Maandenlang was Curaçao misschien wel het meest stabiele vakantieland met een code geel. Op 8 december j.l. moest het eiland er toch aan geloven en werd het door RIVM (terecht of onterecht) bestempeld als code oranje. Maar betekent dit automatisch ook dat het eiland ondanks negatief reisadvies tot half maart dan niet meer mogelijk is om naar Curaçao te gaan? Het antwoord is Nee. Sterker nog, wij geven je 10 redenen waarom je ondanks code oranje, toch naar Curaçao zou moeten vertrekken.

1. Curaçao is nog steeds veiliger dan Nederland
Als je de cijfers naar verhouding van Curaçao met Nederland vergelijkt dan is Curaçao nog steeds veiliger. Daarnaast leef je op Curaçao buiten en voel je je niet alleen veiliger, maar ook vrijer. Naar het strand op gepaste afstand blijven? Geen enkel probleem! De mooiste hotspots van Curaçao ontdekken? Ze zijn allemaal in de buitenlucht (goed voor de aerosolen), dus ook hierbij geen hindernissen.

Cas Abou
Cas Abou: Schilderachtig mooi en rustig. 2 meter of zelfs 20 meter afstand houden is geen enkel probleem.

2. Je kunt nog steeds goed verzekerd op vakantie
Er zijn verzekeraars die een reisverzekering bieden die dekking geeft voor medische kosten tijdens reizen en vakantie ongeacht de kleur die Buitenlandse Zaken het betreffende land of gebied gegeven heeft. Vakantielanden die oranje of rood zijn vallen dus onder de dekking van deze verzekering, ook buiten Europa. Ook medische kosten in verband met Corona vallen onder de dekking van de ziektekostenverzekering van dit verzekeringspakket. 

3. Even echt tot rust komen; geen 24/7 Corona aan je hoofd
Waar je in Nederland momenteel geen ellenlange gesprekken over het weer voert, is nu Corona hét agendapunt van de dag. Op straat, thuis, bij de supermarkt, op het werk (zelfs als je thuiswerkt). Je kunt er niet omheen. Psychologisch en mentaal is dit niet alleen heel vermoeiend, maar het beïnvloed ook je geluksgevoel. Hoe lekker is het als je op een plek bent waar het even niet alleen maar over corona gaat? Ja, op Curaçao speelt corona ook een rol, maar op een heel andere manier en er is nog steeds voldoende andere gespreksstof. Al helemaal als je er met vakantie bent. Dan gaat het er toch meer om wat je vandaag eens zou doen. Lekker luieren op het strand of aan het zwembad? Een tour naar Tugboat of toch eens dat ene mooie lunchplekje aan het water proberen? Een (proef)duik doen of jezelf liever verwennen met een massage met uitzicht op zee? Als je er dus mentaal even helemaal klaar mee bent, is Curaçao echt een welkome verlichting.

Toerist staart naar de zee in een overloopzwembad op Curaçao.
Wegdromen met een mooi uitzicht. Curaçao is ook psychologisch gezien een welkome verlichting.

4. Hoe je de quarantaineplicht bij terugkomst in Nederland kunt “omzeilen”
Hoewel er door niemand op wordt gecontroleerd geldt er wel een thuisquarantaine van 10 dagen bij terugkomst in Nederland. De kans is echter groot dat als je thuiswerkt hiervan weinig hinder ervaart. Je zou eventueel bij thuiskomst op dag 5 een PCR test kunnen doen en bij een negatief resultaat kun je je alsnog buitenshuis bewegen. Het blijft wel belangrijk om op te letten dat je geen klachten krijgt. Nog beter is het als je helemaal niet in thuisquarantaine hoeft bij terugkomst in Nederalnd. Dit kan als je er een ABC-tje van maakt en minimaal 10 dagen op code geel Bonaire en code geel Aruba verblijft.

Bonaire
Combineer Curaçao met Aruba en/of Bonaire (zie foto) en je hoeft bij thuiskomst in Nederland niet in Quarantaine.

5. Alle toeristen zijn negatief getest
Op Curaçao is het allereerst met een code oranje een heel stuk rustiger dan met een code geel. Daarnaast ben jij als reiziger en al je medereizigers die naar Curaçao vliegen, negatief getest, dit is een vereiste. Met een positieve PCR test kom je het vliegtuig en eiland niet in en de kans dat je als toerist op Curaçao corona oploopt is ontzettend klein. In de afgelopen 6 maanden dat Curaçao code groen en geel was, is er op Curaçao namelijk geen enkele toerist positief getest op Corona. Terug, van Curaçao naar Nederland is er geen PCR test nodig voor Nederlanders (ook niet nodig voor Nederlanders uit het Caribische deel van het Koninkrijk). 

