Golfen bij Old Quarry in Curacao

Curaçao heeft maar liefst 3 golfbanen, waarvan bij 2 (zoals je zou verwachten) een aantal holes aan zee liggen. Het is fantastisch om een bal te slaan, recht naast de knalblauwe zee. Old Quarry op de Santa Barbara Plantation gaat qua Curaçaose natuurschoon nog een stap verder. Niet voor niks wordt Old Quarry gezien als 1 van de top banen in de Caribbean. Voor de liefhebbers (ervaren of niet) is golfen bij Old Quarry een actieve dag in 1 van de mooiste stukken natuur die Curaçao rijk is. Golfer of niet, dit is een unieke Curaçao ervaring.

Rondje Tafelberg

Centraal bij deze zeer goed onderhouden baan staat de Tafelberg. Dit majestueuze aangezicht is zichtbaar bij ongeveer elke afslag. Fantastisch. Uitdagende holes, maar volgens mij voor elk niveau toegankelijk. De fairways en greens liggen er prachtig bij, met duidelijke paden waar je met de golf cart (inclusief coolbox) overheen rijdt. Het is licht heuvelachtig en de hoogteverschillen maken iedere hole uniek en interessant.

Golfen aan zee in Curacao

De eerste holes liggen recht aan zee. Wat een kleuren!!! Vanaf hole 3 gaan we recht land inwaarts richting mijn favoriete afslag hole 4. Hoger gelegen, over de weg heen met de eerste vista van het natuurgebied. De tocht leidt ons vervolgens naar het Spaanse Water met holes 7 en 8 direct aan de mangroves van het Spaanse Water. De natuur is hier té mooi, dus ik sla van schrik meteen 3 ballen in het water.

Vanaf hole 9 gaan we richting de Tafelberg en spelen we steeds langs de voet van de berg. Het is iets hoger gelegen met (het wordt saai om te zeggen) een prachtig uitzicht, ditmaal een panorama van het Spaanse Water. Vanaf hole 13 gaan we langzaamaan richting clubhuis, door een meer heuvelachtig gebied en er wordt ineens een stuk serieuzer gegolft. Allemaal leuk en aardig die natuur, maar we willen wel winnen!!

Hole 18 is een prachtige afsluiter en er rest niks anders dan een big smile, een hand uitsteken naar de verliezer en klaarmaken voor een welverdiend biertje en een bitterbal bij Boca 19.

Ja maar ik kan amper golfen?

Old Quarry Golfbaan Curacao

Even voor de duidelijkheid, ik kan helemaal niet golfen. Ik heb in een grijs verleden wel eens een lesje genomen op een driving range in Nederland. Nederland is, volgens mij, 1 van de weinig landen waar je een diploma nodig hebt om de baan op te kunnen gaan. Op Curaçao zijn ze gelukkig wat makkelijker en zodoende ga ik om het jaar wel een rondje lopen.

Per hole sla ik gemiddeld 3 keer meer dan mag volgens par. Dit is slecht, maar zo nu en dan sla ik een heerlijke bal en een put met precisie. Voor mij is het doel om tijdens een ronde minimaal 1 keer een par te slaan. Dit is deze keer ook gelukt, op hole 9 (mijn tegenspeler overigens ook). Voor iemand met een beetje balgevoel, een lichte golfbasis en een gevoel voor humor als de bal zo nu en dan compleet een andere kant op gaat, is Old Quarry een prima baan.

Omdat we zoveel slagen nodig hebben, hebben we 14 van de 18 holes gedaan. Hier doen wij ongeveer 5 uur over, maar ik denk een geoefende golfer 3 uur.

Kijk uit voor al de tropische dieren

De natuur bij Santa Barbara Plantation in Curacao

Al die rust, al dat groen en water trekt natuurlijk dieren aan. Het lijkt wel een bird watching tour: zee arend, parkieten, warawara’s, makuaku’s, en watervogels die ik hier nog nooit gezien heb. Soms komen we wat te dichtbij een nest en komt de moeder even laten horen dat ze er is. Ze lijken niet op te kijken van vliegende golfballen, maar toch wachten we soms even met slaan. De leguaan ontbreekt natuurlijk niet en als een soort ‘holekeeper’ beschermt hij de green.

Golfen is toch ongelofelijk duur?

Laten we eerlijk zijn, een dagje golfen is niet goedkoop. Maar je hebt er ook flink wat voor nodig zoals een prachtig onderhouden baan, een goed gevulde golftas en een karretje om te beschermen tegen de zon. Bij Old Quarry is alles super verzorgd en bieden ze prima huurmateriaal. Voor een paar dollar koop je een paar ballen. Onderweg vind je overal en nergens in de bosjes wel wat andere ballen en is het ook niet zo erg als je er een aantal kwijt slaat.

Tip: er zijn andere tarieven in het laagseizoen en in de middaguren is het goedkoper.

Heerlijke dag genieten van Curaçao

Golfen bij de Tafelberg in Curacao

Uiteindelijk gaat het erom wat je voor je centen terug krijgt. En dat is in dit geval een dag om niet te vergeten en een must-do voor toeristen, maar zeker ook locals (daarom staat dit ook in onze lijst met top activiteiten in Curaçao).

Golfen bij Old Quarry op de Santa Barbara Plantation is een heerlijke dag gevuld met de blijdschap van mooie slagen, de frustratie van weer een bal kwijt in de struiken of water, het genieten van de dieren en de verbazing bij de vele uitzichten.

Dit gaan we dus zeker nog een keer doen!

Deel dit artikel met een vriend

LAAT EEN BERICHT ACHTER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.