vreemdgaan-curacao
Tiger Woods stond, een tijd terug, erg in de spotlights vanwege het harem aan vrouwen die hij er naast zijn huwelijk op na bleek te houden. Eigenlijk moet je jezelf verplaatsen in de persoon in kwestie. Je bent ’s werelds best betaalde sporter, iedereen kent je, vrouwen aanbidden je, je bent nog jong, elke dag meerdere verzoeken om deel te nemen aan je meest idiote fantasieën? Hmmm, hoe lang hou je dat vol?

Hier op Curaçao is het gedrag van Tiger Woods allerminst opvallend te noemen. Mijn collega zei tijdens een lunch: “Waarom is er allemaal zoveel ophef over die man? Ik snap het niet. Hij heeft toch zeker niks verkeerds gedaan?” Ja, in principe gebeurt het ook overal ter wereld en is het allerminst vreemd te noemen. Het overgrote gedeelte van de mannen blijkt er last van te hebben. In sommige landen moet je het stiekem doen maar juist hier is het geoorloofd en erg normaal om er een aantal vrouwen op na te houden als man.
Mijn oude buurman, een goed geïntegreerde Nederlander, hield er een vrouw op na voor elke dag van de week. En het mooie van alles was dat de maandag vrouw ook wist van de woensdag vrouw, en de andere van de rest van de week. Er wordt hier vrij over gesprokken want op zo’n klein eiland hou je toch niets (lang) verborgen.

Ik vroeg mijn collega in navolging van het gesprek over Tiger Woods hoe hij dacht over vrouwen en vreemdgaan. Iedere man aan tafel keek alsof ze stront omhoog zagen kruipen. Een man kan vreemdgaan, maar als vrouw een man bedriegen, dat is het meest kwetsende wat je een man kan aandoen. Mijn collega reageerde met de opmerking: “hoe kom je daar bij? Vrouwen horen niet vreemd te gaan, ze moeten allang blij zijn dat ze een man hebben gevonden die het de hele dag met ze uithoud en die het gezeik moet aanhoren.” Mijn vraag: ”Is dat dan wel eerlijk dat jij als man wel alles mag doen en je vrouw niet?”
Collega: “Maar Susan, dat is toch gewoon de natuur?”.

Hmmm, dat zette me aan het denken? Is het ook zo? Ik snap dat, doordat er een overschot aan vrouwen is, je als man de keus hebt, en er altijd wel iets beters rondloopt dan je eigen partner. Ik ben eens gaan zoeken naar het ontstaan van het vreemdgaan. Waarom doen we dat en is het zo interessant? En waarom hebben mannen er meer moeite mee om trouw te blijven dan een vrouw? Hieronder een aantal theorieën:

 • Een vrouw selecteert mannen. Ze gaat op zoek naar het beste zaad, omdat het aantal nakomelingen beperkt is. Mannen spreiden hun zaad het liefst zo breed mogelijk want er zijn toch baarmoeders genoeg.
 • De vrouw kan zelfs haar man in de armen van een ander drijven. Het constante gezeik, geen sex, mannen die beter zijn etc etc, zorgt ervoor dat een man niets meer te verliezen heeft. De vrouwen die mannen vervolgens kiezen om mee vreemd te gaan zijn niet perse jonger, mooier of slimmer. Het is niet zo dat mannen vroeg of laat toe zijn aan een frisser blaadje. Nee, de man kiest voor iemand die hem niet de hele tijd op zijn tekortkomingen wijst en hem complimenteert. Dus vrouwen: doe je best voor je man, want het kan je eigen schuld zijn!
 • En als laatste natuurlijk: sommige mannen hebben gewoon zwak vlees. Ze zoeken steeds weer juist de verleiding op.

Heb je zelf ook nog theorieën, ik ben benieuwd. Kom maar op.

Deel dit artikel met een vriend

7 BERICHTEN

 1. Een vrien van mij vertelde mij eens het volgende:
  Wij gaan niet vreemd, wij helpen een vrouw die in nood is!

  Een nieuwe generatie hulpverleners:-)

 2. Tiger Woods, Curacao en de rest van de wereld. Allemaal een pot nat! Vrouwen schijnen en overigens net zo goed in te zijn als mannen. Maar het is natuurlijk alom bekend dat vrouwen gewoon slimmer zijn en het dus niet laten merken…

 3. Ik denk dat menig man zich, min of meer, kan vinden in je tweede theorie. Daarmee is niet gezegd dat ik het daarmee eens ben.

  Leuk artikel.

 4. Doe een ander niet aan, wat je zelf niet kan verdragen. Gewoon belachelijk om om hier te lezen dat een vrouw haar man niet mag bedriegen, terwijl de man er wel recht op zou hebben. Dat ze geloven dat een vrouw trouw blijft terwijl de man dat niet is… dat betekent dat die mannen lomp uit de kut van hun moeder getrokken zijn toen de hersenen nog steeds niet volgroeid waren. Een echte vrouw neemt wraak wanneer ze zich bedrogen voelt door iemand..neem dat maar van me aan. En bovendien neuken die idioten allemaal elkaars vrouw en dan liggen ze bij elkaar op te scheppen.
  Maar pas op …ik ben een goede man die gelooft in evenwichtige relatie en in respect …tegelijk ben ik ook een macho maar dan van het ergste soort …niet met woorden maar met daden… drijf me te ver of kom aan mijn vrouw of kinderen en ik roei jou en je bloedlijn uit… en dat bedoel ik letterlijk…een echte man zorgt en verdedigt zijn gezin …en gaat niet rondneuken…en ja, als jij een man bent die zich opdringt bij mijn gezin…dan lach ik als jij groot praat, maar op een rustige plek zal jij je schepper ontmoeten
  vriendelijke groetjes

 5. Antiliaanse vrouwen doen het ook,alleen weten ze dit goed te verberegen ;). Wie weet heeft Mvr. Woensdag ook een meneer Maandag? haha

 6. Het zit in de man zijn natuurlijk (de jager), maar sinds de neanderthaler heeft de man zich natuurlijk wel ontwikkeld en zijn (al dan niet door sociale druk) zijn natuurlijke driften weten te beheersen. Ik denk dat vreemdgaan heden ten dagen voornamelijk te maken heeft hoe je huidige relatie er uit ziet, zit daar dan wel alles snor? De natuur heeft om de balans in het leven te houden natuurlijk vijanden voor veel organisme ontworpen, ik denk dat de sexueeloverdraagbare ziekten daar onderdeel van zijn……

 7. Zijn er zoveel meer vrouwen dan mannen op Curacao? Want als dat niet zo is, dan zijn die vrouwen met wie ze vreemd gaan dan ook al bezet/getrouwd. Oftewel dan gaan die vrouwen dus net zo goed vreemd… Dus als de mannen vreemd aan het gaan zijn, dan tegelijkertijd de vrouwen ook;-)…

LAAT EEN BERICHT ACHTER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.