Shor restaurant Curacao
De laatste dag van de vakantie in eigen land, morgen is het weer zover en begint het hele jaar werken weer. Om 2011 goed te beginnen hebben we ons zelf maar eens getrakteerd op een etentje buiten de deur. En deze keer zijn we bij Shor in het Hyatt belandt.

Om bij het Hyatt terecht te komen moet je eerst de Santa Barbara Plantation oprijden, wat werkelijk waar prachtig is. De greens en fairways die tussen de bergen verstopt liggen en het Spaanse water en de zee aan de andere kant geven een geweldig plaatje. Eenmaal bij de Hyatt aangekomen zagen we alle boten en schepen terugkeren van Fuik (de eerste zondag van het jaar is het altijd Fuikdag) wat een prachtig gezicht was. We kregen bij de poort al te horen dat het vandaag volgeboekt was en we hadden geen reservering, maar omdat we nog erg vroeg waren konden we het wel eens proberen.

Dus eenmaal in Shor aangekomen was het eerst nog even puzzelen voor de gastvrouw waar we konden plaatsnemen. Reserveren is dus aan te raden. We kregen een leuk plekje en zaten uiteindelijk erg goed. Shor kijkt uit over de monding van het Spaanse water naar zee en de prachtige tuin van het Hyatt. Doordat het geheel geopend is aan alle kanten waait het er goed door, zeker op deze winderige dag. Wij zaten gelukkig een beetje uit de wind en erg blij met onze plekken.

Het restaurant heeft in het midden een grote bar en de open keuken valt gelijk in het oog. De vriendelijke bediening begon het principe van de kaart uit te leggen. De koude voorgerechten zoals oesters liggen in een vitrine in de glazen keuken. Je kunt dus zien wat je bestelt. Bij de hoofdgerechten kun je bepalen wat voor vlees of stuk vis je wilt, hoe je het gekruid wilt hebben en welke saus je erbij wilt combineren. Dus je bepaalt eigenlijk je eigen gerecht. Daarbij kun je verschillende bijgerechten nemen zoals friet, aardappelpuree, komkommersalade, asperges enz.

Nadat we onze keuze hadden gemaakt kregen we heerlijke broodjes met boter. Omdat we lunch helemaal hadden overgeslagen hadden we al erge trek en gingen de zoete broodjes er ook in als zoete broodjes. Toen het op was kregen we meteen van het vriendelijke personeel het brood aangevuld. Wat een service.
Shor Hyatt Curacao
Mijn voorgerecht, Cashew Chicken Spring Rolls waren heerlijk, de smaken waren goed, het bord was prachtig opgemaakt en misschien lag het ook wel aan de trek die we hadden, maar het was echt in een mum van tijd weg. Als hoofdgerecht had ik op aanraden van onze ober de tonijn genomen in een verse kruiden en knoflook olie, met een limoen koriander vinaigrette. Het smaakte heerlijk en de tonijn was echt super gegaard, rosé van binnen, precies zoals het hoort.

Met het hoofdgerecht had ik het wel iets moeilijker, niet omdat het niet smaakte, maar omdat ik al wat voller zat. Ook de tonijn smaakte me overheerlijk maar daarna kon ik geen hap meer op of ik zou ontploffen.

Het enorm leuke van het eten bij Shor is dat je in contact staat met de keuken. We zagen ook echt dat ze bezig waren met ons eten. Dat maakt het uit eten gaan wel leuker.

Verder was de service van het personeel super goed. We hadden geen moment dat we op zoek waren naar de ober hij was er steeds op de juiste momenten, ook met het bijschenken van je wijn en water. Je hoeft het dus niet zelf te doen.

Ik heb heerlijk gegeten en vind de komst van Shor een aanwinst voor Curacao.

Shor Restaurant
Hyatt Regency Curacao Golf Resort
Nieuwpoort, Santa Barbara Plantation Curacao
T: +05999 840 1234
W: www.curacao.hyatt.com

LAAT EEN BERICHT ACHTER