Stranden Curacao Cas Abou
De komende tijd gaan we steeds een strand uitlichten en onze ongezouten mening daarover geven. Wil je zelf een review van een strand schrijven? Laat het ons weten.

Op pad
Ik begin in ieder geval met een van mijn favoriete stranden qua zeewater: Cas Abou. Ik kom eerlijk gezegd vaker op stranden bij Bandariba maar dat heeft ook met luiheid te maken. Cas Abou is namelijk toch minimaal een half uur rijden vanaf de meeste plaatsen in Willemstad. Op de heenweg is dit niet zo erg. Op de terugweg als je moe ben van de buitenlucht en 6 polar wel.

Aangekomen bij de poort moet je betalen per auto. Dit is anders dan bij andere betaalde stranden waar je per persoon betaalt. Prop dus zoveel mogelijk mensen in de auto! Prijs Naf 10 per auto, Naf 12,50 op zon- en feestdagen. Je krijgt nog wat kortingsbonnen erbij maar die zijn volgens mij alleen voor toeristen interessant. Het zijn ook altijd dezelfde restaurant waar korting bij te halen is. Bij mij belanden ze altijd snel in de vuilnisbak.

Als je komt aanrijden bij Cas Abou zie je direct waarom ik het zo’n mooi strand vind. Vanaf de parkeerplaats heb je een prachtige doorkijk naar het ontzettend blauwe en heldere water.

De badgasten
Het publiek is meer gefocust op toerist maar toch (nog steeds) een stuk minder druk dan Portomarie en schoner dan Daaibooi (deze drie stranden zijn namelijk bijna ‘gelijk in soort’). Wat nieuw is, is dat er bussen rijden voor de cruiseschepen. Dus schrik niet als er opeens een lading Amerikanen met witte sokken het strand op lopen. Daar gaat de rust en het strand staat ineens flink vol met strandstoelen. Wel grappig is dat ze allemaal gaan snorkelen met een reddingsvest aan.

Natuur
Natuurlijk zijn de palm bomen geplant en is dit niet echt Curaçaos, maar het maakt het er wel een stuk Caribischer door. Ook zijn de bomen al redelijk groot dus er is veel beschutting afgezien van het redelijk aantal palapa’s. En dat is wel nodig, want de wind wordt geblokt door de heuvels achter het strand.

Naast relaxen is het snorkelen best heel goed. Vooral voor beginners. Als je links langs de rotsen snorkelt zie je best veel intact koraal. Omdat het daar vrij ondiep is, zie je ook nog goed de kleuren van de vissen en het koraal zelf. Voor het strand en wat dieper is het niet echt spectaculair.

Mocht je willen gaan duiken is het ook goed te doen. Het is geen topspot maar je kan makkelijk in het water lopen en je komt redelijk wat tegen. Wat het vooral interessant maakt is dat zelf gaat duiken en vrienden, familie etc. kan gewoon mee om op het strand te zitten. Dat is namelijk zeker geen straf voor ze.


Eten
Het eten is eigenlijk vrij toeristisch. Het voornaamste wat er gehaald en gegeten wordt, is friet met Hollandse snacks. Lekker maar wel een gemiste kans en zeer gewoontjes. Je moet ook nog zelf het friet en de saus er op doen maar die self service maakt het niet goedkoper helaas.

Koelbox meenemen
Ja, je mag een koelbox meenemen. Veel mensen denken dat niet mag, maar onterecht. Bij welk strand dan ook, zeker betaald, slaat het trouwens nergens op als je geen koelbox mee mag nemen. BBQ kan ik me nog net indenken. Het enige dat ze verplicht moeten stellen bij een koelbox is een vuilniszak.

Extra activiteiten
Je kan nog best wel wat doen op het strand. Er kan met op een banaan worden gevaren en je kan een kayak huren. Allemaal leuk, maar niks voor mij. Die massages recht aan zee onder een palapa interesseren me dan weer wel! Een beetje jammer dat de prijs te hoog is om zomaar even te doen.

Conclusie
Cas Abou is een strand waar je als toerist minimaal 1 keer moet zijn geweest. Het strand lijkt zich steeds meer te mikken op toeristen wat het voor lokalen minder interessant maakt. En dit is eigenlijk nergens voor nodig en een goede combinatie zou leuker zijn. Neemt niet weg dat dit strand, de omgeving, en de zee zo mooi is dat het toch wel 1 keer in de 2 maanden bij mij op het programma staat.

Deel dit artikel met een vriend

1 BERICHT

  1. Tweets that mention Read & RT: Strand impressie: Cas Abou – prachtig maar iets te toeristisch -- Topsy.com

    […] This post was mentioned on Twitter by Meet Curacao. Meet Curacao said: Read & RT: Strand impressie: Cas Abou – prachtig maar iets te toeristisch http://bit.ly/cDxwvE […]

LAAT EEN BERICHT ACHTER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.