Dia di Bandera Curacao vlag
“Dag van de Vlag en het Volkslied”

Op deze dag vieren we dat op 2 juli in het jaar 1951 de Eilandsraad voor de eerste keer bijeen kwam. In 1984 is deze dag uitgeroepen tot “Dia di Himno y Bandera” (“Dag van de Vlag en het Volkslied”) en is het een officiële vrije dag geworden waarop Curaçao zijn autonomie viert. In de ochtend zijn er plechtigheden op het Brionpleinin Otrobanda en Parke Himno i Bandera (Park van het Volkslied en de Vlag) in Barber. De prachtige vlag van Curaçao zal deze dag het straatbeeld bepalen en zal veelvuldig worden gezien op auto’s en gebouwen. Ook wordt er op de lokale televisie en radio veel aandacht aanbesteedt en zullen er onder andere sportwedstrijden, opvoeringen en kinderactiviteiten plaatsvinden. Kortom er is veel te doen op het eiland. Voor meer informatie kunt u bellen naar Kas di Kultura: 461-7355.

Foto-impressie Festiviteiten Brionplein 2011

Himno di Kòrsou
Himno di Kòrsou is het volkslied van Curaçao. “Laten wij onze stem verheffen om de grootsheid van Curaçao te bezingen” luidt de eerste regel van het volkslied. Het huidige volkslied in het Papiamentu verving in 1978 “Dushi Kòrsou”. Bij officiële gelegenheden worden alleen couplet 1,2,7 en 8 gezongen.

De muziek en de tekst van het volkslied van Curacao is te vinden in dit artikel over het volkslied op Curacao.

Dit artikel is mogelijk gemaakt door XpEdition Paradise. Dit is een gratis magazine in papiervorm dat maandelijks uitkomt op Curaçao. Een aantal van de artikelen die hier in staan, worden ook gepubliceerd op MeetCuracao.com. Meer informatie over XpEdition Paradise Curaçao Magazine.

Deel dit artikel met een vriend

1 BERICHT

  1. Tweets that mention 2 juli: “Dia di Himno y Bandera” op Curacao | Meet Curacao Online Magazine - Informatie en Nieuws Curacao -- Topsy.com

    […] This post was mentioned on Twitter by Meet Curacao, Ronald Baars. Ronald Baars said: 2 juli: “Dia di Himno y Bandera” op Curacao http://bit.ly/9kPnCm Via @meetcuracao […]

LAAT EEN BERICHT ACHTER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.