shete-boka-curacao-national-park

Aan de zuidkant van Curaçao zijn de golven over het algemeen erg rustig maar ga je naar de noordkant dan sta je oog in oog met ruig en prachtig natuurgeweld bij Shete Boka, een nationaal park dat aan het Christoffelpark grenst.

Boka betekent mond of inham. In dit park zijn er spectaculaire zeezichten te vinden. De verschillende uitzichtpunten die je kunt bezoeken zijn o.a.: Boka Tabla, Boka Pistol en de Natural Bridge.

Onderaan dit artikel een fotoreportage van verschillende fotografen waaronder Bea Moedt.

shete-boka-curacao-national-park-1
Boka Tabla
Het park begint bij het prachtige Boka Tabla waar grote, onvoorspelbare golven neerslaan en zorgen voor spectaculaire taferelen. Er is ook een grot waar het rommelt en gromt en je de kracht van het water voelt, de golven slaan met geweld naar binnen. Pas wel op want het kan er erg glad zijn en je wil hier niet in het water terecht komen.

shete-boka-curacao-national-park-2
Boka Wandomi en Natural Brigde
Naast de Boka Tabla met haar ruige inham is het volgende punt waar je naartoe kan de Boka Wandomi waar de Natural Bridge zich bevindt. Deze brug is een waar kunstwerk door de natuur uit de rotsen gebeeldhouwd.

boka-pistol-curacao-1
Boka Kalki en Boka Pistol
Als je vanaf Boka Tabla naar rechts gaat kom je bij Boka Kalki. Je kunt met je auto precies stoppen voor de inham dus je hoeft geen stuk meer te lopen. Ga je nog verder, lopend of met de auto, dan kom je bij Boka Pistol. Deze geiserachtige spuit wordt omhoog gespoten door de golven die in de sterke vernauwing van de rots terecht komen. Dit zorgt voor sensationele fotomomenten.

De belangrijkste natuurwaarden in het gebied zijn volgens Stichting Carmabi de nestgebieden van de zeeschildpadden. Doelstelling van beheer is deze nestgebieden te behouden dan wel zoveel mogelijk in kwaliteit te verbeteren. Samen met de beheerders kun je het monitoren van de zeeschildpadden in de boka’s meemaken. Hiervoor moet je wel een afspraak maken bij Carmabi.

Een indrukwekkende belevenis, een prachtig gezicht en het geluid van dreunende golven tegen de ruige Noordkust van Curaçao. Als je dit mooie natuurgebied gaat bewonderen, zorg dan dat je naast goede schoenen ook genoeg water en zonnebrandolie bij je hebt.

Fotoreportage

Kaart van het park
national-park-curacao-shete--boka

Dit artikel is mogelijk gemaakt door XpEdition Paradise. Dit is een gratis magazine in papiervorm dat maandelijks uitkomt op Curaçao. Een aantal van de artikelen die hier in staan worden ook gepubliceerd op MeetCuracao.com. Meer informatie over XpEdition Paradise Curaçao Magazine.

Deel dit artikel met een vriend

1 BERICHT

LAAT EEN BERICHT ACHTER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.