restaurant papagayo Curacao
Wat gaat het nieuwe jaar allemaal brengen? De kerstvakantie zit erop en we zijn al weer even aan het werk. Het bezoek pakt de koffer in want morgen is ook haar vakantie afgelopen. Het laatste avondmaal van deze vakantie samen moet maar erg lekker worden om de gezellige tijd samen af te sluiten. Papagayo zou het worden. We hebben er niet eerder gegeten maar al wel veel over gehoord.

Papagayo ligt op het gelijknamige resort in Jan Thiel. Achter de receptie ligt het restaurant dat uitkijkt over het zwembad. Het was er aardig druk dus het is wel aan te raden om te reserveren.

Bij het lezen van de kaart begon ik al te watertanden. Alles leek me erg lekker. De bediening heeft me uiteindelijk geholpen met kiezen. Onze ober kwam als hij vrij was ook graag eten in het restaurant en kende de hele kaart. Zijn favoriete gerecht was de gamba’s met tomatenrisotto. Omdat ik toch al z’n fan ben van gamba’s ging ik daar ook meteen voor. Als voorgerecht had ik sashimi genomen. Mijn andere tafelgenoten hadden iets eerder een keuze kunnen maken en gelukkig hadden we alle drie iets anders. Dan kun je nog bij elkaar proeven, alleen heb je dan het risico dat je achteraf denkt: “shit, ik heb het verkeerde gekozen.”

We hadden als voorgerechten de carpaccio, gebakken eendenlever en ik dus de sashimi. Als hoofdgerechten was er gekozen voor de Saltimbuca (varkenshaas gevuld met serranoham, mozerrela en basilicum als ik me niet vergis) en de Rib Eye Black Angus (en natuurlijk de gamba’s). Niemand wou eigenlijk wat van zijn bordje afstaan omdat het zo heerlijk was. Toch heb ik hier en daar van de anderen geproefd. Omdat het allemaal zo’n uitgesproken smaak had was gewoon alles goed en lekker. Er was ook geen gerecht beter dan de ander, alles was gewoon top.

Papagayo Restaurant CuracaoNa het laatste hapje van m’n hoofdgerecht, en zeker als het heel lekker was, wil ik eigenlijk niet dat het genot al moet eindigen. Ik wil nog een klein beetje meer genieten. Normaal neem ik doordat ik redelijk snel vol ben, geen dessert meer. Maar deze avond kon niet meer stuk, dus ik werd benieuwd naar de desserts. “Zouden de desserts ook zo lekker zijn?” Iedereen aan tafel dacht er hetzelfde over want we namen allemaal nog iets na. De chocolade souffle, de aardbeien romanoff en de dame blanche werd onze keus. Tsja, ook deze keer waren de schaaltjes en bordjes leeg, dus het zal ons wel gesmaakt hebben.

Samenvattend: mmmmmmmm-food, heerlijke smaken, smaakvolle combinaties, mooie balans, of gewoon lekerrr, maar ook goeie bediening, ontspannen sfeer, een-ik-ben-op-vakantie-gevoel.

Tsja wat zal ik er nog meer over zeggen… Na een week of 2 konden we het niet laten en zijn we weer geweest… Ik hoop dat we snel weer wat te vieren hebben want dan mogen we weer! 😉

Deel dit artikel met een vriend

2 BERICHTEN

 1. Hi susan, sounds yummie!
  maar ehhh ( je moet me pleassseeee geen mierenneuker vinden) volgens mij wordt saltimbucca met salie gemaakt en niet met basilicum. just wanted to show off my knowledge here….niet boos worden!
  thanks voor het artikel. hier in Nl kent zo’n beetje iedereen de papagayo, thanks to Herman Den Blijker en zijn tv hit ‘Enkele reis, Paradijs’. de winnaar is de Kok daar als het goed is. ik vroeg me altijd af of het eten daar echt wel zo lekker was.

  xx

 2. Ik pak ook even een mier: saltimbocca (vertaling: spring-in-de-mond) is origineel met kalfsvlees (kalfsoester) en ja, inderdaad met salie.
  Maar….. we zouden allemaal nog steeds hetzelfde eten als er nooit eens iemand op het idee kwam een beetje te experimenteren.

  Woon al eeuwig op curacao en heb deze site nu pas ontdekt. Vind het wel leuk.

LAAT EEN BERICHT ACHTER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.