sambal-curacao-restaurantToko Sambal
Zuikertuinweg z/n
T: +5999 738 9444

Bon appetit? Ja, waarom kom ik nu pas er achter dat je er geweldig kan eten?

Ik wist, net zoals een ruime meerderheid van de Curaçaose bevolking volgens mij, al geruime tijd af van het bestaan van Toko Sambal in Zuikertuin Mall. Tijdens het winkelen overdag kom ik er geregeld langs maar ik heb nooit, ondanks dat het er erg gezellig uit ziet met het terrasje, er wat gegeten of gedronken. Ik denk dat mijn blik iets te vaak bleef rusten op de vitrine van de buren. Ik ben namelijk een hele erge zoetekauw en de buren hebben het meest overheerlijke ijs van het eiland.

Ook ’s avonds ben ik nooit teruggeweest om er een hapje te eten, tot mijn grote spijt. Want ja het is inmiddels al weer 2010, en nu pas heb ik voor het eerst kennis gemaakt met de keuken van Sambal. Ik kan je vertellen dat 2010 goed is begonnen!

Toko Sambal is alweer een Indonesisch restaurant. Als je mijn stukjes vaak leest dan weet je dat dit nu de 3de Indo is waar ik over schrijf. Toch is dit restaurant met geen van de andere te vergelijken.

curacao-restaurant-sambalAllereerst het is een klein restaurantje met een buitenterrasje, heel laagdrempelig en je kan er heen om gemakkelijk en snel wat te eten, in je trainingsbroek of wat je dan ook aan hebt, wat af te halen. Omdat het zo klein is staat er niet veel bediening maar ze zijn ongelofelijk snel en heel erg behulpzaam. Ze nemen zelfs veel moeite om een praatje te maken. Bijna on-Curacaos, haha!

Het grootste verschil met de andere restaurants is vooral de kaart. Ik heb ooit begrepen van mijn oma dat ze in elke streek in Indonesië weer andere gerechten maken. Uit deze bepaalde streek kun je heerlijk genieten van kleine happen of van een heerlijk bord met saté. Want de saté is overheerlijk! Super mals vlees en de lekkerste marinade.

sambal-restaurant-curacaoWe hadden vooraf een soep genomen. Je hebt 2 verschillende soepen: de Soto Ayam en de Wontonsoep. We waren in een gezelschap van 3 personen en hadden beide soepen geprobeerd. Enorme bakken krijg je met veel groenten, glasnoedels, ei en gefruite uitjes; wat allemaal zo in de soep kon. Eerlijk waar, ik heb nog nooit zo’n overheerlijke soep op! Wat het enige nadeel eraan was, dat je een enorme bak kreeg en het meer op een maaltijdsoep leek. Dus je raadt het al, we zaten al bomvol toen onze tafel vol gezet werd met de overheerlijke schaal vol met heerlijke Indonesische hapjes.

Ik heb echt enorm genoten van het heerlijke eten en de goeie bediening. En ergens baal ik toch…. Dat ik dit niet veel eerder heb gedaan!!

Deel dit artikel met een vriend

5 BERICHTEN

 1. heerlijk!!
  Smaakvol. Goed gekruid, vele keuze. Goede kok, lieve bediening.
  Top restaurant!

 2. David’s top 10 Curacao restaurants – part 1 | Meet Curacao Online Magazine - Informatie en Nieuws Curacao

  […] The restaurant may be small but the service is excellent. If you’re in the mood for something spicy, you really can’t top Sambal. […]

 3. Lezers,

  Geweldig eten heerlijk op het buitenterras,ruime keuze,leuke bediening,goed advies bij keuze,vriendelijke eigenaresse,binnenkort ook op Jan Thiel,ruime porties,gewoon heerlijk,nadeel !!! op zondag gesloten !!!
  na het eten bij de buren een heerlijk Italiaans ijsje gegeten,EEN SUPER COMBI DEZE 2.
  super lieve en vriendelijke eigenaresse.
  xxx

 4. Inderdaad heel lekker gegeten bij toko Sambal, wij hadden pecel gegeten. Wel heel jammer dat toko Sambal geen sambal terasi serveert. Ik vroeg erom maar ze hadden het niet (geen lombok, geen terasi, geen ulekan?). Het is niet duidelijk waarom ze het niet hadden, heel jammer, maar de pecel was overheerlijk. In plaats van de sambal terasi (ja, ik ben een echte Javaan!) kreeg ik sambal van madame Jeanette, super heet, en helemaal opgegeten. Volgende keer neem ik wel zelf sambal terasi mee.

 5. Zaterdag 12-08-2017

  Heerlijk gegeten bij Sambal.
  Buiten op het terrasje gezeten met een heel gezellig bandje.
  Is iedere zaterdag is er live muziek.

  Wij gaan zeker nog een xtje terug.

  Annie

LAAT EEN BERICHT ACHTER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.