ostrich farm curacaoPino staat bekend als de enorme grote (blauwe) vogel uit Sesamstraat, hij kan niet vliegen en ook niet bijster slim is. Deze vogels bestaan ook in het echt op Curaçao maar dan zijn ze zwart en grijs. De ontmoeting is spectaculair en er is nog veel meer te beleven! Maak een leuke tour bij De Ostrich Farm en kom erachter hoe struisvogels leven en dat struisvogels eigenlijk hun kop helemaal niet in het zand steken…

Zodra je binnenstapt bij de Ostrich Farm kom je meteen terecht in Afrikaanse sferen, de beelden en de schilderijen maken dit helemaal af. Je kunt deze prachtige beelden kopen in de Art of Africa Shop. De beelden die je daar terugvindt komen allemaal rechtstreeks uit Afrika. Sommige beelden zijn zelfs gemaakt van de botten van struisvogels.

Als je nog een stukje doorloopt kom je terecht in het restaurant Zambezi van de Ostrich Farm. Hier kun je heerlijke struisvogelgerechten eten! Vriendelijke mensen en een goede service staan hier centraal. Erg leuk is dat je ’s avonds ook heerlijk ontspannen bij het kampvuur een borreltje kan drinken.

ostrich-farm-curacao-1
De tour kan natuurlijk niet ontbreken! De enthousiaste gids Alex zal je meenemen in het domein van de struisvogel. De safaritruck vertrekt ieder uur en in deze open truck wordt je het terrein van de Ostrich Farm rondgereden. Er worden stops gemaakt zodat je nog meer kennis kan maken en nog dichter bij de struisvogels kan komen. Je hebt echt het idee alsof je op een safari bent. Welkom in Afrika!

Hieronder een aantal dingen die je kan doen of zien tijdens de safari op de Ostrich Farm:

 • De struisvogels voeren met een bak met voer maar als je heel moedig bent mag je de struisvogels ook met de hand voeren
 • Je kan het ei beet houden of zelfs op het ei gaan staan
 • Krokodillen spotten
 • En voor de echt waaghalzen kun je zelfs op een struisvogel rijden!

struisvogel-farm-curacao-1Het leven van de struisvogels
Struisvogels zijn nieuwsgierige beesten, daarom happen zij altijd want ze willen alles pakken wat beweegt. Maar wees maar niet bang echt hard happen doen ze niet. Nog een reden waarom struisvogels happen is omdat ze moeten afkoelen als het warm is, de vogels happen dan als het ware naar lucht.
Struisvogels leven altijd in groepen, waarbij het mannetje de baas is. Bij twee jaar zijn de struisvogelkinderen volwassen geworden en dan worden ze de groep uitgeschopt door de vader.

Wist je dat:

 • De oudste struisvogel op de Ostrich Farm 17 jaar is en dat struisvogels wel tachtig jaar oud kunnen worden
 • Een struisvogel ei gezonder is dan een kippenei omdat er minder vet in zit en het beter is voor je cholesterol
 • Als struisvogels achter hun prooi aanrennen met 80 km per uur zij na 15 minuten al niet meer weten waarom ze nou aan het rennen waren. Dit komt omdat hun hersenen nog kleiner zijn dan hun ogen

We gaan natuurlijk niet alles verklappen dus kom snel een kijkje nemen op de één na grootste struisvogelboerderij van de wereld! En tijdens de tour kom je nog veel meer te weten over deze vreemde maar toch prachtige vogels!

struisvogel-farm-curacao-2Afrikaans eten: Zambezi restaurant
Ook het restaurant heeft een Afrikaanse ambiance. Bij Zambezi restaurant kun je voor heerlijke gerechten terecht en vergeet dan vooral niet om een struisvogelgerecht uit te proberen. Een ontspannen en relaxte sfeer met een uitstekende service! Ook leuk om even te relaxen en een drankje te doen rond het kampvuur. Omringd door een mooie en rustig landschap kun je zowel lunchen als dineren!

Afrikaanse kunst: Art of Africa Shop
Leuk om een souvenir mee te nemen! Je vindt er prachtige handgemaakte Afrikaanse beelden van hout of steen. Daarnaast vindt je er handbedrukte stoffen, kleurrijke kleinoden, sieraden en natuurlijk beschilderde struisvogeleieren. Een aantal kunstwerken zijn gemaakt van de resten van botten van de struisvogels. Er worden werkelijk waar prachtige kunstwerken van gemaakt! Of leuke T-shirts, petten en postkaarten vindt je in deze shop. Zeker een bezoekje waard als je toch op de farm bent!

Voor informatie en reserveringen:
Tel. +5999 747 2777

Dit artikel is mogelijk gemaakt door XpEdition Paradise. Dit is een gratis magazine in papiervorm dat maandelijks uitkomt op Curaçao. Een aantal van de artikelen die hier in staan worden ook gepubliceerd op MeetCuracao.com. Meer informatie over XpEdition Paradise Curaçao Magazine.

2 BERICHTEN

 1. Goedemorgen!
  Ik ben Sylvia en ik woon in Amsterdam.Mijn leeftijd is 56 jaar. Al talrijke keren heb ik uw site bekeken.
  Wat een paradijsje heeft u daar!
  Graag zou ik op uw bedrijf willen werken. Helaas heb ik geen rijbewijs, maar dat kan ik wel leren.
  Momenteel werk ik bij de polite in Nederland, maar ik zou graag iets heel anders willen doen. En wat is er dan beter dan de omgang met dieren.
  Graag hoor ik van u.
  In afwachting van uw antwoord: Sylvia

LAAT EEN BERICHT ACHTER