Koningsdag is ook op Curacao een oranjegekleurde viering die jaarlijks wordt gehouden op 27 april. Het staat bekend als een groots festijn in Nederland en ook op Curacao is dit niet anders. Net zoals in Nederland is het een van de grootste en meest kleurrijke festiviteiten, maar met een unieke Caribische twist. De mix van Nederlandse tradities met de gezellige charme en de levendige cultuur van het eiland maakt Koningsdag op Curacao een unieke ervaring.

Oranje boven
Trek ook in Curacao je meest feestelijke oranje outfit aan. Dit staat niet alleen gezellig, het draagt ook bij aan de feestvreugde en zorgt ook voor eenheid met anderen die deelnemen aan de viering.

 

Pietermaai en Punda
Koningsdag biedt een scala aan activiteiten in het Pietermaai District & Punda. Je kunt genieten van livemuziek, dansoptredens, markten, spelletjes en street food. De muziek is variërend van Nederlandstalige muziek tot Latijns-Amerikaanse ritmes en brass bands. In de middag wordt de muziek luider en zijn er DJ’s wat meer volwassenen (zonder kinderen) aantrekt. In de ochtend zijn er meer gezinnen en kinderen op de been. Het is dan ook wat minder warm in verband met alle spelletjes en activiteiten voor kinderen.

Vermaak voor kinderen
Net zoals op Curacao kun je meedoen aan traditionele Nederlandse spelletjes zoals koekhappen, blikgooien en zaklopen. Wat Curacao net wat leuker maakt in onze ogen is dat kinderen ook een leuke tijd kunnen hebben in de vele water bouncers. Zorg er daarom voor dat de kinderen hun zwemkleding meenemen. Er zijn vaak ook kermisachtige attracties te vinden voor kinderen. Daarnaast is er op het Wilhelminaplein een grote markt waar je zelf tweedehandsspulletjes en -speelgoed kunt kopen en verkopen. Op zoek naar de beste koopjes doe je dus ook op Curacao met Koningsdag.

Lang leven de Koning en het zonnetje
De Koninklijke familie die een stad in Nederland bezoekt is hier ook live op tv te volgen. Een groot verschil is dat je je op Curacao minder hoeft bezig te houden met de weersverwachtingen. Trek je er op Koningsdag op uit? Smeer je dan regelmatig goed in met zonnebrandcrème en zorg dat je genoeg water drinkt, want het wordt gegarandeerd lekker warm ☺  

Deel dit artikel met een vriend

LAAT EEN BERICHT ACHTER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.