restaurant_peppers_curacaoLandhuis Granbeeuw, Cas Coraweg
T: +5999 515 2682

Bon appetit? Net zo lekker als bij oma. En dat zegt wel wat!

Op uitnodiging van vrienden zijn we deze keer terecht gekomen in Landhuis Granbeeuw, bij restaurant Peppers. Ze hadden hier al een paar keer gegeten en het was er volgens hun “ongeloofelijk lekker en ze hebben er het beste personeel van het eiland”. Wij dachten: eerst zien dan geloven.

Op de bewuste donderdag krijg ik een telefoontje van onze vrienden of we wel moesten gaan want juist vanavond hadden ze een indonesch buffet gepland. En ze wisten niet of dat ook zo lekker zou zijn. Wat ons betreft gingen we dat dan maar proberen. Niemand heeft tot nu toe nog de kookkunsten van mijn oma overtroffen of maar geëvenaard. Nu hoop ik, omdat mijn oma er niet meer is, dat ik ergens ooit zo lekker indonesch kan eten als bij haar, en natuurlijk het liefste op ons mooie eiland.

Omdat er een heel avond progamma was, waren we al vroeg op de bestemming. Als eerste zelfs! We kregen een erg mooi plekje, en hadden de volle aandacht van de bediening. Het buffet was nog niet gereed maar onder het genot van een drankje en een knabbeltje was het goed vertoeven.
Meestal hou ik er niet van om binnen te eten (airco te koud, en het gevoel in een vreetschuur te zijn beland door grote open ruimtes) maar hier was het anders. Ik wilde juist niet naar buiten, het was knus en niet te koud. De inrichting paste bij het landhuis, het is mooi aangekleed met verschillende kunstwerken en de sfeer die het uitstraalde was echt geweldig.

Untitled-1Inmiddels was het buffet gereed wat bestond uit (en als derde generatie indo weet ik niet al de indonesche namen): hete kip (ajam pedis) pittige vis ( peppesan), hete boontjes (sajoer boontjes) gesmoord rundsvlees, gesmoorde groenten, kipsate, indonesche eieren, gado gado, gebakken banaan, seroendeng, sambal, enz, enz… De kok is een echte indo en legde alles uit wat hij had gemaakt, en dat alles bereidt was met verse kruiden.

Ik heb van alles wat opgeschept en mee naar tafel genomen. Na een paar happen was ik overtuigd! Hier wordt net zo lekker gekookt als door mijn oma! De smaken waren precies zoals ze hoorden te zijn en zoals ik het gewend was, mmmmh, het was echt heerlijk. En met de ‘peppers’ viel het gelukkig wel mee, ondanks dat de naam natuurlijk anders doet vermoeden. Het enige gerecht wat erg pittig was, was de vis (peppesan) maar dat hoort gewoon erg heet te zijn.

De zaak zat, tegen de tijd dat we weer gingen, helemaal vol en de sfeer was super! Ik kan niet anders zeggen dan dat als je houdt van echt indonesch eten, dan moet je op donderdag zijn bij Peppers! Ik ga zeker vaker komen…

4 BERICHTEN

  1. Suus ben blij dat je het lekker vond 🙂 Wij vonden het ook erg lekker en de sfeer was goed!

  2. Fijn restaurant, gezllige sfeer, lekker eten en lieve mensne. Moet wel eerlijk zeggendat wij er altijd heen gaan om het slechte personeel. Zoals gezegd, ze zijn heel lief, maar maken veel fouten en zijn soms erg ‘clingy’. Met wat drank op maakt dat Peppers de perfecte tent

  3. Het eten is goed, de meisjes zijn lief en het heeft zijn charme.
    Snap @Jeetje dan ook niet “Clingy”??

    Treurig dat je drank op moet hebben om iets te kunnen apprecieren. Wat een gezeik.

LAAT EEN BERICHT ACHTER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.