sup curacao

SUP staat voor Stand Up Paddle boarden, wat simpel gezegd neerkomt op staan met een peddel op een grote, stabiele surfplank en vervolgens veel plezier hebben en genieten van wat Curacao en het water te bieden hebben. Inmiddels geen rage meer en over de hele wereld, en ook Curacao,

Waarom is SUP zo leuk? Je voelt je een surfdude (ook al kan je niet surfen), je bent heerlijk aan het bewegen (zonder heel moe te worden), je staat (letterlijk) in de natuur, (op) de zee en je komt op de meest unieke plekken (waar vaak boten niet kunnen komen).

Je komt onderweg van alles tegen: schildpadden onder je SUP, kletsen met de pelikanen, kraakhelder water vol met vissen en koraal. En dan ook nog eens op de meest unieke plekken waar je normaal gesproken nooit komt. Zo zijn we op de zoutpannen van Jan Thiel beland (wie kan zeggen dat ze daar OOIT gevaren hebben!) en onder de pontjesbrug door langs de Handelskade vergeet ik nooit meer.

Suppen op Curacao is niet alleen geweldig voor toeristen, maar ook voor lokalen die Curacao op een heel andere manier gaan beleven en bijzonder geschikt voor bedrijfsuitjes. Ik heb zelf al een aantal verschillende tours gedaan zoals een ronde om de Caracasbaai Peninsula en de Beachhopper tour naar Seaquarium. Het enige wat ontbreekt is de beachhopper tour op Bandabou en de mangroves van het Spaanse Water (maar daar gaat zeker snel verandering in komen!). Elke tour is telkens weer een unieke ervaring. (wat ook stiekem leuk is, dat bij aankomst op een strand iedereen naar je kijkt alsof je beroemd bent: ‘Surfdude for a day!’)

[Not a valid template]

De begeleiding en de materialen van SUP Curacao zijn uitstekend en je voelt je direct op je gemak.

Het peddelen en de balans op het board heb je vrij snel door. Je hoeft niet mega sportief te zijn om deze tours te gaan doen, maar het helpt uiteraard als je soms aan beweging doet.

SUP tours curacao

De tours zijn zo gemaakt dat je met de wind en stroming mee gaat, zodat je soms niet eens hoeft de peddelen. Je maakt de tour zo intensief als je zelf wilt.

SUP Curacao is 1 van de weinige tours op Curacao die ik 100% kan aanraden en waar iedereen die ik het aangeraden heb, ook 110% tevreden van het water af kwam. Gewoon doen dus!

www.supcuracao.com
www.facebook.com/supcuracao
Reviews op Tripadvisor

1 BERICHT

  1. Stand up paddle is really an adventure when you do it for the first time you would feel that you are standing on water.When you see small underwater creatures,you will feel happy.The images and description you have provided is sufficient.Great task done by you.

LAAT EEN BERICHT ACHTER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.