wereldbolCaracasbaaiweg Nr 407N
T: +05999 747 5555
W: www.dekleinewereld.an

Bon appetit? Wat zullen we hier nou eens van zeggen?? Hmm net niet?!

Curacao heeft erg veel restaurants, maar waar kun je nu Sarifundi’s niet meer bestaat aanmeren met de boot om eens lekker wat te gaan eten? Juist ja, bij de Kleine Wereld.

De Kleine Wereld is gelegen op een geweldige locatie aan het Spaanse Water, het restaurant is gezellig druk als we aankomen en de sfeer is gelijk goed! Omdat we natuurlijk niet gereserveerd hadden (het was en doordeweekse dag) waren alle leuke plekjes al vergeven. We konden wel in de buurt van de bar zitten aan een veel te grote tafel voor met z’n tweeën dus we besloten te wachten tot er een leuker tafeltje vrij kwam. We hebben plaats genomen aan de bar en wat te drinken besteld. Door de heerlijke geur die uit de keuken kwam kregen we al gauw trek. Om de eerste honger te stillen namen we een borrelhapje voor aan de bar. De mixed platter is het geworden. Het bord was goed gevuld met blokjes kaas, partjes salami, mozerellasticks, kipnuggets.. viel ons wat zwaar op de maag. We waren nog maar amper aan ons bordje begonnen of we konden een heel leuk tafeltje krijgen op het vlot direct aan het water.
Wij natuurlijk helemaal blij met de geweldige plek! Omdat de honger iets was gaan zakken door de mixed platter hadden we een Carpaccio met stokbrood kruidenboter besteld en de varkenshaas gevuld met gerookte zalm met pepersaus. We merkte wel meteen dat ons leuke plekje een groot nadeel had.. We werden niet opgemerkt door het personeel. Drinken werd pas opgenomen nadat we al 3 keer hadden gezwaaid en waren overgeslagen. Na een paar keer hetzelfde te moeten doen om te kunnen bestellen waren ze compleet onze drankjes vergeten. Ook begonnen we ons af te vragen of we nog wel ons eten gingen krijgen. Er vertrokken allemaal tafels die later dan ons gekomen waren. We vonden het niet erg omdat we een goede bodem hadden en we lekker zaten. Totdat op een gegeven moment onze serveerster naar ons toe kwam (we hadden inmiddels wel meer dan 1 uur geleden het eten besteld) dat ze onze bestelling compleet was vergeten door te geven aan de keuken. Ze bood haar excuses aan en gaf ons een drankje van de zaak, die ze alweer vergeten was om aan de bar door te geven of gewoon aan ons te geven. Toen het eten eindelijk kwam zag ze ook deze fout in en heeft toen dat rechtgezet door ons meteen te voorzien van onze bestelde drankjes. Op dat moment was het ook al aardig leeg aan het raken en kregen we daardoor wel wat meer aandacht.
Nu dan het eten, helaas het was het net niet. De carpaccio was erg saai maar wel oke. De varkenshaas gevuld met gerookte zalm voldeed niet geheel aan de verwachting. Het was binnen te houden en je had je buik gevuld laten we maar zeggen. Het was geen culinair hoogstandje terwijl de prijzen toch best daarnaar zijn.

Toch is het altijd druk bij De kleine Wereld en is het gelegen op een super locatie. Het is er erg gezellig door de leuke aankleding maar ik zou ze adviseren om beter personeel neer te zetten. Zowel in de keuken als het restaurant en dan heb je een toptent!

Deel dit artikel met een vriend

1 BERICHT

  1. Ook wel bekend hier als het Arkefly restaurant. Modale Hollandse touristen, flauw eten, maar doet door het utzicht wat tropisch aan (voor wie niet beter weet). Hoop dat ze de schrijvers tip op gaan volgen.

LAAT EEN BERICHT ACHTER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.