een nieuwe auto hebt gekocht.

Ikzelf ben niet zo zuinig met mijn auto. Ik ga vaak naar het strand en windsurfen (via off road paadjes), dus 2 dagen nadat ik mijn auto heb gewassen is deze alweer smerig; dweilen met de kraan open. Ik was eigenlijk alleen mijn auto als er bezoek komt. Natuurlijk kan je de auto zelf wassen maar water evenals schoonmaakmiddels is duur. Tel daarbij op de hete zon en de zin ontbreekt dan om het zelf te doen.

Gelukkig heb je op Curacao talloze autowasserijen die voor ongeveer Naf 25 je auto geweldig wassen: met de hand!!! Met de precisie van een chirurg poetsen ze alsof hun leven er vanaf hangt. Dit hele schouwspel duurt ruim een uur. Je banden krijgen wat vet erop zodat ze er weer zwart uit zien, er wordt een luchtje in gespoten (die echte nieuwe geur), en je kan je make-up en haar doen door de motorkap als spiegel te gebruiken. Voor het geld en de kwaliteit kan je het echt niet zelf beter doen.

Auto was straat CuracaoWel is een groot nadeel dat je dik uur tijd kwijt bent aan wachten. Ook is het handig om van te voren even te reserveren. Ik ga zelf naar de Mr. Car Carwash op de Caracasbaai (redactie weet niet of Mr Car daadwerkelijk zo heet). Deze is 100 meter verwijderd van de supermarkt, dus ik ga gewoon tussendoor boodschappen doen en daarna eet ik wat meegenomen lunch bij de wasstraat.

En vergeet ook niet die gasten te tippen. Zeker als je zit te wachten gaan ze onwijs hun best doen. En als je wegrijdt? Wat een gevoel, de auto en jij voelen je herboren. En toen? Toen kwam de regenbui en liet ik het bezoek Sint Joris zien. Inmiddels 2 dagen later heb ik gewoon weer een bruine auto. But it was worth it!

Deel dit artikel met een vriend

2 BERICHTEN

 1. Tweets that mention Heerlijk je auto laten wassen op Curacao | Meet Curacao Online Magazine - Informatie en Nieuws Curacao -- Topsy.com

  […] This post was mentioned on Twitter by Meet Curacao, Ronald Baars. Ronald Baars said: Meet Curacao Online Magazine – Heerlijk je auto laten wassen op Curacao http://bit.ly/cr1zFN […]

 2. Waarom geen oude barrel, zeker als je vaak surft!
  Al die zeilen, masten met dat zout erop.
  Ik heb een bloedhekel aan mijn auto wassen, ik doe het zo’n twee keer per jaar.
  Door de carwash heen, binen 10 minuten ben ik er doorheen gerold, hijs ik mijzelf uit de auto en zuig haar schoon met een enorme grote stofzuiger.
  Zó groot dat ik mijn matjes zou kunnen op stofzuigen.
  Het valt mij altijd op, dat 90% mannen zijn die met hun auto naar de carwash gaan.
  Het lijkt voor sommigen wel een uitje;-)

LAAT EEN BERICHT ACHTER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.