Equus Curacao
Waar? Richting Caracasbaai, zijstraatje Caracasbaaiweg, net na de Caribbean Moving Service richting Landhuis Jan Thiel

Zomaar na een te gezellige Happy Hour zijn we voor het eerst beland in Equus. Pas na 3 jaar dat ik hier op deze rots woon, kwam ik hier voor de eerste keer terecht. Ik had er al verschillende verhalen over gehoord en dat het zo lekker eten was, maar elke vrijdagavond is het erbij ingeschoten. Achteraf jammer dat ik het niet eerder heb ontdekt.

Equus is alleen geopend op vrijdagavond en tegenwoordig ook 1 keer in de maand op donderdag. Het is gelegen in een paardenranch. De oude stallen zijn omgetoverd tot knusse hoekjes waar je gezellig kunt zitten. De sfeer ademt dat je gewoon bij iemand thuis bent. De aankleding is gewoon zoals de ranch wordt gebruikt, wat het voor mij juist speciaal maakte. Eigenlijk is die vrijdagavond iets extra’s naast het ranch gebeuren.

Wij kwamen aan met een groep van 15 man met erg veel honger. Er waren geen tafels meer voor zo’n grote groep, maar dat maakte helemaal niet uit. We konden plaats nemen aan de tonnen en gingen daar drinken totdat onze spiesen klaar waren. Equus serveert grote spiesen van kip of lomito van de grill. De spiesen zijn echt enorm groot dus wij hebben met zijn 15-en gekozen voor 10 spiesen aangezien we honger hadden en de BBQ uit zou gaan na onze bestelling. Naast het vlees krijg je een mandje geroosterd stokbrood met knoflooksaus en pika. Het klinkt simpel, maar het was Oooow zo lekker! De spiesen worden opgehangen aan haken boven je tafel en je eet het vlees van de spies af. Met je broodje kun je ze ervan af halen.

Reserveren hoeft niet, maar je moet gewoon op tijd komen. Dan heb je altijd wel een plekje ergens. Wat betreft de prijs was het ook erg goedkoop, we hebben een hele avond gedronken en gegeten voor 35 gulden per persoon. Ik kan Equus dus ook iedereen aanraden, alleen ergens wil ik niet dat het elke week vol zit, want ik wil zelf ook nog zo graag een plekje hebben…

Deel dit artikel met een vriend

3 BERICHTEN

  1. Na aanleiding van de tip op deze site, zijn we gaan eten bij Equus.
    Wat een heerlijke spiezen maar bovenal wat een geweldige ambiance!
    Echt een aanrader voor wie op de vrijdag echt eens een andere belevenis van uit eten wil beleven.

LAAT EEN BERICHT ACHTER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.