6. Volop Vitamine D
Werken aan je immuunsysteem door het opnemen van extra Vitamine D, dat is op Curaçao zo makkelijk als maar kan. Het voorkomen van een tekort aan Vitamine D en ziek worden is wel het laatste wat je wil in deze tijd. Al is het alleen maar door het vele gedoe wat een “normaal” griepje met zich mee brengt; Huisarts en GGD bellen, testen, in isolatie tot je het resultaat hebt en intussen kunnen de kids niet naar school of clubjes, moet jij 100% thuiswerken (als je dat niet al deed) en kun jij niet naar buiten voor de boodschappen of andere belangrijke zaken buitenshuis. Het immuunsysteem versterken door extra zon en dus vitamine D is daarom een heel goed idee.

7. Curaçao is gewoon open en kan alle steun goed gebruiken
Code oranje is door het RIVM afgegeven, maar Curaçao is nog steeds open. Toeristen uit Nederland zijn desondanks gewoon welkom. Hotels, autoverhuurbedrijven, tours en activiteiten zijn ook geopend. Je doet jezelf niet alleen een plezier om je vakantie te boeken of niet te annuleren, maar de hele economie van het eiland een grote gunst. De hele wereldeconomie krimpt, maar op een klein eiland als Curaçao dat grotendeels afhankelijk is van toerisme is dit extra goed voelbaar. Elke toerist die ervoor kiest om toch te komen is daarom van groots belang. En het allermooiste is, dat deze goede daad jou naar het paradijs brengt.

Curaçao is gewoon open en telt enorm veel mooie tours en activiteiten die in de buitenlucht of onderwater te doen zijn.

8. Zon, Zee, Strand en onbezorgd genieten
Hoe lang is het geleden dat het jij een verkoelende plons in een helderblauwe zee moest nemen? Je de warme zon op je giecheltje voelde en je met je voetjes in het zand hebt kunnen zitten? Naar alle waarschijnlijkheid, langer dan ooit tevoren. Het is aannemelijk dat jij op een schaal van “zin in zon en onbezorgdheid” waarschijnlijk een dikke 9 scoort. Klopt dat een beetje? Zon, Zee en Strand is er op Curaçao in overvloed en met 365 dagen in het jaar zo’n 30 graden. Met meer dan 35 stranden op Curaçao is de keuze reuze.

Met 35 beeldschone stranden op Curaçao is de keuze reuze.

9. Goedkoper wordt het niet
Wil jij voor een duppie op de eerste rij zitten? Nu reis je goedkoper dan ooit naar één van de mooiste vakantielanden ter wereld. Sla nu je slag wat betreft vliegtickets, hotelkamers, maar ook huurauto’s, tours en activiteiten. Alles en iedereen heeft scherpe aanbiedingen. Als Curaçao op je bucketlist stond of je wil in plaats van een wintersport vakantie, toch liever een winterzonvakantie, dan is nu het moment om in actie te komen. En dit geldt niet alleen voor last minutes!

10. Toe aan vakantie
Wat voel je als je toe bent aan vakantie? Denk aan hoofdpijn, vermoeidheid, geïrriteerd zijn en je zwaar en moe voelen. Waar je soms in 2019 dacht toe te zijn aan vakantie, weet je anno 2020 pas écht hoe dat voelt. Gun jezelf dat weekje vakantie. Het zal wonderen doen om het leven even op pauze te zetten en een stapje terug te doen. Jij en jouw lichaam doen er toe en zijn het meer dan waard om naar te luisteren. 

Wat ga jij doen? Laat het ons weten in de comments.

5 BERICHTEN

  1. Ik.wil in maart een maand naar Curaçao hopelijk vliegen ze daar nog wel en als ze het vlieg verkeer stil in Curaçao hoe kom ik dan terug

  2. Ik loop met de gedachte te komen! Hoe lang i het vliegen vanaf Amsterdam? Kan ik een klein hondje meenemen? Pomeriaantje (1,9 kg). Bij welke local kan ik een apt. of hotelkamer boeken? Centraal gelegen, aan zee? Is het dan het beste om naar Willemstad te gaan? Waar is de “ veilige” buurt? Waar moet ik niet zijn als alleengaanden vrouw?
    Dank voor antwoord. Gr. José

  3. Ik kom in februari een maand lang heerlijk genieten van zon zee en de vriendelijke bevolking

  4. Регистрируйся сразу на несколько банков для получения кредита и жди одобрения. Банки сами выберут тебя.

LAAT EEN BERICHT ACHTER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.