theboathousecuracao
The Boathouse

Brakkeput Ariba z/n Willemstad
Curacao, Dutch Caribbean

t 599 9 767-2221
f 599 9 767-2242
e [email protected]

Bon Appetit of niet? Pabien voor de boathouse! You passed the test!

Op verjaardagen hoort er uiteraard goed gegeten en gedronken te worden. Zo ook deze keer en er werd gekozen om niet zelf achter het fornuis te staan maar om het te laten doen. De Boathouse is de keus op gevallen.
Omdat we met een grote groep waren, hebben we ondanks dat het een maandagavond was wel gereserveerd. Waarschijnlijk waren ze erg blij met onze reservering omdat alleen het dek inclusief onze groep vol zat. We waren vroeg omdat we wat wilden opvangen van de stunning sunset, en jawel hij was prachtig! Of het de mooiste is op Curacao, dat is smaak. In ieder geval is het na zonsondergang nog genieten van alle boot- en huislichtjes.

Als je voor de boathouse staat, heb je geen idee wat er zich aan de achterzijde bevindt. Je loopt binnen en hebt een geweldige uitzicht over het Spaanse water. Het restaurant is erg goed opgezet, je ziet goed dat overal over nagedacht is. Je waant je echt in het thema boten. Er is zelfs een boot geparkeerd recht voor de bar.

De bediening heeft ons uitstekend geholpen bij binnenkomst en zette zelfs een busje muggenspray (OFF) op tafel omdat we wel eens last konden krijgen van praga’s. Praga’s zijn kleine mugjes die alleen maar bij zonsopgang en zonsondergang tevoorschijn komen. We zijn als eilandbewoners wel wat gewend, dus dachten het in eerste instantie niet nodig te hebben. Maar helaas was het een superattack door die vervelende beesten. Dus iedereen was volop met de bus OFF in de weer.

Pas toen de zon onder was konden we weer rustig verder en hebben eindelijk een kijkje genomen in de menukaart. Er is een ruime keuze op de menukaart en daarnaast konden we ook nog kiezen uit 2 extra specials ( 1x vlees en 1x vis). De keuze van iedereen was erg divers. Ik had als voorgerecht de trio van tonijn, waaronder een sachimi van tonijn met wasabi en ketjap, een tartaartje en een carpaccio van tonijn. Erg goed allemaal en het smaakte naar meer. Als hoodgerecht had ik de 2 in knoflook gesmoorde jumbo gamba’s. Ook dit was voortreffelijk. Erg goed en super lekker. Iedereen aan tafel was erg content met hun keuze en was volop aan het genieten. Na het hoofdgerecht was er bij mij geen ruimte meer voor een toetje maar heb ik een irisch coffee genomen. En natuurlijk wat hapjes van andermans toetjes. Ook al de desserts waren lekker.
Na de nodige alcohol van de avond merkten we dat onze groep ietswat luidruchtig was waardoor het tijd was om voldaan weer huiswaarts te gaan.

Samengevat was het een zeer geslaagde avond waar weinig op aan te merken valt. Het enige minpuntje is misschien de rekening geweest. De Boathouse is namelijk niet bepaald goedkoop; een voorgerecht heb je gemiddeld voor NAF 22,- een hoofdgerecht rond de NAF 50,- en een dessert heb je voor ongeveer NAF 17,-. Dit met de nodide drank die erbij gepaard gaat loopt het erg op en moet je wel zeker iets te vieren hebben! Maar toch zeker een aanrader voor de speciale avonden!

PS. Zoals op de bovenste foto te zien zitten op de servetten nog het labeltje van Wasserij Korsow. Een ander restaurant (binnenkort in de Bon appetit of niet) had dit ook al. Weet iemand de achterliggende gedachte?

sunsettheboathousecuracao

Deel dit artikel met een vriend

1 BERICHT

  1. Suus, de boathouse laat net als vele andere horeca gelegenheden zijn linnen wassen bij Wasserij Korsow.
    Door het labelen weten zij precies welk linnen van welke toko komt!

LAAT EEN BERICHT ACHTER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.