Emigreren lijkt moeilijker dan het is. “Het is vooral een kwestie van doen” zegt iedereen die het al gedaan heeft. Verhuizen naar een nieuw land, of eigenlijk binnen hetzelfde land maar dan aan de andere kant van de wereld is juist gemakkelijker. Als je als Nederlander gaat vestigen in Curacao kun je vast oefenen. Het is het emigreren voor beginners.
Toch heb je te maken met een heel andere cultuur, je moet je leen opnieuw opbouwen, vrienden maken en alles wat er nog meer bijkomt.
En het aller-moeilijkste is dat je eigenlijk in Nederland woont maar je moet de Hema missen!! Je beseft pas als je eenmaal bent vertrokken waarom de HEMA zou belangrijk is en waarom ze eigenlijk naar Curacao moet komen, net zoals een hoop andere zaken die we hier ook moeten missen: de Ikea ( hier hebben we geen goedkope,leuke meubelzaken, alleen maar dure lelijke meubelzaken), de H&M of Zara (goedkope kleding is hier wel te vinden maar is vaak ordi), een Mediamarkt of BCC (alle elektronica kunnen vinden in zaak is geweldig!), een sexshop ( ondanks dat iedereen er hier wel van houdt kun je geen fatsoenlijke feestartikelen vinden;-) enz, enz…

Ik mis alleen de Hema, Een handleiding voor elke emigrant in spe of voor iedereen die wel eens fantaseert over verhuizen naar het buitenland.. Klik hier om dit boekje te bestellen.

hemacuracao

Deel dit artikel met een vriend

6 BERICHTEN

 1. Ik herken het gevoel, ik ben ooit geëmigreerd van Limburg naar Nederland. Sindsdien nooit meer een feest meegemaakt waar een volledige os aan het spit hangt, op de binnenplaats van een boerderij.

  Maar goed, wat die ikea-meubels op curacao betreft: Die heb je toch niet nodig als je je kont in het zachte zand van een heerlijk strand kunt laten landen? 😉

 2. Ik stem voor H&M.. helaas gaat die er nooit komen 🙁
  Ennnuuhh die sexshop is er, volgens mij bij de Roosenveltweg.. maar dat heb ik ook maar van derden!

 3. Geen fatsoenlijke feestartikelen??? Jeeez’…
  Als ik voor meerderen nog een stopje bij Christine moet maken: let me know…:)

  Hoe zit het eigenlijk met die geplande Mango?

LAAT EEN BERICHT ACHTER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.